Ktorá súkromná základná škola v Bratislave je najlepšia?
Ktoru by ste odporucili? Z ktorej sa v pohode dostanu aj na 8 rocne gymnazium.
Nemyslim si, ze prave sukromna skola je dobry krok. Ak nepocitame Cenadu alebo Bajkalsku ;)
no ak planujes dat zo sukromnej na klasicky 8 rocny gympel dieta asi potom zazije dost sok ja osobne by som nekombinovala klasicku a sukromnu skolu. dva odlisne svety vacsinou. aspon co som mala moznost vidiet
Pozri Galileo - maju aj strednu skolu ale neviem ci svojich ziakov zo zakladnej prijimaju automaticky. A ked ti financie dovolia tak za mna urcite BIS
Galileo bola vzdy dobra, potom Brilliant stars nebola zla volba , tiez vela deti islo na Cambridge school, pripadne ta v Dubravke, tiez anglicka skola, maju Uz dlho tradiciu.
ja ako ucitel ti poviem, ze vlastne dieta by som do sukromnej skoly nikdy nedala ...
Či sa dostane na gynnazium záleží od dieťaťa každému dá škola len to, na čo má, akú má ctiziadostivost atď...plus tie školy nenafuknu miest je málo a dobrých deti vela
Keby som mala platiť toľké peniaze za Galileo a ostatné radšej ho pošlem na jazykové kurzy, alebo študovať do zahraničia, keď bude staršie.
Ja by som neodporúčala ani jednu
Nič také neexistuje. Na osemročné gymnáziá sa dostáva celé spektrum detí z celej Bratislavy. Z každej ZŠ ide zopár detí z piateho ročníka inde. Zopár znamená 2-3. A práve súkromné školy by som tam absolútne neradila, tam chodia práve tí, ktorí chcú mať súkromnú školu čo najdlhšie...a to zväčša z úplne iných dôvodov než objem vedomostí.
@barka1 kecaju aj na statnych skolach, dost, takze uz je to asi jedno. Ale suhlasim s tym, ze u nas su sukromne skoly skor o prestizi ako o vedomostiach. Ide skor o to, ako to dietatu co najviac ulahcit. Vysledky ziakov neovplyvnuje to, o aky typ skoly ide, skor to, ake je zlozenie ziakov na skole. Nejde ani o to, ze na sukromne skoly idu deti problemovejsie, skor by som to nazvala, ze niecim specifickejsie.
Fu, nejako ste ma presvedcili dat dieta skor do statnej skoly. 🥲
Autorka a hladas teda SJ alebo AJ skolu? Napis aspon mestsku cast kde hladas, mozno nieco poradime..
@guudy kludne aj SJ. A sme zo Senca. 😏 Chcela som mu nejaku kvalitnu zakladnu.
Ono je mozno este dobre povedat co je to pre teba kvalitna skola? Ja som mala jasne predstavy (Comenia script, Hejneho matematika, splyvave citanie, jazyk s native speakerom atd) a este vela spravi ucitelka o ktorej na statnej skole vacsinou nevies dopredu nic, sukromna ak je dobre tak ma nejaky standard a naroky na ucitelov
+ samozrejme rozhoduju financie a dostupnost (ja som zvazila hodinove dochadzanie do/zo skoly aj ked skola za mna perfektna)
V Petržalke všetci chvália Narniu a Félix. Ale zo Senca by som odporúčala niečo bližšie, ak nechcete vstávať už o 6tej ráno. V Biskupiciach/Vrakuni je myslím tiež nejaká a tuším aj Félix tam otváral nejakú pobočku, treba to zistiť.
V Novej Dedinke je Rodinna škola, ale ci je najlepsia neviem.
Bajkalska.
Ibak tie co radia ziadnu - sorry ake asi ste vo vsetkych deti nemali tak ako mozete radit se nie?
@guudy
@laysan a preco? Co presne vam vadilo? Ich filozofia, sposoby vyucby alebo to bolo len “zlyhanie jednotlivca”? Pre mna to bola skola c1 ale koli dochadzaniu sme si to rozmysleli. Pre druhe dieta ju mam stale vybratu, otvorili pobocku kusok od nas tak moj jediny problem je vyrieseny. Ja poznam x ludi co tam maju deti a vsetci su spokojny.

Nevyziadana rada - ziadna "najlepšia" ZŠ nezaruci, ze sa dieta "v pohode" dostane na 8r gympel. To vždy závisí od dieťata. Ak na to nemá, nepomoze mu ani individualne doučovanie.