icon

Ktorá súkromná základná škola v Bratislave je najlepšia?

9. feb 2025

Ktoru by ste odporucili? Z ktorej sa v pohode dostanu aj na 8 rocne gymnazium.

Strana
z2
barka1
9. feb 2025

Nevyziadana rada - ziadna "najlepšia" ZŠ nezaruci, ze sa dieta "v pohode" dostane na 8r gympel. To vždy závisí od dieťata. Ak na to nemá, nepomoze mu ani individualne doučovanie.

guudy
9. feb 2025

Nemyslim si, ze prave sukromna skola je dobry krok. Ak nepocitame Cenadu alebo Bajkalsku ;)

pralinka25
9. feb 2025

no ak planujes dat zo sukromnej na klasicky 8 rocny gympel dieta asi potom zazije dost sok ja osobne by som nekombinovala klasicku a sukromnu skolu. dva odlisne svety vacsinou. aspon co som mala moznost vidiet

stormie
9. feb 2025

Pozri Galileo - maju aj strednu skolu ale neviem ci svojich ziakov zo zakladnej prijimaju automaticky. A ked ti financie dovolia tak za mna urcite BIS

kiki68
9. feb 2025

Galileo bola vzdy dobra, potom Brilliant stars nebola zla volba , tiez vela deti islo na Cambridge school, pripadne ta v Dubravke, tiez anglicka skola, maju Uz dlho tradiciu.

guudy
9. feb 2025

@kiki68 cambridge naozaj nie 🙂
Ked uz, tak BIS.
Ja som si inak myslela, ze sa autorka pyta na skoly so slovenskym vyuc. jaz., kedze sa pyta na 8 rocne gymn.
Samozrejme su aj biling., ale to by snad specifikovala…
@stormie

stormie
9. feb 2025

@guudy ja som si zase neviem preco myslela ze sa pyta na bilingualne 🙈 ak slovenske tak jednoznacne Felix a aj oni maju strednu skolu, ale neviem ake su tam podmienky prijatia

leniel
9. feb 2025

ja ako ucitel ti poviem, ze vlastne dieta by som do sukromnej skoly nikdy nedala ...

stormie
9. feb 2025

@leniel a preco? To ze je skola sukromna este nezarucuje kvalitu, ale ked sa bavime o kvalitnej sukromnej skole tak nevidim dobod tam dieta nedat ak ma rodic taku moznost. Urcite lepsie ako klasicka statna skola

barka1
9. feb 2025

@stormie "určite lepšie" to nie je ani náhodou...je to individualne...
V skromných školách platiaci rodičia velmi radi kecaju do vsetkeho...pretoze každý predsa vie, ako učit, veď každý školu pozná, každý ju absolvoval...

luccija
9. feb 2025

Či sa dostane na gynnazium záleží od dieťaťa každému dá škola len to, na čo má, akú má ctiziadostivost atď...plus tie školy nenafuknu miest je málo a dobrých deti vela
Keby som mala platiť toľké peniaze za Galileo a ostatné radšej ho pošlem na jazykové kurzy, alebo študovať do zahraničia, keď bude staršie.
Ja by som neodporúčala ani jednu

vespertine
9. feb 2025

Nič také neexistuje. Na osemročné gymnáziá sa dostáva celé spektrum detí z celej Bratislavy. Z každej ZŠ ide zopár detí z piateho ročníka inde. Zopár znamená 2-3. A práve súkromné školy by som tam absolútne neradila, tam chodia práve tí, ktorí chcú mať súkromnú školu čo najdlhšie...a to zväčša z úplne iných dôvodov než objem vedomostí.

zuzana76
9. feb 2025

@barka1 kecaju aj na statnych skolach, dost, takze uz je to asi jedno. Ale suhlasim s tym, ze u nas su sukromne skoly skor o prestizi ako o vedomostiach. Ide skor o to, ako to dietatu co najviac ulahcit. Vysledky ziakov neovplyvnuje to, o aky typ skoly ide, skor to, ake je zlozenie ziakov na skole. Nejde ani o to, ze na sukromne skoly idu deti problemovejsie, skor by som to nazvala, ze niecim specifickejsie.

kiki68
9. feb 2025

@guudy ja prave poznam kopec rodicov, co odisli z BIS skrz to ake tam bolo strasne vyucovanie

guudy
9. feb 2025

@stormie felix uz doho nie je to, co byval. Zial. Neriesena sikana na dennej baze. Zial.

guudy
9. feb 2025

@kiki68 zaujimave, ja mam info zvnutra, ze z cambridge odislo dost vela deti (vyssie rocniky). Popytam sa, ako to je na BIS. 🙂

stormie
9. feb 2025

@zuzana76 dovolim si oponovat s tym co pises o prestizi - napr do Felixu ti dieta nezoberu len preto ze chces a mas na to, tam musis byt uplne stotoznena s ich filozofiou a sposobami vyucby a urcite im rodicia do toho nemozu kecat

zuzana76
9. feb 2025

@stormie ano jasne, to iste napr aj cirkevne skoly, ale vela skol je len o tom priplateni si za respektovanie individuality dietata

stormie
9. feb 2025

@zuzana76 ale ja som pisala o kvalitnej sukromnej skole, nie o ty h kde si platis za “prestiz”

“ ked sa bavime o kvalitnej sukromnej skole tak nevidim dobod tam dieta nedat ak ma rodic taku moznost. Urcite lepsie ako klasicka statna skola”

autor
9. feb 2025

Fu, nejako ste ma presvedcili dat dieta skor do statnej skoly. 🥲

guudy
9. feb 2025

Autorka a hladas teda SJ alebo AJ skolu? Napis aspon mestsku cast kde hladas, mozno nieco poradime..

autor
10. feb 2025

@guudy kludne aj SJ. A sme zo Senca. 😏 Chcela som mu nejaku kvalitnu zakladnu.

stormie
10. feb 2025

Ono je mozno este dobre povedat co je to pre teba kvalitna skola? Ja som mala jasne predstavy (Comenia script, Hejneho matematika, splyvave citanie, jazyk s native speakerom atd) a este vela spravi ucitelka o ktorej na statnej skole vacsinou nevies dopredu nic, sukromna ak je dobre tak ma nejaky standard a naroky na ucitelov
+ samozrejme rozhoduju financie a dostupnost (ja som zvazila hodinove dochadzanie do/zo skoly aj ked skola za mna perfektna)

ninan2
14. feb 2025

V Petržalke všetci chvália Narniu a Félix. Ale zo Senca by som odporúčala niečo bližšie, ak nechcete vstávať už o 6tej ráno. V Biskupiciach/Vrakuni je myslím tiež nejaká a tuším aj Félix tam otváral nejakú pobočku, treba to zistiť.

guudy
14. feb 2025

@ninan2 felix urcite nie 🙂

laysan
14. feb 2025

@stormie Felix najhoršia! Nikdy viac. Som sa nevedela dočkať, až skončí 9roc.

laysan
14. feb 2025

@guudy Presne tak. Výhodene €

nyphadora
14. feb 2025

V Novej Dedinke je Rodinna škola, ale ci je najlepsia neviem.

natalka13
14. feb 2025

Bajkalska.
Ibak tie co radia ziadnu - sorry ake asi ste vo vsetkych deti nemali tak ako mozete radit se nie?

stormie
14. feb 2025

@guudy
@laysan a preco? Co presne vam vadilo? Ich filozofia, sposoby vyucby alebo to bolo len “zlyhanie jednotlivca”? Pre mna to bola skola c1 ale koli dochadzaniu sme si to rozmysleli. Pre druhe dieta ju mam stale vybratu, otvorili pobocku kusok od nas tak moj jediny problem je vyrieseny. Ja poznam x ludi co tam maju deti a vsetci su spokojny.

Strana
z2