Ktorej časti Bratislavy sa vyhnúť pri kúpe bytu?
Ahojte plánujeme s mužom kupovať byt v BA, keďže sme tam však dlhodobo nebývali, zaujímalo by nás ktorým častiam sa vyhnúť. Vieme v podstate len o Vrakuni. Byt chceme hlavne pre nás na bývanie, ale je možné že istý čas ho najskôr budeme prenajímať.
V zasade sa mozes riadit cenami bytov, tam kde su prilis lacne je nejaky zadrhel
Ja by som nechcela byvat ani v okoli Slovnaftky 😅
Neexistuje mestská časť, o ktorej by sa dalo povedať, že sa máš vyhnúť. Ja napr. by som sa nevrátil na Dlhé Diely, ale poznám takých, ktorí sú tam spokojní.
Každému vyhovuje niečo iné - jeden chce byt na rovine, inému vyhovuje kopec a výhľad, prípadne veterno s čistým vzduchom bez smogu. Iný zase chce byť v centre, ďalšiemu vadí hluk z ulice, ďalšiemu dochádzanie z okrajových častí. Niekto chce parkovanie pri dome, iný chce mať blízko do lesa, možnosť bicyklovania a pod.
Ty poznáš svoje potreby, svoje preferencie. Podľa toho hľadaj mestskú časť. Ani tá Vrakuňa nie niečo zlé. Možno má nedobrú povesť kvôli Stavbárskej ulici, ale aj tá bytovka nie je celá zlá. Keď si nastavíš podmienky, tak vieš vyselektovať mestské časti, ktoré by ti vyhovovali a ktoré nebudeš ani pozerať. Môžem ti napísať, že vyhni sa Čuňovu, lebo ... niečo... a práve tam sa ti to bude páčiť. Takže nemá zmysel dávať takúto otázku na fórum, lebo každý ti povie niečo iné.
A este by som sa oblukom vyhla istrochemu, tam je to podla mna toxickejsie prostredie ako pri slovnafte
Ja som kupila pred 10r.byt vo Vrakuni a nebanujem,,,mame super starostu a pohlo sa to veľmi k lepšiemu,aj prezident tam býva 😃
Ja som bývala v Rači.Milovala som to tam.Taky dedinský feeling.Ale to bolo ešte v dobe,keď tam ešte bola nejaká zeleň.Teraz to už Raču moc nepripomina
Nie Dolne Hony, Dlhe Diely, Devinska Niva Ves, okolie Slovnaftu-to neviem aka je oblast, zadna Petrzalka, Raca - nie kvoli tomu ako vyzera ale ze je daleko a zapchy su. Ale oblukom by som sa vyhla najma Vrakuni, Dolnym Honom.
@wintery Je to osobný názor. Sťahovali sme sa tam mladí, v r. 1995. Vtedy to bolo pre nás ideálne - blízko les, parkovacích miest mrte. Syn mal škôlku 1 minútu, základnú školu mal 7 minút a gymnázium mal 15 minút pešo od domu. Kamarátov mal v okolitých uliciach, krúžky tiež v okolí.
Pred 7 rokmi sme sa po vyše 20 rokoch presťahovali do rodinného domu.
Teraz tam zavádzajú parkovaciu politiku, parkovanie je nafigu, my máme 2 autá a na starobu nám nevyhovuje kopcovitý terén.
Ale pre mladú rodinu je to vyhovujúce.
Takže to, že mne to nevyhovuje, neznamená, že je to zlé sídlisko.
@liv1 vidiet ze tu nezijes :D
Autorka,ja som byvala v starom meste,ruzinove,manzel aj v petrzalke,a uz 15rokov na striedacku byvame vrakuna a podunajske a sme tu spokojni.samozrejme,otazka je v ktorej casti,ale vcelej BA mas aj dobre aj horsie miesta..a zavisi co preferujes a co od byvania pozadujes.neda sa povedat,zeje nejaka cast cela zla..
@chrobak7 dlhe diely boli niekedy pekne? 😁 poznam ich od kedy ich vystavali. A fakt za mna neboli nikdy. Nasekane domy, takmer ziadna zelen, az hore na konecnej, vecne tam fuka, parkovanie fakt zle. Ked chces ist bicykel korcule, ten svahovy teren a uplne nanic. Obcianska vybavenost pomerne dobra, ale…
@lienka9 Podunajske biskupice ani nepovazujem za BA 😁, ale ano patria, patria.. tak tam tiez by som byt nekupovala 😁. Ale ja viem, ze ked niekomu prirastie cast kde byva k srdcu, taj jednoducho ta je pre neho naj. A to je dobre. Kazdy mame ine preferencie, moje su pekne prostredie, zelen, obcianska vybavenost, dobra dostupnost do centra, ako autom tak mhd, peso, bezpecnost, nie velky kopec. Pri kupe dolezite aj moznost parkovania.
Priame ulice okolo pentagonu, kopcianska a vlčie hrdlo by som nechcela bývať.
Bývala som na Dlhých dieloch, okrem parkovania nemám čo vytknúť.
@liv1 PRed 30 rokmi nám DD vyhovovali, už som písal vyššie. Domy neboli tak nahusto, masová výstavba začala po roku 2000. So synom sme chodili na kopec ku karlovke sánkovať, s kočíkom to bolo do lesa iba skok, obchody, pošta - všetko poruke. Práve preto, že tam bolo veterno, tam bol dobrý vzduch. Pamätám si, keď som býval v Biskupiciach, že sme občas cítili pach Slovnaftu. A ulice sú na DD čisté, dážď špinu a prach zmyje. Na uliciach na rovine je viac prachu.
Ale teraz by som tam už nešiel bývať, už to nie je pre mňa.
Ja zboznujem cast v Ruzinove pozdlz celej Ruzinovskej, krasne rovne siroke chodniky. Parky, jazera,ihriska, idealne pre rodiny s detmi. Elektricka do centra. Letisko 5 min. Ikea, avion.. aj na hradzu sa da super dostat.
@jajanka31 a tomu zodpovedaju aj ceny bytov 🙃
Nepoviem ti, kde nie, ale, naopak, kde za mna ano - Ruzinov. Byvam na Ostredkoch a je to parada. Park, blizko Strkovec, mnozstvo obchodov, sluzieb, na skok do centra. Obcas zatiahne Slovnaft, ale nie je to nic hrozne.
bývame v devínskej a každý víkend sme v lese nad ňou ❤️ alebo pri morave 😍 na rovinu kde nie je nič a v lete je tam výpek by som už nikdy nešla takže za mňa opačná strana BA smer juh-juhovýchod nie (V, PB, P, J, R, Č) 😁
@zuzanka.zuzu Aj nám vyhovuje západná časť BA, teda BA 4 a nie tie rovinaté, zaprášené časti BA.
Bývali sme v Ružinove na Pošni, potom sme sa presťahovali do Lamača a páči sa nám tu oveľa viac.
Samozrejme, je to o prioritách každého, čo hľadá.
My sme boli v Lamači, tam bolo super. Kľud, ticho, blízko autom Bory Mall
Vyhla by som sa:
Petržalka na konci pri Slnečniciach a Vyšehradská ulica (smrad z čističky)
Vrakuňa a Poddunajské Biskupice (znečistené podzemné vody, Slovnaft, veľa indivíduí, kriminalita, zápchy)
Nové Mesto okolie Istrochem (veľká environmentálna záťaž)
Trnavské mýto (najviac znečistený vzduch)
Rača Rybničná ulica (indivíduá)
Petržalka Kopčianska ulica (prezývaná ako bratislavský Bronx)
Vlčie hrdlo (zápchy, environmentálna záťaž)
Staré Mesto centrum (veľa turistov, hrozné parkovanie, drahé byty, ruch)
Rača Žabí majer (znečistenie spodných vôd)
Karlova Ves Dlhé diely (zlé parkovanie, bytovka na bytovke)
@atinkaa v Ružinove sa mi bývalo super, okolie parku Andreja Hlinku (veľa aktivít pre deti, blízko do práce, nemocnica, super podniky... 😃)
Teraz žijem v Dúbravke a tiež sa nemôžem sťažovať, podľa mňa zatiaľ top lokalita (hlavne stará Dúbravka pod lesom). Ešte hore na Drotárskej, pri Slavíne a v Horskom parku je super, len tie ceny bytov sú už úplne mimo. Bývala som aj na Romanovej v centre Petržalky, síce to tam bolo rušné a smrad, ale mala som všade blízko a na koniec som si Petržalku dosť obľúbila. Vrakuňa vlastne tiež nebola zlá (mne sa páči okolie Malého Dunaja) ale z dlhodobého hľadiska to nie je ideálne tam žiť.
okolie .Pentagonu / pri Dolných honoch /
@autorka asi závisí najmä podľa budgetu, nie? Každá časť má svoje pre a proti. Ja by som pozerala najmä na dostupnosť a obciansku vybavenosť a napr.aj parkovanie. Práca je kde? Keď robím napr.v Rači tak nekupujem byt na druhom konci mesta. A potom aké bývanie, resp.aky typ preferujes. Nasekané bytovky na sebe hlava nehlava alebo pokoj.

Okolie autobusovej stanice. Vrakuna ma aj dobre kludne casti. Ja osobne by som sa vyhla aj velkej casti petrzalky ale to moja osobna preferencia