icon

Ktorú školu vybrať: Adlerka alebo Zochová?

silvastaana
22. apr 2024

Dobrý deň,

dcérka je v 8. ročníku na základnej a a už sa rozhodovala nad výberom strednej školy. Rozmýšľala (čo sa týka tých škôl bez talentoviek), že by šla buď na Adlerku alebo Zochovú. Povedala mi, že nevie na ktorú by šla keby ju prijali na obi dve. Akože áno ešte je to kus skoro a ešte môže hockedy zmeniť názor. Napriek tomu ma zaujíma, či niekto nemá skúsenosti s týmito školami.

Strana
z4
iva33333
28. dec 2025
@roxana280

@iva33333 body za doučovanie tzv. štvorlístok sa dávajú na Adlerke, tá odbor PDT nemá, má 5 ročné anglické Bilingválne technické lýceum.
Hálova doučovanie nerobí. Ideálne sú dni otvorených dverí, tam sa môj syn rozhodol, že PDT nie je pre neho celkom čo by chcel. Oni len programujú a veľa. Sú decká, čo sa hlásia na ten odbor a programovanie ani nezažili ešte.Riaditeľka na otvorených dňoch vysvetľovala presne, ktoré odbory čo zahŕňajú.

@roxana280 Ďakujem za odpoved. Neboli sme na DOD,ideme až druhé kolo vo february

roxana280
28. dec 2025
@namina

@roxana280 nie je to len o programovaní 😂 to si neviem ani predstaviť. A napr môj tiež nevedel vôbec programovať, ale že vôbec. Ale je pravda že je to najťažší odbor na škole, ale na to nas na DOD pripravovali, takže to sme vedeli @iva33333

@namina@iva33333 no riaditeľka hovorila, že je hlavne o programovaní a že je ho tam hodne, takže ak nie si je niekto istý programovaním, nech si radšej vyberie iný odbor, syn napr. Pythona už všetky certifikáty mal ešte pred nástupom do školy v programku a išlo mu to aj IST má programovanie, len menej a má dosť široký záber, lepšie si podľa mňa vyberie konkrétne môj syn, ktorý druh VŠ a aké zameranie, jeho napr. baví matika, fyzika, elektrotechnika už menej, no a programovanie, chodí vo štvrtok na krúžok, žiaľ neposlali škole dotácie kraj na krúžky, takže krúžky čo boli super na škole nie sú tento rok☹

roxana280
28. dec 2025
@iva33333

@roxana280 Ďakujem za odpoved. Neboli sme na DOD,ideme až druhé kolo vo february

@iva33333 určite choďte, to pomohlo synovi si vybrať aj odbor aj školu. Bude sa vám páčiť.Aj chalani sú tam v pohode.

roxana280
28. dec 2025
@namina

@roxana280 a ide aj na lyžovačku?

@namina no mohli vybrať inú destináciu, syn je zvyknutý na lepšie, ale asi rozhodla cena, čo máli Vysoké Tatry v osmičke platil raz toľko aj tábory, snáď budú mať sneh, je tak trocha no nie úplne športové drevo, ale rýchle behy a skoky to nie sú pre neho, za to plávať a lyžovať, korčuľovať to je iná káva. Veľmi sa teší je jedno, že kam a aj na ten výlet na konci roka sa veľmi teší. Do Nemecka čo idú🙂 Tú školu má fakt rád aj spolužiakov, učiteľov a bagety🙂Obedy sú, no..aj škola čakala, že budú lepšie, je nový dodávateľ. Synovi sa páči?

namina
28. dec 2025
@roxana280

@namina no mohli vybrať inú destináciu, syn je zvyknutý na lepšie, ale asi rozhodla cena, čo máli Vysoké Tatry v osmičke platil raz toľko aj tábory, snáď budú mať sneh, je tak trocha no nie úplne športové drevo, ale rýchle behy a skoky to nie sú pre neho, za to plávať a lyžovať, korčuľovať to je iná káva. Veľmi sa teší je jedno, že kam a aj na ten výlet na konci roka sa veľmi teší. Do Nemecka čo idú🙂 Tú školu má fakt rád aj spolužiakov, učiteľov a bagety🙂Obedy sú, no..aj škola čakala, že budú lepšie, je nový dodávateľ. Synovi sa páči?

@roxana280 jemu tiež veľmi , veľmi ho baví matika, fyzika , programovanie, dizajn ..asi vsetko okrem dejepisu . Ten moc nie. Pači sa mi že učiteľ matiky nám hneď pisal že matika bude ťažká, lebo on rovno pripravuje na VŠ.

roxana280
Včera o 07:59
@namina

@roxana280 jemu tiež veľmi , veľmi ho baví matika, fyzika , programovanie, dizajn ..asi vsetko okrem dejepisu . Ten moc nie. Pači sa mi že učiteľ matiky nám hneď pisal že matika bude ťažká, lebo on rovno pripravuje na VŠ.

@namina no zatial je ta matika dost biedna, budu mat velky problem dobehnut gymnazistov, syn odmietol gympel hned, ze sa nebude ucit obciansku a nakoniec ich uci ucitelka z gympla, jedine na obciansku nadava.Ze take kraviny, aby sa ucil na technickej skole🙂))

namina
Včera o 08:13
@roxana280

@namina no zatial je ta matika dost biedna, budu mat velky problem dobehnut gymnazistov, syn odmietol gympel hned, ze sa nebude ucit obciansku a nakoniec ich uci ucitelka z gympla, jedine na obciansku nadava.Ze take kraviny, aby sa ucil na technickej skole🙂))

@roxana280 a matiku kto ich uci ?

roxana280
Včera o 08:16
@namina

@roxana280 a matiku kto ich uci ?

@namina to bude ten isty, p. Risian, syn ma 100 per z pisomiek, ze su lahke.Ale, ze je dobry, prijemny.

namina
Včera o 08:26
@roxana280

@namina to bude ten isty, p. Risian, syn ma 100 per z pisomiek, ze su lahke.Ale, ze je dobry, prijemny.

@roxaáno aj môj ho má rád, tiež máva písomky nad 100percent , možno aj preto 😀 ale celkovo chváli všetkých učiteľov aj spolužiakov. Tak dufam ze sa im bude darit aj naďalej.

roxana280
Včera o 08:34
@namina

@roxaáno aj môj ho má rád, tiež máva písomky nad 100percent , možno aj preto 😀 ale celkovo chváli všetkých učiteľov aj spolužiakov. Tak dufam ze sa im bude darit aj naďalej.

@namina ale áno, nedávno sme dokončovali dom, pán čo nám robil revíznu správu učí externe na škole Hálovej, ten čo nám robil inteligentnú elektriku, kamery, mladý chalan má Hálovu elektrotechniku, má úspešnú firmu a berie si chalanov z Hálovej na prax, čo nám robil 3D pod zvonček z tlačiarne má MUM z Hálovej, servisný technik na tepelné čerpadlo Adlerka a technik čo robil celú vodu, kúrenie, chladenie Adlerka elektrotechnika, ani jeden okrem revízneho technika nemajú VŠ a úspešní sú, nestratia sa. Kamarátky brat má Hálovu a žije v Nemecku elektrotechnik.Tiež bývalý aprner kámošky, ale ten má VŠ, programuje.

Strana
z4