Kúrili vám dnes v noci v Petržalke?
Ahojte ,
Kurili vám v noci v Petržalke a dnes ??
@denden77 nám ani v noci :/ ... Ja len skrz malého , ani nám netemperuju .
Este je tu jedna moznost…. Ked sme byvali v Petrzalke, tak sme mali moc iniciativneho domoveho dovernika. Ked uznal za vhodne, vypol privod tepla celemu panelaku 🤦♀️ Mala som doma novorodeniatko a denne mu hovorila, nech zisti, preco nekuria. Az ked som ja zavolala do teplarne, zistila som, ze kuria. Sla som mu to povedat s tym, ze nech teda riesi, preco iba nas dom nema teplo. V ten vecer sa zacalo kurit 🤦♀️ Az neskor mi jedna suseda posepkala, ze to on pravidelne vypina. Celemu domu a po sezone este samostatne kazdemu bytu. Aby neboli nedoplatky 🤦♀️ Teraz tam mam najomnikov a tento rok im kurenie zapol o mesiac neskor 🤷♀️
@simsalabim skúsim to zistiť aj ja . Kamarát ,ktorý býva o dve ulice ďalej im apson v noci kúria nám nie... A tiež máme doma 10 mesačného chlapčeka ,takze takto naozaj nemôžeme byť ... Toto ma ani nenapadlo, ďakujem za info ,dnes pozistujem
Ani mna nie... fakt doteraz nechapem, ako moze jeden clovek rozhodnut o tom, ci bude v mojom byte teplo alebo nie. Naozaj ma vtedy nastval. Vyse tyzdna som mu denne hovorila, aka je zima a ze sa bojim o novorodeniatko. A on sa len usmieval, ze sme malo otuzili. Snad sa aj vo vasom pripade pride na to, preco sa nekuri. Lebo ak vas zasobuje centralna teplaren a ta kuri a aj vedlajsie domy maju teplo, tak chyba bude niekde vo vasom dome.
Ale vsak vonku bolo 25 stupnov,to fakt potrebujete kurit?🤨 My sme nekurili ani v zime poriadne. V izbe 24 stupnov aj bez kurenia. To je dost aj pre babatko.
U nás sa v noci nekúri ani v zime. o 11 večer vypínajú a ráno okolo 4.30 zapínajú. Včera napríklad večer vôbec nekúrilo, zaplo sa až ráno, je tam nastavený termostat,takže asi bolo teplo.
@iwesska tak neviem ako u vás ,ale i nás je fest zima v noci ,a ešte k tomu bývame pri poli kde fúka ako besne. A hlavne hovorím o noci ,nie o dni... To je už na každého že či kuri alebo nie , dýchanie studeného vzduchu dennodenne tiež nie je zdravé ..
@simsalabim veď práve ,to je každého vec či si v byte kúri alebo nie ,predovšetkým ide o tie deti ,a nikto za nás to kúrenie neplatí ! A určite si neviem už vôbec predstaviť ,že by som nemala (ako niektoré mamičky ) kúriť v zime ... Už to riešime ,pretože sa viazero susedov sťažovalo už dnes ráno . Tak uvidíme
@iwesska ono je lahko takto hovorit. Zalezi predsa na tom, ci je dom z tehly (akej?) akebo panelu. Ako je zatepleny, ci je orientovany na sever. Ci susedia kuria…. Ja som v BA a teplo bolo, 25 stupnov teda nie. No noci su este chladne a ak na dom vacsie tepelne straty, je to citit. Kurenie mame my este zapnute, no kotol prikuri len zrana. Aj to malo pomoze tepelnej pohode. Pri babatku, co je stale ba zemi, je logicke, ze autorka chce mat teplo.
@simsalabim no ked sa odstrihneme od plynu o tom ci budeme kurit bude rozhodovat drbnuta EU. V Taliansku uz rozhodli ze ludom staci 18 C v uradoch. Drbnuty toto system, ved to uz i v tych chalupach v praveku ked si pustili ohen mali aspon pri krbe teplucko. Vratime sa do praveku ba este horsie ked nasi papalasi rozhodnu ze p;lyn nam netreba a ani kurit netreba sak my to vydrzime dlhsie ako Rus

cez den nie ale v noci ano 😊