Lacnejší zubár v Bratislave

zuzika33
15. sep 2022

Ahojte, nie som spokojna s klinikou kam chodim - extremne draha sukromna klinika a robia tam novacikovia zubarov. po roku mi napr vypadla plomba ale slecna co mi ju robila tam uz nerobila, tak za preblombovanie dalsich 300 eur, lebo zaruka sa nevztahuje na pripad ze mi to spravi iny zubar. nastvala som sa a hadala, dali mi 20 eur zlavu na dalsi ukon co je smiesne, iba preventivka vyjde na 100. bola mi odporucana, tak som si vyriesila najnutnejsie a h´adam nieco vyrazne lacnejsie a spolahlive. moze byt aj novsia ambulancia len nech tam nie su take palky a robi dobre.

kiki68
15. sep 2022

@zuzika33 za mna Dr Roman Miklatek, dental plus na tehelnej, za plombu cca 65-90eur , ale drzia. Ako mne robi zuby cca 12 rokov a som spokojna. Tie ceny su take, ze to clovek vie zaplatit.

pribinak
15. sep 2022

Niečo ako štátny zubar neexistuje . Všetci sú súkromní a majú / nemajú zmluvy s poisťovňami

Nápis mesto a baby tii poradia

zuzika33
autor
15. sep 2022

Bratislava - myslela som ze to zobrazi vo fore Bratislava. 🙂 som ochotna ist aj do sirsieho okolia.
@pribinak

zuzika33
autor
15. sep 2022

@kiki68 dakujem pekne za tip pozrem ich

luccija
15. sep 2022

@zuzika33 Family dental care

petamich
15. sep 2022

ja chodim do Tridental MUDr. Feltovicova, ceny su nie najlacnejsie ale zdaleka ani nie take ako opisujes 🙂 napr. za preventivku sa neplati

ibanina
15. sep 2022

ja chodim 20 rokov pani zubarke do Figara, tento rok mi vymienala plombu trojlozkovu v stolicke aj s anestezou - platila som 52eur. Pani zubarka je seriozna a dosledna, nikdy som za tie roky nemala problem s jej pracou, ani s jej pristupom. Nie je to hogo fogo ordinacia, ani RTG nemaju - ale vsak raz za par rokov si to vybehnem niekam dat urobit. Take platby za plomby su hlavne za to prostredie, kde ti to robia, material stoji vsetkych rovnako - aj ja mam biele plomby - fotokompozitne. Vsetci mame na vyber, ja nepotrebujem aby sa na mna dosiroka usmievala krasna slecna recepcna za 300eur. Moja pani doktorka ma zmluvu s poistovnami. Cast mi preplacaju - napriklad aj preventivky. A ja tuto spoluucat rada vyuzijem, ked mam na nu narok.

3009
15. sep 2022

@zuzika33 poliklinika Záporožská MUDr. Veronika Švarná.

gemerka17
15. sep 2022

@zuzika33 zubár je na pol lekar a na pol biznismen. To je holý fakt. Záruku ťažko uplatnis. Všetko je o pomere cena a výkon. Cena je veľmi variabilna a každý zubár či klinika si ju určuje sám. Ty si natrafila na kliniku, ktorá je vybavená (majú mikroskop, rtg, možno ct, korunky na pockanie, dobre priestory) avšak z dôvodu lacnej pracovnej sily tam zamestnavaju po škole absolventov, čiže si ako pokusny králik. Čiže je jasné že treba odísť. (Najlepšie tam ani nepachnut). Čo sa týka účasti poisťovne na plomby je to miziva čiastka - pár eur, z poisťovne vieš vytrepat max preventivku raz ročne zdarma. Preto veľmi veľa zubárov ani zazmluvneny nie sú. Treba rátať s tým, že ak už nechceš platiť také palky tak ambulancia zubara už nebude tak vybavená. Meno neporadim, chodím na kliniku ale viem začo zas platím - nové technológie, možnosť akútneho ošetrenia, stále jeden a ten istý lekar s dostatocnou praxou a tím zubárov je pevný a nestriedaju sa tam ako špinavé ponožky. Ale daj si pozor potom na ceny u zubárov, ktorý sú taky poliklinikovy. Napr. je tu spomínaný aj miklatek - cena dosť prevysuje výkon. Ambulancia totálne nevybavena a ceny pomerne veľké.

kiki68
15. sep 2022

@gemerka17 mne davaju dva roky zaruku, hoci ono skor sa pokazil zub z inej strany, nez ze by islo o plombu ako material. Ale zaruka tam teda je. Ale moze si to asi kazdy inak interpretovat

gemerka17
15. sep 2022

@kiki68 skôr som to myslela tak, že záruku síce máš (aj podľa zákona) ale ide skôr o to, či ti to zubár uzná ak príde k jej uplatneniu. Dosť veľká časť zubárov pošle pacienta preč.

kiki68
15. sep 2022

@gemerka17 Miklatek a nevybavena ambulancia? Ved maju nove vybavenie teraz a rtg vlastne. Ako nic proti, ale v Rakusku chodim na velky kliniku ( byvam tu ) a jednak nie su ochotni rtg spravit ( Termin a pol roka) a tiez napr injekcie maju vzhladom ako na ak u neho pred cca 10 rokmi. Cize to sa mi nezda. Nehovoriac o tom, ze plombuje tu v Rakusku asistent, zubar iba odvrta co treba. Ako tie plomby tu v Rakusku nie su velmi precizne spravene a jedna je o 100eur cca drahsia.

quee57
15. sep 2022

Odporúčam ti pozrieť si benefity aké tvoja poisťovňa ponúka, napríklad Dôvera prepláca časť úkonov od akéhokoľvek zubára, mne preplatili aj preventívnu aj dentálnu hygienu. Treba sa informovať 🙂

gemerka17
15. sep 2022

@kiki68 ja ťa nechcem uraziť, ale RTG nie je znak vybavenej ambulancie. To má byť štandard, teda aspoň aké sumy tam nechávaš. Tam drahé technológie nenájdeš. Ono všetko je to pomer cena/výkon. Vravím treba si porovnať koľko platíš s tým, kto je ošetrujúci zubár (s akom praxou, šikovnosť, ďalšie odborné vzdelávanie, prestíž) a výbava ambulancie (mikroskop, CT, korunky na počkanie, kontrola zubov kamerou a prístrojom na kazy pri preventívke, 2 sestričky v ambulancií, používanie koferdamu, mikroskopické okuliare, atď) .

benjaminaugustin
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
busy_mum
27. sep 2022

@quee57 zeby sa to zmenilo? doteraz preplacali iba od zubarov co maju na svojom zozname. Bez toho aby ste vybrali toho ich zo zoznamu vam neumozni nahrat potvrdenia na preplatenie. Mne ani na preventivnu tym padom neprispievaju.

petamich
27. sep 2022

@busy_mum da sa aj u nezmluvneho ale je na to iny postup a moze sa stat, ze preplatia menej resp. nejaku priemernu cenu standarneho vykonu ale malo by to ist ;)

jjanulienka
27. sep 2022

MDDr. Eliška Balaščáková
Ja veľmi odporúčam tuto pani doktorku zacala som k nej chodiť so synom neskôr som sa prehlásila k nej aj ja. Je veľmi precízna. Teraz naposledy som platila 105€