Lepidlo na myši v Bratislave súrne
Ahojte baby, SOS prosba, nemate nahodou doma lepidlo na mysi v ramci BA a okolia ihned dobehnem, som zufala a nevydezim do rana
nezakazali to predavat ako velmi krute?
@martinmmartin nie, stále normálne na predaj v obchodoch. Ale áno, keď sa tam chytí, tak je to hrozný zvuk.
@martinmmartin nie, stále normálne na predaj v obchodoch. Ale áno, keď sa tam chytí, tak je to hrozný zvuk.
@anonym_cfd09d hm zaujimave pravdu mas . V cechach su zakazane
pasti na myši (lepy) představují vysoce účinný, ale velmi kontroverzní způsob hubení hlodavců. Zvíře se přilepí na silnou vrstvu lepidla a umírá dlouhé hodiny vyčerpáním, dehydratací nebo stresem. Kvůli způsobenému utrpení jsou tyto pasti v mnoha zemích, včetně České republiky, zákonem zakázané
Zákaz v EÚ: Používanie nehumánnych metód na chytanie zvierat je predmetom diskusií na pôde Európskeho parlamentu SK SK OZNÁMENIE POSLANCOM. Zatiaľ čo niektoré susedné krajiny (napr. Česko) ich používanie prísne zakázali, na Slovensku sa stále bežne predávajú v obchodoch aj na internete
tak toto ako moze niekto este mat to srdce pouzit? ved to je cruel total bezcitne, jedno ze hlodavec, tiez citi boze, ja nechapem ze to este predavaju vobec... to moze taketo pasce pouzit len bezcitny sapiens 😮💨🤬
tak toto ako moze niekto este mat to srdce pouzit? ved to je cruel total bezcitne, jedno ze hlodavec, tiez citi boze, ja nechapem ze to este predavaju vobec... to moze taketo pasce pouzit len bezcitny sapiens 😮💨🤬
@mortis ja to používam na stromčeky, 100x lepšie ako tie lepiace papieriky, mravec cez toto nemá šancu prejsť.
My sme raz mali myšku v pivnici, najprv sme sa ju niekoľko dní snažili chytiť do živolovnej pasce, ale nepodarilo sa, tak sme dali lepidlo a prilepila sa. Ľudia, kým som nevidela na vlastné oči, ako to zvieratko v tom lepidle strašne trpí, tak som si to ani neuvedomila, že je to taký hrozný spôsob. Nikdy viac by som to už nepoužila a áno, určite by to malo byť zakázané predávať. Mám oveľa lepší pocit, keď chytím myšku živú, odnesiem ju niekde do prírody a pustím na slobodu.
Nahlásila som tému. Týranie zvierat.
Hlodavce ľudia regulujú od nepamäti. Používali sa pri výskume, používajú sa deratizačné prípravky, pasce či jedy a nikto sa nad tým bežne nepozastaví. Zaráža ma skôr to, že v diskusiách si ľudia často navzájom prajú choroby, smrť alebo nešťastie a mnohým to neprekáža. No keď niekto rieši myš v domácnosti, zrazu sa hovorí o týraní zvierat. Trochu sme si pomýlili priority.
My sme raz mali myšku v pivnici, najprv sme sa ju niekoľko dní snažili chytiť do živolovnej pasce, ale nepodarilo sa, tak sme dali lepidlo a prilepila sa. Ľudia, kým som nevidela na vlastné oči, ako to zvieratko v tom lepidle strašne trpí, tak som si to ani neuvedomila, že je to taký hrozný spôsob. Nikdy viac by som to už nepoužila a áno, určite by to malo byť zakázané predávať. Mám oveľa lepší pocit, keď chytím myšku živú, odnesiem ju niekde do prírody a pustím na slobodu.
@marci9 v prirode neprezije, chudatko, mala si jej doniest potravu, vodu a urobit peliesok
@mortis ty by si co robila, keby si v dome nasla mysi alebo potkany? Aj po pouziti jedu umiera na krute bolesti
ahoj, no čo zohnala si? vydržala si do rána? a kde si ju mala? v dome? v byte? neboj, je to nepríjemné, ale zvládneš to
Odveci otázka, ale je nejak viac myší? Stáva sa vám teraz, že lezú do domov?
@tilly Podla mna nie. Nestretla som sa s takymito staznostami od nikoho. Ani nikto nespominal, zeby sa ktosi v nasom meste (a okolitych dedinach) stazoval na invaziu hlodavcov.
Hlodavce ľudia regulujú od nepamäti. Používali sa pri výskume, používajú sa deratizačné prípravky, pasce či jedy a nikto sa nad tým bežne nepozastaví. Zaráža ma skôr to, že v diskusiách si ľudia často navzájom prajú choroby, smrť alebo nešťastie a mnohým to neprekáža. No keď niekto rieši myš v domácnosti, zrazu sa hovorí o týraní zvierat. Trochu sme si pomýlili priority.
@anonym_265b49 A to ked sa nieco robi od nepamati, tak je to spravne? Aj maciatka, steniatka sa topili od nepamati po dedinach. Ale nastastie uz je to prezitok, da sa zviera kastrovat aby sa tomu predislo. Takisto aj pri hlodavcoch v dome su humannejsie sposoby ako sa ich zbavit..
A co ked ti co praju choroby, smrt a nestastie su presne ti isti, co im nevadi zabijanie zvierat krutym sposobom?
Ja napr. nikomu neprajem smrt atd. a toto ,,riesenie mysi" mi vadi, ano. Nehadz vsetkych do jedneho vreca.
Autorka: zozen si macku ak si nevies poradit inac. Ja by som tu mys chytila a odniesla prec. Aj som tak uz urobila s piskorom.
@tilly Podla mna nie. Nestretla som sa s takymito staznostami od nikoho. Ani nikto nespominal, zeby sa ktosi v nasom meste (a okolitych dedinach) stazoval na invaziu hlodavcov.
@moonlight1210 dik. Aj tak by to bolo asi teraz ešte skoro. Keď sa na jeseň sťahujú myši do domov, väčšinou to znamená dlhú a tuhú zimu. Aj keď je veľa os v auguste. Veľa os je už teraz.
Požičať si mačku a postupne prehrabovať veci kde sa myš zdržuje, ona si ju chytí.
@anonym_265b49 A to ked sa nieco robi od nepamati, tak je to spravne? Aj maciatka, steniatka sa topili od nepamati po dedinach. Ale nastastie uz je to prezitok, da sa zviera kastrovat aby sa tomu predislo. Takisto aj pri hlodavcoch v dome su humannejsie sposoby ako sa ich zbavit..
A co ked ti co praju choroby, smrt a nestastie su presne ti isti, co im nevadi zabijanie zvierat krutym sposobom?
Ja napr. nikomu neprajem smrt atd. a toto ,,riesenie mysi" mi vadi, ano. Nehadz vsetkych do jedneho vreca.
Autorka: zozen si macku ak si nevies poradit inac. Ja by som tu mys chytila a odniesla prec. Aj som tak uz urobila s piskorom.
@anonym_fd3f6e Humánnejšie 🙂 Výsledok je v každom prípade smrť. Bláboly o humánnosti, och...
@anonym_fd3f6e Humánnejšie 🙂 Výsledok je v každom prípade smrť. Bláboly o humánnosti, och...
@anonym_265b49 aj prilepenú myš môžeš usmrtiť rýchlejšie, aby sa dlho netrápila
@tilly nezdá sa mi. pred 2r sme mali v záhrade veľmi veľa, v lucerke boli desiatky dier a viem že na jednom poli boli chlapi rozsýpať nejaké odpudzovače. tento rok ich nevidieť toľko ani zďaleka. ale z polí sa do domov začínajú tlačiť až neskôr na jeseň, ked mizne úroda a zdroje potravy v prírode, vedia kde im bude na zimu dobre v chránenom mieste. kde sú ľudia = tam je potrava
@tilly nezdá sa mi. pred 2r sme mali v záhrade veľmi veľa, v lucerke boli desiatky dier a viem že na jednom poli boli chlapi rozsýpať nejaké odpudzovače. tento rok ich nevidieť toľko ani zďaleka. ale z polí sa do domov začínajú tlačiť až neskôr na jeseň, ked mizne úroda a zdroje potravy v prírode, vedia kde im bude na zimu dobre v chránenom mieste. kde sú ľudia = tam je potrava
@cacianka áno, ešte je skoro na myši. Na jeseň sa uvidí, len som si to s tými osami začala spájať, ale to bude náhoda
@anonym_fd3f6e Nie je pravda, že sa po dedinách netopia mačiatka. Stále tento prežitok existuje. Možno, keby im ponúkli kastráciu zadarmo, neboli by proti. Ale keď majú zaplatiť 60€a viac, tak radšej utopia alebo vyvezú. Pozerajú sa cez peniaze.
@tilly U nas rozhodne je viac mysi, ale niet sa co divit, kedze druhy sused si spravil zo zahrady vrakovisko, dalsi sused ma uskladnene drevo v zahrade, takze skryse maju dobre. Este, ze mam sikovne macky, za minulu noc chytili styri. Ale je to aj tak na nervy, kedze vecer rafsej zatvaram dvere.
@anonym_fd3f6e Nie je pravda, že sa po dedinách netopia mačiatka. Stále tento prežitok existuje. Možno, keby im ponúkli kastráciu zadarmo, neboli by proti. Ale keď majú zaplatiť 60€a viac, tak radšej utopia alebo vyvezú. Pozerajú sa cez peniaze.
@anonym_e971e7 ja zijem na dedine a mozem hrdo povedat, mne nerobilo dat problem macky kastrovat, nepozeeala som na peniaze, pozerala som na to, aby sa nemnozili, lebo ja urcite male nebudem zabijat.. toto je ovela lepsie riesenie, kastracia maciek
Ja mam nieco take:
https://browin.sk/obchod/produkt/730406/pasca-n...
https://www.kinekus.sk/pasca-na-mysi-plast-in-t...
Zatial mi to vychytalo vsetky. Chodime potom s detmi vypustat na pole.
@moonlight1210 dik. Aj tak by to bolo asi teraz ešte skoro. Keď sa na jeseň sťahujú myši do domov, väčšinou to znamená dlhú a tuhú zimu. Aj keď je veľa os v auguste. Veľa os je už teraz.
@tilly U nas vo firme, aj doma to vyriesili macky.
Pred par rokmi sa nam stavalo, ze na jesen cez otvorene skladove dvere do firmy vbehli mysi a museli sme davat pasce.
Potom si ale susedna firma ochocila tulave macky z okolia (zacali ich krmit) a my tiez. Zacali sa viac zdrzovat v nasom okoli a odvtedy sme tento problem viac nemali. Uz par rokov ziadna mys.
V nasej stvrti zas pred par rokmi zacali chovat niektori susedia sliepky. Takze sa tu usidlili potkany, ktore si tu robili hniezda, aby boli pri zdroji zrna a krmnych zmesi.
Susedia si ochocili dve poulicne macky a ja som kupila na dvor misku a davam tam odrezky masa z kuchyne v noci (aby neboli na slnku). Do rana su vzdy prec, takze chodia i k nam. A aj kuny, ako som zistila.
Aktualne je pocet maciek pat. Sice mavaju mlade, ale populaciu im udrziava "prirodzena" umrtnost (dopravne nehody) a teritorialnost.
Potkany (a aj krtkovia v travniku) vsak prestali byt v nasej stvrti problem.
Nahlásila som tému. Týranie zvierat.
@anonym_db3988 práveže možno keď si viac ľudí prečíta aj iné názory a to aké je to hrozne pre zvieratka tak si to možno aj uvedomia... neviem.. inak do podobných pasci sa nechtiac dostanú aj iné živočíchy napríklad aj vtáky. Je to uplne hrozne že sa to vôbec predáva ,že niekto má respektíve nemá srdce a použije to... Sú ľudia čo si chrobáka dajú dole z cesty a ochránia ho pred zranením autom a sú takí čo ho len tak zaslapnu lebo môžu. Tu druhu skupinu nemám rada. ☹️
@anonym_e971e7 práveže rôzne OZ ponúkajú možnosť preplatenia kastrácie. Sú rôzne výzvy na FB. Toto je žiaľ o mentalite ľudí..
Ohľadom humánnosti sa dá polemizovať aj pri iných prípravkoch na "odpudenie". Taká otrava s potkanom tiež urobí svoje a pekné to nie je. Ale ak potkan začne ukusovať hlavy andulkám, tak ako nám, chcete sa ho zbaviť za každú cenu.

napr.tesco nema?