icon

Nedarí sa mi otehotnieť a hľadám dobrého gynekológa v Bratislave

xsandrax
28. máj 2021

Ahojte, vedeli by ste mi odporučiť naozaj dobrého gynekológa v BA? Mám nízku hladinu hormónov a nedarí sa mi otehotnieť a k tomu čo chodím teraz už nechcem ísť.
Ďakujem 🙏

natasagregorova
28. máj 2021

@xsandrax Mudr. Miroslav Kotek alebo Mudr.Stanislav Dušan

any_soj
28. máj 2021

@xsandrax Keď riešiš hormóny a problém s otehotnením, určite odporúčam NaPro technológiu (liečba, nie obchádzanie problémov s plodnosťou) - v Bratislave MUDr.Gerová, v Trnave MUDr. Baková . Pozri stránku pre viac info aj o technológii 🙂 (ja chodím z nich ku Wallenfelsovi) https://www.plodar.sk/o-nas-2/

makova333
28. máj 2021

@xsandrax sme endokrinolog na zistenie pricin a nastavenia na liecbu ak bude potrebna. Z gynekologov som ja mala dobru skusenot s Mudr. Taborskym aj Mudr. Diveky

makova333
28. máj 2021

@any_soj mozem sa spytat ako prebieha NaPro liecba? Na stranke som nenasla nic konkretne.

any_soj
28. máj 2021

@makova333 toto si čítala? https://www.plodar.sk/kontakt/ neviem či ešte podrobnejšie ... Liečba závisí od konkrétnej príčiny neplodnosti páru. U mňa to boli rôzne hormóny, ale ako píšu, hľadá sa príčina a rieši sa. Mnohé veci sú podobné ako v CAR, lenže ide sa viac do hĺbky, problém sa rieši, neobchádza pre ženské telo náročnejším a aj drahším umelým oplodnenie - a úspešnosť je veľmi porovnateľná.

any_soj
28. máj 2021

@makova333 sú tam linky na štúdie, ale v angličtine..

makova333
28. máj 2021

@any_soj ano citala, nic konkretne ako to funguje? Upravu hormonov ti vie spravit aj gynekolog alebo endokrinolog. Ja som tam nenasla nic, co by nevedel spravit bezny odbornik. CAR nie je na riesenie problemov neplodnosti, je to centrum asistovanej reprodukcie, cize uz pre pary, ktore sa rozhodnu ist touto cestou. Porovnavat CAR a tuto kliniku naozaj nie je mozne, nakolko do CAR chodia aj pary, ktore nemaju "len" hormonalny problem u zeny. Ale napriklad aj muzsku neplodnost. A co ma odradilo na PLOdar uplne je ta katolicka viera. Ja netvrdim, ze nemozu pomahat, ale chyba mi tam ta pridana hodnota preco ich a nie iny lekar.

any_soj
28. máj 2021

@makova333 veď ale nemusíš tam ísť, je v poriadku, ak sa rozhodneš ísť inde 🙂 ak si to čítala, videla si, že nejde len o hormóny. Bežný lekár ti napríklad povie (počula som od žien, môj taký nie je) po druhom MA, že on také rieši až po 3-4... Ďalší ženu rovno pošle do CAR s aj malými problémami. Kde zase - keďže im ide o zisk - veľmi rýchlo pristupujú k metódam, ktoré obchádzajú problém a jeho príčiny a prejdú k nejakej forme asistovanej reprodukcie, hoci pár má možno úplne reálnu šancu počať dieťa aj pri sexe, takmer zadarmo a bez všetkého toho, čo umelé oplodnenie od ženského tela v procese prípravy vyžaduje. Toto každopádne nie je klinika, ale odbor gynekológie. Na Slovensku je málo lekárov, čo sa tomu venujú, lebo školenia pre nich sú veľmi nákladné finančne aj časovo a pre väčšinu je jednoduchšie splniť si svoju úlohu obvodného gynekológa odoslaním páru do CAR. Všetko dobré prajem 🙂

makova333
28. máj 2021

@any_soj zena po druhom MA ma navstivit hematologiu a endokrinologiu, ak ju tam neposle gynekolog, co by mal, tak sa tam moze vybrat aj sama. A u miza samozrejme spermiogram (tiez moze byt pricinou neplodnosti resp. potratov) V CAR NERIESIA priciny, ale riesia asistovanu reprodukciu a ak by niekolkokrat potratila nie je to problem neplodnosti, tak nemyslim, ze by ju niekto nutil ist do IVF ked by dr. vedel, ze pravdepodobne potrati opät.

xsandrax
autor
28. máj 2021

@any_soj @makova333 baby ďakujem krásne za rady ☺️🙏 v prvom rade zmením gynekológa a začnem to s ním riešiť ☺️ Snáď to nebude až tak zlé a podarí sa 😘

makova333
28. máj 2021

@xsandrax urcite sa podari 🙂 Popozeraj si recenzie naprikald tu https://lekar.sk/lekari/gynekologia-a-porodnict...

emilia_d
7. dec 2021

@xsandrax nasla si prosim gynekologa s ktorym si spokojna?

bohom_milovana
21. sep 2023

@any_soj s Mudr. Gerovou som nebola spokojna

nita12
9. nov 2023

@bohom_milovana ahoj, kvoli comu si nebola spokojna?