Nemocnica Bory - recenzie
Prajem Vám dobrý deň,
Prosím Vás dostala som email od poisťovne Union že majú zmluvu s nemocnicou Bory atď..
Moja otázka znie či by ste mi mohli napísať Vaše recenzie ako ste s nemocnicou a s lekármi v nemocnici Bory spokojný ? Presnejšie ma zaujíma Neurológia ,a že či tam robia jednodňovú operáciu platničky ? Za Vaše odpovede a recenzie Vám ďakujem .
Zdravím.
Má tu niekto skúsenosť s operáciou obličkových kameňov?
Ide niekto na operaciu krcnej?
@1nana1 Dobrý deň, prosím vás máte už po operácii? Mohli by ste napísať ako to prebiehalo, či ste spokojná a či vám to pomohlo? Ja mám ten istý problém ako vy a tiež sa tam chcem objednať. Ďakujem.
@birovarga dobrý večer...ja mám už operáciu za sebou, konkrétne teda dnešným dňom, na termín som tiež čakala (boli trošku z mojej strany komplikácie , preto sa to urýchlilo). Čo sa však týka personálu (musím si radšej zaklopať 😇 ), tak ten je milý a na pána doktora ja osobne nemôžem povedať jediné zlé slovo (opäť všetko pred zákrokom vysvetlil a nemal problém odpovedať na dotazy). Čo sa týka hospitalizácie, tak pacient dostane náramok s QR kódom a identifikačným číslom (toto číslo tiež poslúži pri návšteve pacienta - viac vysvetlí sestrička pri hospitalizácii), má svoju vlastnú samostatnú izbu s kúpeľňou, toaletou a aby prišiel na iné myšlienky, tak je na izbe tv. Návštevné hodiny sú od 14:00 do 19:00 (ak sa nemýlim). Pred operáciou všetko ešte vysvetlia a prípadne sa opýtajú čo vás ešte zaujíma, či vy máte ešte nejaké otázky. Po operácii som bola asi 2 hodiny na "dospávacej" izbe, pričom ak sa pacient cíti dobre a nemá bolesti, tak ho prevezú na izbu, kde sa sestričky chodia pýtať, či niečo nepotrebuje, ako sa cíti, pomôžu vstať a podobne. Bolesti sú, čo je pochopiteľné, ale mierne, takže sa to dá zvládnuť.
Držím vašej mamine palce a nech všetko dobre dopadne 😊
@janicaopica dobrý večer prajem...keďže som tu už odpísala jednej pani, tak aby som sa neopakovala, doplním už len niečo..v prvý deň vás len "ubytujú", teda hospitalizujú, spíšu s vami potrebné informácie, zoberú si predoperačné vyšetrenia ktoré ste priniesla, opýtajú sa, aké lieky užívate, či máte zubnú náhradu, či ste na niečo alergická a podobne. Neskôr prinesú pančušky, ich "operačnú" košeľu a sprchovací gél, s ktorým sa ráno umyjete a následne sa oblečiete do spomínanej košele. Potom už len čakáte, kedy príde na vás rada...samozrejme, pred výkonom nesmiete cca 6 hodín jesť a 2 hodiny pred zákrokom už ani piť. Tesne pred tým, ako vás zoberú si môžete odbehnúť na toaletu a potom vás aj s posteľou presunú do predoperačnej miestnosti, kde vám budú merať tlak, pulzy, dajú infúziu, príde ešte lekár, opäť vysvetlí čo bude nasledovať a už len čakáte, kedy vás zoberú na operačku.
Na otázku, či to pomohlo...dúfam, že áno. Ešte som však len krátko po zákroku, takže neurobím predklon či inú činnosť, preto vám k tomu viac ešte neviem povedať.
Ak máte v pláne sa objednať hoci len na konzultáciu, tak to neodkladajte, pretože sa trošku čaká na termín. Prajem všetko dobré.
@1nana1 Dobrý deň, ďakujem pekne. A ako ste sa dostali na konzultáciu? Potrebujem výmenný lístok od neurológa?
Prosím vás a akou metódou vás operovali? Nejakou klasickou, alebo modernejšou - endoskopickou alebo laserom? A ako sa teraz máte? Vopred ďakujem za odpoveď.
@janicaopica dobrý večer...budem k Vám úprimná, pretože netuším ako formou. Je pravda, že mi to vysvetľovali, no nakoľko som sa tomu nerozumela a hlavne, chcela som sa zbaviť bolesti, tak mi to bolo jedno. Viem len, že mám jednu malú, asi 5 cm ranu, operovali ma zhruba hodinku/hodinku a pól, nebolo potrebné cievkovanie či vývody (aspoň u mňa nie). Čo sa týka konzultácie, tak na ňu potrebujete výmenný lístok od neurológa, prípadne ortopéda a buď CD z CT alebo MR vyšetrenia, nie však staršie ako 6 mesiacov. Snáď som Vám pomohla.
@janicaopica Zabudla som odpísať ešte na dve Vaše otázky...na konzultáciu som sa dostala telefonicky. Teda aby ste ma chápala 😁 našla som si na internete na nemocnicu telefónne číslo a hoci je pravda, že so bola čakajúca na spojenie (teda v poradí), tak som čakala...podarilo mi sa k nim dovolať, kde som teda povedala, že by som sa chcela k nim objednať na konzultáciu u neurochirurga.
A ako sa teraz cítim? Asi ako každý, kto je po zákroku..takže ubolene, no dá sa to zvládnuť a na preklenutie boľavých dní mám lieky od bolesti. A aby ste sa nebála, že budete dlho ležať na lôžku, tak Vás vyvediem z omylu, pretože ešte v ten deň prišla rehabilitačná sestra, ukázala mi cviky, ako vstávať z postele a spolu so sestričkou mi pomohli si sadnúť na posteľ, následne sa postaviť a kúsok prejsť.
@1nana1 Ďakujem, tak nech už bolesti prejdú a je to už len OK.
@janicaopica veľmi pekne ďakujem
@1nana1 dobry den prosim mozem Vam napisat spravu ? Caka ma tiez operacia chrbtice v boroch
@patricia2120 Ja idem zajtra do Borov a utorok ma operuju krcnu
@spirit1 tak sa mozno uvidime
@patricia2120 Kedy ides?
@patricia2120 dobrý deň...v kľude sa môžete opýtať
Operuje niekoho Mudr Trnovec?
@1nana1 no to ste mali šťastie. Ten MUDr. Hanko je mladučký a ambiciózny. Žiaľ ja som sa dostala na jednodňovú chirurgiu a operoval má MUDr. Radoslav Hanzel, prístup OK, ale 4 mesiace po operácii má to boli viac, ako pred operáciou. Osobne si myslím, že ti mladi lekári by mali operovať pod dohľadom skúsenejších lekárov. Dalo sa to čakať, že za taký krátky čas nemocnica nenájde skúsených odborníkov z praxou a dali priestor mladým.stači zájsť na obed do nemocničnej jedálne a uvidíte veľmi veľa mladých lekárov. Na neurochirurgickom oddelení je asi nejaky problém, nakoľko do augusta nikoho neberú, na recepcii mi povedali, že majú pozastavené vyšetrenia a nedá sa objednať ani na kontrolu. Mám osobnú skúsenosť aj na rehabilitačnom- fyzioterapeutickom oddelení. Pani doktorka veľmi mila, predpíše Vám aj veľa procedúr, ale medzi pracovníkmi vládne totálny nesúlad. Niekedy som mala 4 procedúry denne, každý deň opakovane sa má pýtali, čo má trápi. Veď mali od pani doktorky podrobnú správu. Magnototerapiu a elektroliečbu som mala mať 20 minút. Prve 3 procedúry mi skrátili na 15 min. potom to už bolo 12 minút a ku koncu už to bolo iba
9 minút- malo by mi to zabezpečiť liečebnopreventívnu starostlivosť . Tie ostatné procedúry tiež mi skracovali. Na čo potom taká rehabilitácia. Chrbtica boli aj naďalej, žiadne zlepšenie. Ak to porovnám z rehabilitaciami, ktoré som v minulosti absolvovala v inej nemocnici tak sa to nedá porovnať. Musia sa ešte veľa učiť. Majú veľmi dlhé čakacie termíny. Všade píšu, že nemocnica je pre všetkých. Ja osobne taký pocit nemám. Vybavujú tam prednostne pacientov z Malaciek a celého Záhoria je tam veľmi veľa Romov, ktorí sú nedisciplinovani a hluční. Z jednou tehotnou mamičkou na bežnú kontrolu príde aj 10 ľudí, keby aspoň boli ticho. Potom sa presunu do jedálne a tam sedia aj hodinu, kričia jeden cez druhého, tácky po sebe neodložia no proste kultúra . Česť výnimkám
@emilia7777 ..fuuu, úprimne, neviem čo Vám mám na to povedať. Ja som za seba nesmierne šťastná, že som sa teda dostala do rúk pána doktora Hanka. Áno, bolí ma okolie a tzv. trtáč, ale (musím si zaklopať) už to nie sú také silné bolesti a nerazí mi to do nohy, lieky od bolesti užívam naozaj vynimočne a aj chôdza je o niečo lepšia.
Dúfam, že Vy alebo iní lekári nájdete spôsob, ako Vám pomôcť. Ešte si ľudia chvália Ružomberok, no tam som nebola. Prajem veľa síl
Chcel som sa prihlásiť na kontrolné chirurgické vyšetrenie potom čo som Kvôli akútnosti musel navštíviť chirurgickú pohotovosť v Inej nemocnici. Na informáciach mi bolo ale oznámené že bohužiaľ kontrolné vyšetrenie mi v Boroch neurobia lebo na prvom zákroku som nebol v ich nemocnici. Príde mi to ako nenáležita podmienka a naháňanie si pacientov, za mna sklamanie.
Najhoršia skúsenosť so slovenským zdravotníctvom!!! Totálna ignorancia pacientov a ich problémov, ignorancia ich subjektívnych pocitov, keď sa zdravotníckemu personálu nechce robiť, iba mávnu nad pacientom rukou a medzi sebou si nahlas povedia “to je nič, to ignoruj,…vynárajú vám do feťákov napriek tomu, že mate viac titulov ako všetci tam dokopy. Nechajú vás čakať hodiny, kým k vám niekto príde a len vám povie, že sa mate ukľudniť. To iste platí o záchrannej službe, ktorých viac zaujima, prečo, keď ste sa práve presťahovali, nemáte skriňu…..ignorancia najhrubšieho zrna….skoda, že to človek vidí z pohľadu pacienta, aj napriek tomu, že celý život robí v zdravotníctve s heslom “všetko pre pacienta podľa najlepšieho vedomia a svedomia….
Dobrý večer prajem.
Chcem sa s vami podeliť so svojimi skúsenosťami ohľadom operácie v nemocnici Bory.
Operoval ma MUDr.MARTIN HANKO PhD .Mal veľmi ľudský prístup a veľmi mu ďakujem za veľmi dobre odvedenú prácu počas operácie.
Pre veľké bolesti a skrútenú chrbticu som chodila o dvoch francúzskych barlách.
Po operácii som necítila skoro žiadne bolesti .Po prepustení domov som už vôbec nebrala lieky od bolesti a cítim sa výborne ,chodím bez barly a mám pocit ,že som narástla. Mám 69 rokov a začínam nový život. Ešte raz veľká vďaka MUDr. MARTIN HANKO. Edita Martinkovičová
@lucia3030 Dobrý deň prajem. Neviem, či Vám s mojou odpoveďou pomôžem, keďže ste sa dotazovala na názor na neurológiu Bory ešte v júni a ja mám skúsenosť skôr s ambulanciou neurochirurgie, ale ak už nie Vám, tak snáď tým pomôžem aspoň niekomu inému. Z osobnej skúsenosti môžem pochváliť a veľmi pekne sa poďakovať lekárovi z neurochirurgickej ambulancie (MUDr. Martin Hanko, PhD.), jeho prístup ku mne bol úžasný. Lekár si preštudoval lekárske správy, vyšetril ma, zaujímal sa o moje pocity, ako sa môj problém či bolesť prejavuje, pri akom úkone vznikla bolesť, ako dlho trvá a podobne, tiež mi ukázal model chrbtice a presne vysvetlil alternatívu liečby. Aby si bol istý, tak mi ešte v ten deň vybavil MR vyšetrenie, následne si ma opäť zavolal do ambulancie, povedal, že jediná možnosť je operácia (s čím som kvôli viac ako ročnej bolesti počítala), navrhol mi, že sa mi do cca mesiaca ozve a povie mi dátum operácie. Tiež sa ma opýtal, či s touto možnosťou súhlasím. Prístup bol naozaj geniálny a takýchto lekárov by mohlo byť viac. Aby ste mali približnú predstavu o aký problém sa v mojom prípade jedná, ja mám vysunutú platničku medzi L5 a S1. Na začiatku sa bolesti dali zvládať, prípadne som si dala lieky od bolesti a danú oblasť som mala "len" opuchnutú. Po čase však bolesť bola dosť nepríjemná a Vianoce som strávila státím pri štedrovečernom stole. Začiatkom ďalšieho roka som absolvovala ozón, ktorý mi nepomohol. Po čase bola bolesť silnejšia. Nedokázala som sedieť, prešla som len kúsok a aj to som krívala, spávala som len na pravom alebo ľavom boku, mala som problém so státím, bolesť mi razila do ľavej nohy až do palcov, nezaberali mi neskôr už žiadne lieky. Hoci som stále pravidelne cvičila, nijako mi to nepomohlo. Po neutíchajúcich bolestiach som sa na internete dopátrala ku pánovi doktorovi MUDr. Ahmadzada Azim (Dolný Kubín), ktorého som za toto obdobie pár krát navštívila. Ten okrem ozónu dáva aj kolagén a plazmu. Bolesť ustúpila a bol to úžasný pocit, keď sa dokážete postaviť z postele bez pomoci, a lieky od bolesti užívate len zriedka. Opäť to však pomohlo len na dva-tri mesiace, potom sa bolesť postupne opäť vracala (aby ste sa nebáli, boli tam aj pacienti, ktorým to pomohlo na 2 a viac rokov). Preto som už volila možnosť konzultácie na neurochirurgii a som veľmi rada, že som sa stretla s milým prístupom v nemocnici Bory.
@1nana1 ano,tiez mozem potvrdit,neurochirurgia ,uzasny pristup,p.Dr.Hanko..ale aj ostatni lekari,aj pan primar Kolejak..
Ahojte,
Pridavam sa sem s dotazom - ma niekto skusenosti s laparoskopiou na gynekologickom oddeleni v boroch ? 🙂 mna to caka, a budem rada za vsetky info k operacii, aj k priprave … davaju aj klystir ? Ako ste boli spokojne ? Strasne som nervozna zo zakroku 🙈
Dakujem pekne za kazdu odpoved 🙏🏻
Najhoršia skúsenosť so slovenským zdravotníctvom!!! Totálna ignorancia pacientov a ich problémov, ignorancia ich subjektívnych pocitov, keď sa zdravotníckemu personálu nechce robiť, iba mávnu nad pacientom rukou a medzi sebou si nahlas povedia “to je nič, to ignoruj,…vynárajú vám do feťákov napriek tomu, že mate viac titulov ako všetci tam dokopy. Nechajú vás čakať hodiny, kým k vám niekto príde a len vám povie, že sa mate ukľudniť. To iste platí o záchrannej službe, ktorých viac zaujima, prečo, keď ste sa práve presťahovali, nemáte skriňu…..ignorancia najhrubšieho zrna….skoda, že to človek vidí z pohľadu pacienta, aj napriek tomu, že celý život robí v zdravotníctve s heslom “všetko pre pacienta podľa najlepšieho vedomia a svedomia….
@evickamalicka81 suhlasim s Vami, nielenze mi tam nepomohli, predlzili moje problemy a zhorsili ich o dalsie 4 mesiace. Islo iba o operaciu oblickoveho kamena. Lekar si nedal namahu prist za mnou po operacii 4 dni, aby mi aspon do oci povedal ako ma dokafral. Dozvedela som sa to od muza, ze nic nespravil. Na Pn vdaka nemu som stravila 7 tyzdnov, dve transfuzie krvi, alopecia, ktoru mam dodnes...Druha operacia bola v Bystrici. Dalo sa to urobit aj menej invazivnym sposobom a bola som fit za tyzden bez bolesti.
@1nana1 ano,tiez mozem potvrdit,neurochirurgia ,uzasny pristup,p.Dr.Hanko..ale aj ostatni lekari,aj pan primar Kolejak..
@sheenna1970 ano,velmi mily,ludsky,empaticky pristup,obidvaja, pan primar Kolejak,aj Dr.Hanko..ale aj ostatni..skvely tim

Zdravím niekto koho operovali v boroch na zlcnik?