icon

Od ktorého mesiac môže mať dieťa zaradený do stravy lepok?

somtam
23. jún 2020

Ahojte..viete mi prosim vas poradiť odkedy može dieťa lepok?moja dcéra ma 6mesiacov Ďakujem

nikusiak9
24. jún 2020

@somtam cca 7

somtam
autor
24. jún 2020

@nikusiak9 Ďakujem za odpoveď

kristina28918
24. jún 2020

@somtam najskôr keď dovŕši 10.mesiac. Skôr riskujete že môže mať alergiu na lepok.

somtam
autor
24. jún 2020

@kristina28918 Ďakujem..pýtala som sa preto,lebo som kúpila malej kašu Nutrilon piškótovú od 6 mesiacov a tá obsahuje lepok..

kikulienkadd
25. jún 2020

Ahoj,nám povedala lekárka (2 roky dozadu),že máme dať 4mesacnemu do ruky rožok, nech to oblíže,pocucká. Vraj kojene dieťa môže prichádzať do styku s prípadnými alergenmi aj takto skoro a je menšia šanca,že by sa mu alergia rozvinula. Samozrejme,že sme mu to nenechali tak dlho,aby si to rozžul a odhryzol. Úplne v pohode,nemá náznaky žiadnych alergií, intolerancie, dúfam,že to tak aj ostane. O mesiac má 2 roky,kojeny bol do 21mes.

somtam
autor
26. jún 2020

@kikulienkadd ahoj..ďakujemza odpoveď
Moja malá nieje kojená,lebo jej nešlo sa prisať na prsník a mlieko som stratila...dávam bebu 2
Aj ja som skúšala dať jej rohlík,hňeď ho zahodila.
Mala asi 5 a pol mesiaca..niekdo povie,že sa dáva (lepok) od 4.mes.druhý zas,že až od 10.mesiaca.....tak ako??

kikulienkadd
26. jún 2020

@somtam záleží od rady pediatra. Napísala som ako sme to robili my,ale presne ako píšeš, sto ľudí, sto názorov...

x_mery_x
2. júl 2020

Dva tyzdne pred prikrmamy nam.kazala dr davat chlebik alebo rozok 🙂