Od ktorého mesiac môže mať dieťa zaradený do stravy lepok?
Ahojte..viete mi prosim vas poradiť odkedy može dieťa lepok?moja dcéra ma 6mesiacov Ďakujem
@somtam najskôr keď dovŕši 10.mesiac. Skôr riskujete že môže mať alergiu na lepok.
@kristina28918 Ďakujem..pýtala som sa preto,lebo som kúpila malej kašu Nutrilon piškótovú od 6 mesiacov a tá obsahuje lepok..
Ahoj,nám povedala lekárka (2 roky dozadu),že máme dať 4mesacnemu do ruky rožok, nech to oblíže,pocucká. Vraj kojene dieťa môže prichádzať do styku s prípadnými alergenmi aj takto skoro a je menšia šanca,že by sa mu alergia rozvinula. Samozrejme,že sme mu to nenechali tak dlho,aby si to rozžul a odhryzol. Úplne v pohode,nemá náznaky žiadnych alergií, intolerancie, dúfam,že to tak aj ostane. O mesiac má 2 roky,kojeny bol do 21mes.
@kikulienkadd ahoj..ďakujemza odpoveď
Moja malá nieje kojená,lebo jej nešlo sa prisať na prsník a mlieko som stratila...dávam bebu 2
Aj ja som skúšala dať jej rohlík,hňeď ho zahodila.
Mala asi 5 a pol mesiaca..niekdo povie,že sa dáva (lepok) od 4.mes.druhý zas,že až od 10.mesiaca.....tak ako??
@somtam záleží od rady pediatra. Napísala som ako sme to robili my,ale presne ako píšeš, sto ľudí, sto názorov...
Dva tyzdne pred prikrmamy nam.kazala dr davat chlebik alebo rozok 🙂

@somtam cca 7