Odporučte technika na servis indukčnej varnej dosky v BA
Ahojte, viete mi odporučiť technika na servis indukčnej varnej dosky? Kazí sa nám, nefungujú naraz viac ako 2 horáky. Značka Electrolux. Ďakujem moc.
ak mate len jednu fazu tak to na plny vykon nepôjde
Tak ja odpoveď na tieto otázky bohužiaľ neviem....indukcna doska predsa fungovala cca 6 rokov takže bola v poriadku len posledny tyzden sa zacala kaziť...
Tak ja odpoveď na tieto otázky bohužiaľ neviem....indukcna doska predsa fungovala cca 6 rokov takže bola v poriadku len posledny tyzden sa zacala kaziť...
@lenkalili teoreticky este moze byt vyhodeny jeden z dvoch isticov. Aspon to daj skontrolovat niekomu remeselne/elektricky zdatnejsiemu. Ale ak by vypadol opat, bude to mat nejaku pricinu - pravdepodobne v samotnej indukcnej doske resp. privodnych kabloch/pripojeniach 230V k nej.
Predtym nez budes zhanat technika, preveril by som jednu vec, lebo indukcne dosky sa takto spravaju uplne normalne aj ked su v poriadku.
V navodoch Electroluxu k indukcnym doskam je to popisane doslova: zony su zoskupene podla toho, na ktoru fazu su pripojene, kazda faza ma maximalne zatazenie 3680 W, funkcia riadenia vykonu sa zapne, ked celkovy odber zon na jednej faze tuto hodnotu prekroci, a znizi vykon ostatnym zonam na tej istej faze. V tabulke poruch je k tomu aj riadok "nastavenie vykonu sa strieda medzi dvoma urovnami" a ako pricina je tam uvedene prave riadenie vykonu, nie zavada.
Druha vec je obmedzenie vykonu nastavene priamo v doske. Electrolux pise, ze z vyroby je doska na najvyssom moznom stupni, ale da sa prestavit nizsie (v navode sa to robi cez servisne menu, prvy stupen sa zobrazi ako P36). Ak sa to niekedy prestavilo, dve zony naraz na plny vykon uz nedas a pritom doska ziadnu poruchu nema. Pozri si navod ku konkretnemu modelu, ci tam ten postup je, a skontroluj nastaveny stupen.
Ak to nie je ani jedno a doska hadze na displeji chybovy kod (pismeno a cislo), to uz je na servis. Vtedy by som volal rovno autorizovany servis Electroluxu, nech je jasne, ci je chyba v doske alebo v pripojeni, a pytal si papier s tym, co menili a aku zaruku davaju na pracu.

@lenkalili mate indukciu pripojenu aspon na dve fazy 230V? Nie len na jednu? Mali ste na dane miesto privedene kable z dvoch (troch) faz - cize aspon 4 vodice a istenie tohto obvodu dvomi isticmi resp. nejakym trojitym (trojfazovym)?