Papierové lístky na MHD v Bratislave: Ako ich používať?
Dajú sa stále kúpiť papierové lístky na zastávkach? Ak áno stále to funguje tak že ho treba strčiť do toho stroja v električke? V Bratislave som naposledy cestovala pred veľa rokmi 😁
Dá sa kúpiť aj papierový lístok, ale da sa platiť aj kartou pri označovali
Pozri apku tapni si
Ano daju, ale nie na uplne vsetkych zastavkach su automaty. Alebo vies kupit sms lístok.
Vo vacsine vozidiel v BA v MHD si vies kupit cestovny listok prilozenim platobnej karty k stroju.
Tiež som bola po dlhom čase v BA, priložila som len svoju platobnú kartu. Tak, ako ti radí v 2.príspevku.
Vo vacsine vozidiel v BA v MHD si vies kupit cestovny listok prilozenim platobnej karty k stroju.
@muchotrafka298 a ako vie ten stroj koľko minútový lístok si chcem kúpiť? Či to už tak nieje tie napr 15min, 30min lístky?
@muchotrafka298 a ako vie ten stroj koľko minútový lístok si chcem kúpiť? Či to už tak nieje tie napr 15min, 30min lístky?
@nikolet29 neoplati sa ti radsej stiahnut IDS BK appku (oficialna appka) a kupit listok online? Tiez nejazdime, ale pouzil som a fajn to funguje vcelku...
V Bratislave som bola vcera,po snad 2 rokoch...
A v novinovom stanku som si kupila listky,na zastavkach su aj automaty.
Kupujes si casovy listok
Napr. 30 minutovy stoji 1,20€
V autobuse,elektricke,troleji..mas masinky,hned si to tam oznacis...
Kazdu zastavku hlasia ,aj v anglictine,a ukazuje ti to aj na obrazovke-ozaj pokrok...
@nikolet29 áno funguje, len sa silno drž v električke, lebo ťa šľahne na zem...😂🙂😁
platím kartou,je to najjednoduchší spôsob,ak trvá cesta max. 30min. nič nerobíš,len priložíš kartu
https://tapnisa.sk/
ja tiez pouzivam este papierove listky (presne ako bolo napisane), len nezabudni ze ked chces vystupit tak este pred zastavkou stlac gombik, pretoze kopec zastavok je na znamenie... ak v zastavke nikto necaka a nikto neoznaci vo vnutri autobusu/trolejbusu/elektricky, je mozne ze ani nezastavi.
ja tiez pouzivam este papierove listky (presne ako bolo napisane), len nezabudni ze ked chces vystupit tak este pred zastavkou stlac gombik, pretoze kopec zastavok je na znamenie... ak v zastavke nikto necaka a nikto neoznaci vo vnutri autobusu/trolejbusu/elektricky, je mozne ze ani nezastavi.
@katkaseiner v BA MHD su uz vsetky zastavky na znamenie.
@katkaseiner v BA MHD su uz vsetky zastavky na znamenie.
@muchotrafka298 ved to pisem, nie?
@muchotrafka298 ved to pisem, nie?
@katkaseiner pises "kopec zastavok je na znamenie" to neznamena vsetky.
@katkaseiner pises "kopec zastavok je na znamenie" to neznamena vsetky.
@muchotrafka298 áno, všetky. Pravda.
Tie exponovane sa ani nezdá, otvoria sa dvere, a ok.
ale ten kto si to neuvedomi, môže sa mu stať že na inej ani nevystúpi, lebo nikto nedáva znamenie, nikto čo je dnu nestlačí ...
Automaty na lístky sú veľmi časté, ale pozor - nie všade, nie na každej zastávke. Lístok si môžeš kúpiť sms- ale pozor, ešte kus pred nastúpenom, aby ti stihla prísť potvrdzujúca sms. Môžeš si kúpiť vo voze kartou, ale ak tá zabrzdia zo 2 iní tapujuci, a sú tam revízori - smola.
Lístok si môžeš pred nastúpenom do voza kúpiť aj v predajni dpmba na celý deň a nás pokoj, označíš a cestuješ prestupujes koľko chceš.
@muchotrafka298 áno, všetky. Pravda.
Tie exponovane sa ani nezdá, otvoria sa dvere, a ok.
ale ten kto si to neuvedomi, môže sa mu stať že na inej ani nevystúpi, lebo nikto nedáva znamenie, nikto čo je dnu nestlačí ...
Automaty na lístky sú veľmi časté, ale pozor - nie všade, nie na každej zastávke. Lístok si môžeš kúpiť sms- ale pozor, ešte kus pred nastúpenom, aby ti stihla prísť potvrdzujúca sms. Môžeš si kúpiť vo voze kartou, ale ak tá zabrzdia zo 2 iní tapujuci, a sú tam revízori - smola.
Lístok si môžeš pred nastúpenom do voza kúpiť aj v predajni dpmba na celý deň a nás pokoj, označíš a cestuješ prestupujes koľko chceš.
@cacianka mne sa uz viackrat stalo to, ze mimo spicky, ked je menej ludi, nikto nezvoni v autobuse a nie je na zastavke, tak sa nezastavovalo aj na niekolkych po sebe iducich zastavkach (konkretne sa jedna o trolejbusy a autobusy, elektrickou chodim malinko).
@nikolet29 pokial viem 15 min, listky su zrusene.
na kupu listku kartou je v MHD automat a tam byva listok prednastaveny na 30 min.
alebo si vyberies, aky chces a potom prilozis kartu. (tieto automaty su v MHD zyvcane v pocte 2 ks.
tiez si vies kupit papierovny, alebo pouzit elektronicku penazeku- apku alebo elekr.kartu/penazeku, ktoru si vybavis u dopravneho podniku
@cacianka mne sa uz viackrat stalo to, ze mimo spicky, ked je menej ludi, nikto nezvoni v autobuse a nie je na zastavke, tak sa nezastavovalo aj na niekolkych po sebe iducich zastavkach (konkretne sa jedna o trolejbusy a autobusy, elektrickou chodim malinko).
@muchotrafka298 presne tam som mierila
@muchotrafka298 veď o tom sú zastávky na znamenia - zastanú iba keď niekto dá najavo, že chce vystúpiť...
@muchotrafka298 veď o tom sú zastávky na znamenia - zastanú iba keď niekto dá najavo, že chce vystúpiť...
@biba_18 ved jasne, je to zrychlenie aj pre tie spoje. Len nie kazdy toto vie a ak nie je z Bratislavy, tak podla mna je dobre na to upozornit. V spicke na frekventovanych zastavkach problem nie je ziadny, lebo vzdy tam stoji kopa ludi.
Najlepsie mas stiahnut si aplikaciu IDS BK, v nej si navolis aky listok chces a vidis aj dokedy ti plati. A Myslim, ze su cez nu lacnejsie.
@nikolet29 ja som bola minule v BA, vystúpila som na vlakovej stanici Vinohrady, je tam dopravna kancelária, Ale bola zavretá a boli tam aj automaty, ale nefungovali. Tak som si kúpila lístok cez platobnú kartu v električke a keď som išla domov, tak isto kartou v električke. Platbu mi strhlo iba jedenkrát, takže raz som išla načierno a vôbec neviem, kedy, pri ktorej ceste tá platba neprešla
Máš viacero možností - na hlavnej stanici sú stále automaty na papierové lístky - tie sú najdrahšie, v busoch je stále aspon jeden automat, kde si vieš takýto lístok cviknúť. Potom sú v busoch automaty, ktoré fungujú len ako el. peňaženka - na tie predplatné lístky ... a potom je tam aspon jeden automat, kde si vieš kúpiť lístok platobou kartou, automaticky je tam navolený 30 min. lístok, ale vieš prekliknúť na iný typ lístka.
Tiež si mozes stiahnuť appku IDS BK, a fungovať cez to.
Ja mam appku. Tu si ale musíš navoliť nástupnú zástavku a aky lístok chceš. Ked viem že budem v BA chodiť viackrát na MHD (mam tu dcéru 😉), tak si rovno kupujem 24 hod. lístok. Lebo uz 4/30 min cesty mhd ti túto sumu pokryjú. Keď vies že potrebujes papierový lístok, rovno si kúp 2 ks (tam aj späť) a uz si ho len štikneš a nemusís po ceste naspäť hladať automat na lístky.