Platy v Bratislave
Končí mi RD a začala som si pozerať ponuky práce.Po VŠ som chvíľu brigádovala v cestovnej kancelárii a práca ma bavila, ale som šokovaná z platov.Ved tak sa pohybovali platy pred 5 r.Zda sa mi to, alebo tiež máte pocit, ze niekedy to je výsmech.Ved pracovná doba 9-18 občas aj v sobotu.Co sa to deje?veľa ponúk 800 brutto?

To je cestovny ruch, praca dlhe hodiny, vikendy, sviatky...za maly peniaz. Vzdy to tak bolo a je to tak doteraz, navyse este zosilnene korona situaciou, ze clovek nevie, kedy zostane bez prace.
Ak vies jazyky, zvolila by som nejaky iny smer.
Daju viac, treba si zapytat. Kde je napisane, ze nie je po uspesnom pohovore priestor na vyjednavanie? Lenze toto ludia nevedia a pekne idu za menej, ako uvadza portal.
Treba si pytat viac, aspon o 100/200. A plus nejaku bokovku popri a mas vcelku slusny mesacny plat, a ked vies este usetrit, tak mas aj do buducna daco... To mozes otocit investovanim napr. do niecoho alebo aj do seba a do vzdelania a potom si vyberat lepsie joby....
@andrejkap123 presne tak, v nasej firme nastupny plat na zakladnu pozicii 1580 v hrubom. Pocas mojej MD aj RD ak boli vo firme odmeny, dostala som aj ja doma, mame 13 aj 14 plny plat a benefity pre zamestnancov. Ono zalezi od firmy, my nie sme svk firma.
Do pracovných ponúk dávajú co najnižšiu mzdu, niekedy (pls čítajte pozorne píšem niekedy, nie vždy) aj polovicu z toho čo sú ochotní budúcemu zamestnancovi dať.. mzda je jedna z dôležitých vecí ktoré treba na pohovore prebrať, myslím ale že ďaleko dôležitejšia je aj nejaká perspektíva nárastu mzdy do budúcna aj keď tá počiatočná nebude presne taká akú chceme, ale zároveň netreba silou mocou vziať ponuku kde budem otrokom "zadarmo"
Môj postreh je takýto. Odkedy je povinnosť zverejňovať platy, tak šli riadne dole.
@fantinka aka firma to je?
@tetapetra ani nie ze išli dole, skôr stagnuju a ceny idú hore. len sa ukázala realita a človek aspoň vie kam si poslať CV. Predtým zbytočne 3 kola a na konci z nich vylezie 1000 brutto tak aspoň si ušetria obe strany čas a námahu. Ale problém je, ze vždy nájdu niekoho, kto im pôjde robiť aj za ten minimálny ponúkaný plat. Keď si vypýtam o 200 viac ako tu radia baby ma hneď vyradia, vlastná skusenost. A úplná špecialita co si všímam je, že veľa firiem najme sikovnych trainee-brigádnikov vysokoškolákov za 5e brutto na hodinu a pekne makaju ako plnohodnotný zamestnanec a firmy na tom krásne ušetria....
Tak vy sa tu sťažujete na plat s VS.. Sa pozrite na školstvo. Učiteľ musí mať minimálne 2.st. Vš, samozrejme aj školenia, vzdelávania každý jeden rok, plánovanie profesijného rastu... A teda 1300e v hrubom je len teraz ako sa zvýšili platy konečne učiteľom. A aj to nie všetci len ti stastnejsi

Stačí si otvoriť profesiu a hneď je človek v realite 😂 Veľmi oceňujem že konečne uvádzajú platy, nech človek vie na com je.