Podpora pre nadané deti v okrese Bratislava
Je rok 2025 a myslím si, že nastal čas, aby sa začala riešiť pomoc pre nadané deti systematicky a znovu sa obnovili triedy pre nadané deti min. 1 trieda v každom okrese.
Učitelia takej triedy by učili podľa metodiky Aprogen, tzn. metóda, podľa, ktorej učia školy pre nadané deti.
Nie je možné touto metódou učiť v bežnej triede, preto vôbec takýmto deťom nepomáha inklúzia do bežnej triedy, hovorí o tom aj p. Jolana Laznibatová, zakladateľka tejto metódy a dlhoročná riaditeľka ZŠ Teplická pre mim.nadané deti...
https://eduworld.sk/cd/nl/2628/laznibatova-tale...
Tieto triedy podľa mojich informácií boli zrušené, pretože už nebolo dostatok detí... ale teraz je ten stav opačný a keďže v okrese Trnava, Pezinok a myslím si, že ani v Bratislave triedy pre mim.nadané deti neexistujú....Zostali len 4 ZŠ pre nadané deti v Bratislave a tie sú každoročne plné, nepokryjú celkový záujem a ja neverím tomu, že sa každoročne nenájde aspoň 2x12detí do 2 tried pre nadané deti...
Nikto s tým nič nerobí, kopec rodičov zostane zúfalých a keď sa my rodičia nespojíme a nezačneme tlačiť na školy, mestá, štát, aby túto situáciu začal riešiť, tak sa nič nezmení...
Na začiatok - hľadám všetky Vás - maminy s takýmito deťmi, ktoré neboli prijaté na žiadne ZŠ pre nadané deti a veľmi by ste privítali, aby sa otvorili takéto triedy min. 1 trieda v okrese pre nadané deti.
Koľko Vás/nás je?
@anonym_a8ee2a pocuj, ved ty si tu ta, ktora zautocila vymyslenymi nezmyslami na deti a skolu. Ja tu, na rozdiel od teba, nepisem nahodne vygenerovane bludy.
Po vsetkych tvojich prispevkoch som cim dalej viac presvedcena, ze patris do ruk psychiatra ty.
Nasa debata tymto skoncila ❤️
@guudy by som bola zvedavá, kde vzala tú štatistiku 😀 neskutočné fakt.

@guudy nechapem, preco si agresivna a utocna. Uz len posledna otazka : preco ma tato skola najvyssi podiel psychiatrickych pacientov v okrese BA? Prajem iba vela a este vela a este viac uspechov a sutazi.
@anonym_a8ee2a pocuj, ved ty si tu ta, ktora zautocila vymyslenymi nezmyslami na deti a skolu. Ja tu, na rozdiel od teba, nepisem nahodne vygenerovane bludy.
Po vsetkych tvojich prispevkoch som cim dalej viac presvedcena, ze patris do ruk psychiatra ty.
Nasa debata tymto skoncila ❤️