icon

Polročné bábo na rukách v autobuse MHD v Bratislave

19. máj 2023

Ahojte , môžem ju mat na rukách ? Ďakujem

basska_b
19. máj 2023

No, moc bezpecne to neni, ale nik ti to nezakaze. Js uz som videla, ze aj mamina kojila v buse. Inak, su dva typy vodicov v MHD BA. Jedni evidentne tiez maju deti, tak jazdia s kocikom mimoriadne opatrne. Dalsi su asi byvali kamionisti, ktorym treba cikat a ti sa valia jak s vrecom hnoja. Inak jazdim uz 5 rokov a uz s tretim dietatim MHD. Nikdy nebolo treba vybrat, to hojdanie ukludnovalo.

oskorusa
19. máj 2023

Ja by som si s tak malým bábom netrúfla, načo riskovať, náhoda je blbec, používala som nosič alebo kočík s bezpečnou fixáciou dieťaťa. Zažila som veľakrát, pri prudkom brzdení leteli aj tí, čo sedeli.

janetinka27
19. máj 2023

U nas sofer nedovolil vybrat dieta z kocika na ruky a to bolo starsie.zastavil autobus a robil poriadky.pre dieta by to ani nebolo bezpecne.

basska_b
19. máj 2023

@janetinka27 Len to bola taka ta primestska doprava, vsakze? Tam on to viac sleduje ten sofer. V MHD je to masovka. Vodic na babo ani nevidi. Veruze sa tam len vsetci modlia, aby sa nic nestalo. V BA je nehoda busu ca raz za dva roky a byvaju to dost zle nehody... vybite zuby a tak, moja mama jednu celnu zrazku zazila

tykat
19. máj 2023

Tak ono je MHD a MHD. Nedavno som vynimocne isla z Kramarov na Hlavnu stanicu a teda aj v kociku by take dieta hadzalo zo strany na stranu. Niektori pretekari motokrosu zjavne zaskakuju za vodicov MHD, inak si to neviem vysvetlit.
Otazka je ci nebudes mat kocik vobec alebo chces dieta zobrat na ruky len ked bude plakat.

kitycat
19. máj 2023

Pochybujem, ze by ti dovolil nastupit s dietatom na rukach, bez cojokolvek, kde je dieta ulozene. Uz len pre dobro dietata.
V aute musi nyt v autosedacke, tak v buse aspon v tom kociku 🙏

anjelicek26
19. máj 2023

Bezne som videla v autobuse mamicku s dietatom v nosici...

mircalla
19. máj 2023

Urcite nie. Treba minimalne satku ci nosic. Neviem ako to myslis, akoze na rukach len tak?

cacianka
19. máj 2023

Šoféri MHD Ba vôbec neriešia deti, iba že treba kočík nahlásiť, aby sa nenatrepalo viac kusov ako je na vyhradenom mieste kapacita, lebo tam môže byť aj vozík ťzp. Jazdia rovnako, ako sa dá v premávke v meste.
Je im jedno či máš dieťa v nosiči, v kočíku, vylozis ho na hlavu, je to tvoje dieťa a zodpovedás za jeho bezpečnosť v prvom rade ty, ako a kam ho ulozis. Šofér sedí vpredu a nechodí kontrolovať von kto a ako nastupuje, zo sedadla nevidí či máš v náručí dieťa alebo je to batoh, ruksak. Sleduje iba nevidiacich s bielou paličkou a vozičkárov, ktorí majú tiež nejaké pravidlá aby šoférovi oznámili potrebu nastúpiť a pomoc.
Nezodpovedá za matky ktoré sa odhalia v plnom buse a dojčia, ani za tie ktoré výberu dieťa z kočíka a nechajú ich loziť po sedadlách.
MHD v Ba je niečo iné ako busy medzi dedinami, mestami. Preto nechápem prečo rozmýšľaš niesť také malé dieťa len tak na rukách. Keď nastúpiš , kým sa prederieš cez hromadu ľudí, sa usadíš , tak bus nestojí lebo matka, zavre dvere a ide. A ty môžeš plávať alebo lietať ako handra. Nie si opica, že v 1 ruke dieťa a druhou sa zavesíš ako Tarzan.
Aj keby už v kľude sedíš, neriskoval by som aby mi dieťa obuchalo sedadlo predomnou, keď musí bus zabrzdiť kvôli debilkovi pred ním, alebo jama.
Pri všetkej úcte, toto ani nepomysli, voľ šatka, vajíčko, kočík. V Ba je aj požičovňa

janetinka27
19. máj 2023

@basska_b nie, bola to MHD, byvam v meste a autobus nebol plny (ale inak byvaju casto natrieskane, ale vtedy nebol, tak si to zrejme kvoli tomu sofer vsimol). ale uz som videla, ze si raz vzali malicke dieta rodicia z kocika a sadli si s nim na sedadla, ktore su v strede autobusu (u nas hned prve sedadla za kocikmi) a tie sedadla pred sebou nic nemaju, iba jednu vodorovnu tyc, takze to bolo nebezpecne.
u nas sa nastupuje iba prednymi dverami, cize vodic vidi vsetkych nastupujucich, ci teda ma niekto dieta na rukach alebo v nosici (v nosici som viackrat videla dieta v buse, takze ich pustili). iba kociky a voziky nastupuju strednymi dverami.

petamich
19. máj 2023

mam dvojrocne a ked obcas idem s nim bez kocika MHD je to celkom zahul, ludia (cest vynimkam), nie su uplne tolerantni, vidia, ze ho nesiem na rukach a aj tak ma nechaju predierat sa von a len vykrikujem ako sprosta "s dovolenim", pripadne autobus uz davno vyrazil a mam co robit, aby som sa udrzala na nohach kym si sadneme a o vodicoch, ktori si asi zmylili vozidlo a bud si myslia, ze maju dobytcak alebo formulu pomlcim 🙂 takze ja by som to s 6-mesacnym naozaj neriskovala

cacianka
19. máj 2023

@janetinka27 áno, v niektorých mestách sa nastupuje iba prednými dverami, ale vozidlá v BA majú niekde 3, ale drvivá väčšina 4 -6 dverí, tak sa tlačí hore dole mrte ľudí, to nemá šofér šancu odsledovať, pokiaľ mu matka s kojencom nebúcha do dverí ( vo vozidlách mhd Ba sú šoféri v uzavretých kabínkach, všetko čekujú cez zrkadlá )
To len na upresnenie, keby niekto nevedel , pozabudol. Nakúpilo sa veľmi veľa nových vozidiel a všade kabínky, šofér vylezie len na konečnej, alebo ak mu dá signál vozíčkár vyklopí mu plošinu, aj to nie je v každom.

marcellka32
19. máj 2023

Nie v ba tak nechoď, daj do kočíka, šatky, nosiča...
Niektori vodiči idú pekne, jemne, ani neviem že ideme ...ale niektorí to valia ako na formule, hlavne zakruta od zastávky Dvory -> Petržalka dole z mosta sa držia všetci aj tí čo sedia...

janetinka27
19. máj 2023

@cacianka chapem, ja som tym len chcela napisat, ze soferovi to vadilo, ked zistil, ze dieta je mimo kocik. u nas je kocik s dietatom zadarmo a kocik bez dietata je za cestovne. takze prazdny kocik = peniaze. mozno aj to mu vadilo, ale urcite mu vadila najma bezpecnost

autor
19. máj 2023

Ďakujem dievčatá , bola som v patovej situácii u mamy bez kočíka, muž nás doviezol a aj si autosedacku odviezol 😅 a potrebovali sme byt ráno o siedmej na odberoch ale nakoniec mi rýchlo sedačku doviezol tak som si ju mohla odviezť s Maminým autom . Tak ešte raz ďakujem 😘

natalka13
20. máj 2023

@janetinka27 kde v BA sa nastupuje iba prednymi dverami v mhd? Na akej linke?

luccija
20. máj 2023

@natalka13 nehovorí, že v Ba...píše u nás....

zuzuliatko18
20. máj 2023

Našťastie s tou sedačkou, lebo v ba by som to neriskovala. Jeden autobus mal tento týžden nehodu, že do stojaceho busu na zastávke nabúral druhý. Bola tam známa, našťastie len doudierana a zlaknuta, no bábätko by mohlo dopadnúť horšie.

janetinka27
20. máj 2023

@natalka13 nie v ba, v martine