Poraďte najlepšie ORL na odstránenie mandlí v Bratislave?
Ahojte, potrebujeme vybrat nosné mandle u dieťaťa, prípadne aj zmenšenie krčných, no termíny v nemocniciach sú až o pol roka.
Preto zvažujem medzi Centrum Kramáte, Poliklinika Bezručova alebo Chirkoz poliklinika.
Máte s niektorým centrom skúsenosti? Dávali ste odstraňovať laserom alebo klasicky?
Ďakujem za každý váš názor 🥰
@wren ahoj... tu... https://centrumkramare.sk/ , vyberali mi tu ako dospelej aj kamoskam a mnohym inym - detom... za mna super volba... nerezu, laseruju... nekrvaca... noc prespis a ides domov
Centum Kramare, nie, nie, nie. Rozhodne nie. Predmesiacom dcere zmensovali krcne mandle a vyberali nosne. Boli sme objdednani na 7:30 na lacno, na operaciu isla ako posledna az okolo 12:00. Vkuse som jej vysvetlovala, ze nemoze jest ani pit, hoci bola brutal hladna. Po operacii ked sa prebrala z narkozy mi hodinu a pol plakala od bolesti, ze ju bolia ustocka. Potom zas zaspala a po 10 minutach mi ju kazali zobudit, ze ma vela pit a skusit zjest piskoty. Co som ju moc budit nechcela, kedze konecne sa mi ju podarilo utisit. Celkovo pooparacna starostlivost nic moc, chceli sa nas co najskor zbavit a poslat domov. Nepacilo sa mi, ze nas prepustili domov skor ako sa uistili, ze je vsetko v poriadku. Povedali mi, ze v pripade komplikacii treba ist do nemocnice na urgent na ORL. A jasne, ze komplikacie boli, a fakt nechces ist s deckom po operacii si ist sadnut ma urgent medzi ludi s roznymi inymi chorobami a cakat na osetrenie. Dcera doma v noci nad ranom zacala vracat, nedokazala sa napit, hned vsetko vyvracala, do toho zacali teploty. Davala som nurofen v kombinacii s panadolom podla instrukcii na striedacku kazde 4 h. Nakoniec sme s nou boli na urgente, to uz mala 40 horucku a tam nas aj hospitalizovali. Dostala infuzie a na dalsi den nasadili antibiotika. Inac ked som sa v nemocnici na Kramaroch na ORL pytala, ze ako dlho si nechavaju deti po operacii, tak po vybere nosnej mandle pustaju deti este v ten den a ked sa robia aj krcne mandle tak si ich nechavaju 2 noci na pozorovanie, pre istotu. Takze som dost bola na cele Centrum Kramare nastvana. Vybav si termin v statnej nemocnici, lebo v pripade komplikacii tam aj tak skoncite. Sukromnici, len zhrabnu peniaze a kedy nieco tak si mozes zhanat pomoc po vlastnej osi.
Centum Kramare, nie, nie, nie. Rozhodne nie. Predmesiacom dcere zmensovali krcne mandle a vyberali nosne. Boli sme objdednani na 7:30 na lacno, na operaciu isla ako posledna az okolo 12:00. Vkuse som jej vysvetlovala, ze nemoze jest ani pit, hoci bola brutal hladna. Po operacii ked sa prebrala z narkozy mi hodinu a pol plakala od bolesti, ze ju bolia ustocka. Potom zas zaspala a po 10 minutach mi ju kazali zobudit, ze ma vela pit a skusit zjest piskoty. Co som ju moc budit nechcela, kedze konecne sa mi ju podarilo utisit. Celkovo pooparacna starostlivost nic moc, chceli sa nas co najskor zbavit a poslat domov. Nepacilo sa mi, ze nas prepustili domov skor ako sa uistili, ze je vsetko v poriadku. Povedali mi, ze v pripade komplikacii treba ist do nemocnice na urgent na ORL. A jasne, ze komplikacie boli, a fakt nechces ist s deckom po operacii si ist sadnut ma urgent medzi ludi s roznymi inymi chorobami a cakat na osetrenie. Dcera doma v noci nad ranom zacala vracat, nedokazala sa napit, hned vsetko vyvracala, do toho zacali teploty. Davala som nurofen v kombinacii s panadolom podla instrukcii na striedacku kazde 4 h. Nakoniec sme s nou boli na urgente, to uz mala 40 horucku a tam nas aj hospitalizovali. Dostala infuzie a na dalsi den nasadili antibiotika. Inac ked som sa v nemocnici na Kramaroch na ORL pytala, ze ako dlho si nechavaju deti po operacii, tak po vybere nosnej mandle pustaju deti este v ten den a ked sa robia aj krcne mandle tak si ich nechavaju 2 noci na pozorovanie, pre istotu. Takze som dost bola na cele Centrum Kramare nastvana. Vybav si termin v statnej nemocnici, lebo v pripade komplikacii tam aj tak skoncite. Sukromnici, len zhrabnu peniaze a kedy nieco tak si mozes zhanat pomoc po vlastnej osi.
A davali sme odstanovat laserom, lebo je to vraj setrnejsie.
@evkaa23 och to mi je velmi luto velmi zle sa taketo nieco cita🥹 neviem si predstavit toto absolvovat so synom, popriitom tu aj ostatne dievcata kcentrum kramare odporucaju. Bohuzial nam davaju termin na kramaroch na januar co sa mi zda sialene!
A davali sme odstanovat laserom, lebo je to vraj setrnejsie.
@evkaa23 to tym odstranovanim laserom vam povedali v centrum kramare? lebo ja ked som volala na recepciu davnejsie, bola tam pani, ktora mi povedala to iste ale evidentne len tapala, tak som napisala mojej kamaratke je ORL doktorka ale v malom meste kde teraz uz nebyvame a doslova napisala toto:
"Lebo je to novinka a keď niekto počuje laser, tak tiež to chce a zaplatí si😂 ale akože obidve techniky sú dobré, len mne osobne sa nepáči,že ty vlastne celý povrch nosohltana tou koblaciou spális, hoci je to pálenie šetrnejšie. Pri shaveri všetko odstránis, nedorasta to, iba keď je niekto brutálny alergik alebo tak a vlastne keď to krváca tak sa popalia len presne body odkiaľ to tečie, preto mne sa to zdá lepšie.. a deti ozaj deň ich to boli a potom už sú ako nič... Takže operáciu zvládnete v pohode, neboj nič, podľa mňa naozaj vyber kľudne detskú nemocnicu, to vôbec neplatí,že keď sa dopláca, tak je to lepšie..."
@wren Chirkoz určite nie
@kreativka_logopedk preco chirkoz nie? zaujima ma, ci ste mali zlu skusenost. Ja ked som si volala do nemocnicee na kramare tak tam mi povedali, ze jedna doktorka dobra co odisla od nich. konkretne MUDr. Alena Stanikova je dobra a mam si najst. kde robi a ist tam a ona je prave v Chirkoze...
v lete mi bolo povedané že to nerobia kvôli vysokým teplotám a väčšej šanci krvácania... nosné sme vyberali jednodňovo v BB Medicentrum v zime, a krčné na jar v BB na detskom boli sme tam asi 3 dni a som zato vďačná nakoľko dcéru sledovali a ľadovali jej krk a bola pod dozorom bála som sa toho krvácania.. primár v BB neodporúča zrezávanie... on hneď vyrezať aj nosnú jej vyrezali špeciálnym nožom aby nedorástla...
@mimaapeto dakujem pekne na nazor, aky bol prosim ten specialny noz aby nedorastla. Taktiez ma zaujalo, ze si napisala, ze doktor neodporuca zrezavat a mne bolo povedane zase od orl aj alergo, ze je moznost zrezat...clovek sa uz dnes nevyzna a chce najlepsie.
@wren ahoj... tu... https://centrumkramare.sk/ , vyberali mi tu ako dospelej aj kamoskam a mnohym inym - detom... za mna super volba... nerezu, laseruju... nekrvaca... noc prespis a ides domov
@anonym_db73f3 mate skusenost u deti? robili vam to laserom alebo shaverom?
@anonym_db73f3 mate skusenost u deti? robili vam to laserom alebo shaverom?
@wren robili mi to pred 13 rokmi, myslim ze laserom... bola som ako dospela, kamosky ako dospele a aj deti z nasej rodiny... so mnou bol hospitalizovany chlapec, ktory to zvladal lepsie ako ja , musim povedat.... ja aj moje okolie sme boli velmi spokojní s centrumkramare... trebalo poctivo dodrziavat pooperacnu starostlivost, aby sa to nerozkrvacalo

v lete mi bolo povedané že to nerobia kvôli vysokým teplotám a väčšej šanci krvácania... nosné sme vyberali jednodňovo v BB Medicentrum v zime, a krčné na jar v BB na detskom boli sme tam asi 3 dni a som zato vďačná nakoľko dcéru sledovali a ľadovali jej krk a bola pod dozorom bála som sa toho krvácania.. primár v BB neodporúča zrezávanie... on hneď vyrezať aj nosnú jej vyrezali špeciálnym nožom aby nedorástla...