Pôrod v sanatóriu Koch alebo v Ružinove
ahojte viem ze je tazko najst niekoho takeho kto ma vyskusane obe porodnice ale skusim. Hladam maminy, ktore rodili 1 babo u KOCHa a 1 babo v Ruzinove aby napisali pre a proti danych porodnic. Dakujem za kazdu skusenost.
Ja mam do porodu este cas ale z dlhej chvile uz na to myslim lebo ani neviem ako a som v 5.mesiaci a myslim ze tych zvysnych par mesiacov prejde ani sa nenazdam a chcem v tom mat jasno 😊 este raz vdaka a pekny vikend
Inak ten argument proti Kochu, ze ked sa nedajnoze nieco stane, budu prevazat inde, je troska zavadzajuci, kedze nalr znama rodila v ruzinove a maleho hned brali na kramare, takze ani ruzinov ci ina nemocnica ti nezaruci ze nebude potrebny prevoz koli nejakej komplikacii na vhodnejsie oddelenie....
@lelluska ano, je to tak, tiez som zazila reakcie typu, ze je to len predrazeny hotel a podobne. Ale v zasade som sa na to nehnevala, lebo som chapala, preco to hovoria...
Dostojnost to je velka tema v nasich nemocniciach krizom krazom po roznych oddeleniach (niekde su na tom lepsie, niekde horsie) a este dlho potrva, kym sa stane standardom. Ale to uz odbacam.
@katjatko Tak si predstav, že ja som rodila pred vyše 12.rokmi a 6.rokmi v obyčajnej štátnej nemocnici a vôbec nie v BA a mala som všetko o čom píšeš - perfektný prístup pri oboch pôrodoch, muž stále so mnou, či už počas pôrodu či po ňom, dieťa mi hneď po pôrode dali, áno potom na pár minút vzali odvážiť a spol. a potom stále s nami tie dve hodiny a potom už rovno na izbu, na izbe stále so mnou muž ak by chcel, mohol prísť kedy chcel, odísť kedy chcel. Mal kľúče od pôrodnice aj od výťahu ak by mohol prísť napr.len neskoro večer alebo v noci. Prístup personálu tiež výborný - samozrejme tiež sa našla nejaká tá "baba jaga" ale to na mňa neplatí. 😀🙂 Jedlo na izbu. Áno mala som nadštandard, ktorý sa bežne platí na konci, nakoľko človek nevie koľko nocí tam strávi.
Áno akurát pôrodnú polohu som si nemohla extra vyberať - to pred 12.rokmi - ale aj tak som musela byť napojená na monitor kvôli odozvám malého. No a 2.pôrod som mala akútná SC - tiež nemôžem povedať nič zlé. Čiže nielen v Kochu sa dá rodiť a prežiť v pôrodnici dôstojne.
@hradnapani Všade čisto, všetko hneď dali čisté či plachty či košeľu. Do sprchy ma ani samú nepustili. Napr.sestrička mi povedala, že keď budem musieť ísť prvýkrát cikať tak nech jej okamžite zazvoním a pôjde so mnou do sprchy, že to bude lepšie....Žiadne nedôstojné vizity - sestra a lekár, nikto iný.
@esyco123 no ved to je ten problem - ze v statnej nemocnici mozes mat skusenost velmi dobru a rovnako aj velmi zlu. V sukromnej mas ten standard viacmenej zaruceny. Ja sa nejdem dohadovat alebo spochybnovat dobre skusenosti v statnej nemocnici, lebo verim, ze aj take su. Ja popisujem svoju skusenost. A to ze ty si mala dobru, este neznamena, ze ja som nemohla zazit opak. dlho som to v sebe musela spracovavat, ver mi a to nie som nejaka citlivka. Ja som porovnala svoje dve skusenosti a boli od seba na mile vzdialene. A to som ani do toho kocha nesla s nejakymi velkymi ocakavaniami. Len som proste vedela, ze do statnej uz nie - ked si mozem vybrat.
@ckatka ja som rodila v Ruzinove a bolo mi umoznene si vybrat polohu aku som len chcela. Lekarka sa vyjadrila, ze ma mozu kludne zavesit za nohy zo stropu ak chcem.
@hradnapani Ale veď ja nikde nepíšem, že si nemohla zažiť zlú skúsenosť. Len som pridala svoju a to pekne "starú" so štátnou pôrodnicou. A nikde nemáš nikdy nič zaručené aj keď si zaplatíš. To sa môžeš potom sťažovať - a predpokladám, že aj na lampárni, nakoľko "ruka ruku myje" skoro všade. 😉
Btw.stačí niekedy aj vedieť ústa otvoriť nielen ticho sa prizerať - vlastná skúsenosť....Tu sa ženy sťažujú-najradšej anonymne - ale "hubu" otvoriť kde treba to nie ale tuná anonymne to vedia veľmi dobre....😀
@esyco123 ale ved ano...
@katjatko @evkamotka @queen_mary a o akých rokoch rozprávate? lebo ak 4 a viac, tak to je už úplne nepodstatné
@ckatka a kde ak nie BA?
@jankalukasova kedy si v ružinove rodila? a aká lekárka?
@zuzanka.zuzu 2015 a 2017, a minulý rok rodila kamoska
@zuzanka.zuzu rodila som tam 2/2017 a 3/2019. Dr. Otapkova a Dr. Kozolkova
@zuzanka.zuzu obdobne porody mali moje kamaratky, ktore tam rodili v podobnych casoch ale mali inych lekarov.
@zuzanka.zuzu ja chcem ísť do Trenčína. Mam.to.z.domu len o pár minút dlhšie ako napr do Ružinova. Pokiaľ teda to potiahneme do termínu a bude nábeh na prirodzený . pôrod.
@jankalukasova si asi prvá u koho viem, že mala práve tieto dve 🙂 ktorá z nich je lepšia? môžeš aj súkromne ak chceš. ďakujem
@katjatko vieš koho mala kamoška pri pôrode, že s ním nebola spokojná? a ty si mala koho? môžeš aj súkromne. ďakujem
@ckatka aha ja som si myslela, že povieš čr alebo at... trenčín mám dosť odruky 🙂
@zuzanka.zuzu oktober 2019
@zuzanka.zuzu Česko a Rakúsko nechcem.uz len kvôli korone hraniciam a tak...ktovie ako to bude do decembra keď mám termín...lepšie moc asi nie...
Ja som sice v Ruzinove nerodila, zato u Kocha ano a bola to pre mna pozitivna skusenost po traume z Kramarov. Ale co som pocula kamaratky a zname co tam rodili, nemali pre Ruzinov ani jedna pekne slovo, zial.
@zuzanka.zuzu ja som nepísala že nebola spokojná...bola spoko, chytila Caka a Mareša
@zuzanka.zuzu presne pred 3r. A slo o veci, ktore by sa iste opakovali
Pokiaľ vám nezistili ze dieťa bude mať napr. problém zo srdcom alebo inak závazny problém pre ktorý by bolo nutné previezť dieťa na Kramáre tak u Kocha kľudne s pôrodom môžete, samozrejme si pripravte peniaze... Rodila som 2 krát v Ružinove, ja si to tam veľmi chválim odrodila ma Dr. Plichtova/Bednarova a som veľmi rada ze som mala práve ju pri mojich pôrodoch, iného lekára by som ani nechcela. Sestričky boli super jak tie novorodenecke tak aj gynegologicke, ja som si rozumela zo všetkými. Z jednou som na pôrodnej sále vtipkovala a smiali sme sa jak kone aj s doktorkou. Ja ak by som mala rodit aj 3 dieťa tak jedine s tou istou doktorkou a v Ružinove.
@jankalukasova Jani a to p. Kozolková ťa nechala si zvoliť polohu? aj v druhej dobe porodnej? ...rozmýšľam že pôjdem teraz k nej v auguste rodiť 🙂
@idaku pani doktorka Otapkova viedla porod a pani doktorka Kozolkova tam proste bola. A ano, tlacila som na boku. Naposledy teraz v maji 😊 a opat som tam mala tieto dve pani doktorky 👌 a ako bonus tam bola PA, Barborka Majdanova. A teda musim povedat, ze mi neskutocne pomohla. Pri prvej dcerke mi tie PA nehovorili nic, len prisli, zapojili monitor, pustili infuzku... nic neriesili. So syncekom tam bol taky strasny frmol, ze nebola sanca na taku starostlivost a teraz pri tretom porode som nechapala... dole na urgente som sa registrovala, vyviezla som sa na 9. poschodie a pri vytahu ma cakala tato osoba. Zobrala mi tasku, podala mi ruku, predstavila sa a bola pri mne az do momentu, kym som si na izbe nelahla do postele. Perfektne mi pomohla s predychavanim, aj pri tlaceni. Musim povedat, ze to bol fakt super porod vdaka nej.
@jankalukasova wau super, vdaka za zdielanie skusenosti...normalne sa zacinam na to tesit 😂 u mna to bude len prvy porod 🍀 ...ja uz teraz nedokazem vydrzat lezat na chrbte, lebo sa mi skrati dych a citim sa zvlastne, takze tiez by som to radsej dala na boku 🙂

Super zeny dakujem krasne za skusenosti! 😊 ulahcili ste mi rozhodovanie😗