Pôrodnica Bory
Ahojte ,
Dá sa už registrovať do pôrodnice ? Telefonicky či mailom? Ako to prebieha? Pripadne kedy sa má spustiť registrácia? Neviem nájsť na webe žiadne konkrétne info, okrem toho, že bude od júna.
@mirka102 ja tam mam tiez 30.6 prvu poradnu 🙂 ked som tam volala, ze mam zaujem o nejake informacie, co sa tyka pripravy, tak mi bolo povedane, za prave ta prva je informacna a tam nam povedia vsetko..chcela som vediet informacie o epiduralke a podobne.
@mirka102 ahoj, kde ma VSZP na fb to vyhlasenie? vies mi ten screenshot pripadne poslat? dakujem
@viktoriina objednavaju aj pacientky s totou poistovnou ale tak myslim ze ked nie su uz objednana tak uz ta nezoberu. Do septembra maju plny stav ale ak mas termin od 1.9. A neskor myslim ze sa bude dat objednat od 15. Pozri ich stranku.
@martinaju mam termin 4.9, skusim tam zajtra zavolat, uvidim co mi povedia. preco potom pisali mail ze VSZP neobjednavaju, ked objednavaju, nechapem... (to len taka recnicka otazka :D) kazdopadne diky za info
@viktoriina ja som sa objednavala hned na zaciatku ked este nebolo to halo okolo vszp. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfb... (roluj fotky doprava).
minuta po minute dnes 13.00: Do konca júla má štátna VšZP zmapovať, aký bude záujem žien o pôrody v novej nemocnici Penty v bratislavských Boroch. Zámerom je zistiť, aké finančné prostriedky má poisťovňa vyčleniť, ak by s nemocnicou podpísala zmluvu.
Minister Michal Palkovič dodal, že klientky Všeobecnej zdravotnej môžu v Boroch rodiť aj dnes, teda bez toho, aby mala s Bormi zmluvu, keďže pôrod je akútna zdravotná starostlivosť.
@mirka102 ano je ale co taka planovana sekcia 🤔😂 neviem cele toto halo s poistovnou. Musia byt zas vynimocní? To je taky problém podpisat zmluvu?
Len poistencom zle
@viktoriina Neobjednavali nejaky cas potom sa uz objednavalo s tym ze si maju vybavit vynimku ale tak poistovna si ide stale svoje. Viem o babach ktore maju aj vseobecnu a chodia na poradne takze objednavaju. Neviem ci maju spisteny system na september uz treba sa priebezne informovat.
ahojte, inak zalozila som aj skupinu Pôrodnica Bory, predpokladam, ze na tuto temu bude viac otazok: mozete sa pridat: https://www.modrykonik.sk/group/12766/
@viktoriina podarilo sa ti objednat?
@mirka102 povedali mi že až 15teho sa môžem na september. Na poisťovňu sa nepýtali
@viktoriina prosim ta a na september porod alebo september zaciatoch chodenia do poradni?
Teraz som akurát volala do nemocnice. Kalendár na pôrody na september a október otváraju 15.júna. Na iné termíny sa zatiaľ objednať nedá.
Baby, teraz nic v zlom... ja sa vám divím, ze sa tam teraz tlacite, keď nemocnica- pôrodnica vobec nie je este zabehnuta, nemajú dostatočný počet lekarov a pod. .. nikto nič nevie, a nakoniec aj keď sa tam dostanete, stále vás môžu otočiť, lebo porod sa naplánovať nedá. A tým, že nemajú zmluvu s VSZP, je problematická otázka preplacania je taktiež možné že vás otocia iba kvôli poistovni (ano, samozrejme ako dôvod vám to nepovedia, schovaju to za to, ze su "plni").
Uz tam niekto aj reálne porodil a vie sem napísať REALNU skúsenosť?
Ja mám termín až v novembri a nemám VŠzp, tak snáď sa to dovtedy utrasie. Chcem rodiť určite tam, konečne ako v 21. st. 😀
@srdeenko19 - ahoj, posielam aktualne stanovisko nemocnice k porodu v bory ak si VsZP pacient 🙂
Môžu rodiť aj poistenky VšZP v Nemocnici Bory?
V tomto zariadení môžu rodiť aj poistenky VšZP. Keďže ide o neodkladnú zdravotnú starostlivosť, nemocnica si v prípade rodičky – poistenky VšZP bude môcť za obvyklých podmienok uplatniť úhradu súvisiacich nákladov zdravotnej starostlivosti priamo voči VšZP. Poistenky VšZP teda nemusia o nič osobitné žiadať poisťovňu ani nemocnicu, všetka súvisiaca komunikácia prebehne výhradne medzi Nemocnicou Bory a VšZP.
Ak klientku VšZP nemocnica odmietne odrodiť, dôvodom nie je poisťovňa, ale obmedzená kapacita nemocnice. Ako zástupcovia nemocnice pre média potvrdili, počas prvých mesiacov tu bude možné zrealizovať 60, 70 maximálne sto pôrodov mesačne. Pre porovnanie, Univerzitná nemocnica Bratislava realizuje v priemere 30 pôrodov denne.
Rodičky by tiež mali počítať s tým, že aktuálne sa v Nemocnici Bory budú starať iba o donosené deti, teda narodené od 36. týždňa a rizikovejšie prípady budú z tohto zariadenia presúvať do špecializovaných štátnych pôrodníc.
Za pôrod si v prípade záujmu priplatí klientka každej zdravotnej poisťovne. Aj poistenky súkromných poisťovní si budú musieť zaplatiť za vybraného pôrodníka, a to 1300 eur, pôrodnú asistentku si rodička môže zazmluvniť za 800 eur a za sprevádzajúcu osobu 50 eur na deň (bez stravy). Ak si žena nezazmluvní pôrodníka či pôrodnú asistentku, pomôže jej s pôrodom personál, ktorý bude práve v službe.
@lienka.7 zatiaľ zmluvu nemajú.
@banderaska29 Ďakujem Ti krásne, mňa sa to síce netýka, ja mám dlhé roky Dôveru, ale určite to pomôže kočkám, ktoré majú všeobecnú 🙂
Mamicky tam rodia od 1.6. A su maximalne spokojne. Co mi pise jedna baba ma sa ako v hotely a obsakakuju ju jedna radosť. Skončila akutnou sekcioi (prva sekcia v boroch) ale ze vsetko super. Takze neviem praveze na zaciatku sa kazdy snazi aby bolo vsetko tip top. Takze preto sa tam kazda “tlaci” kto by nechcel zazit normalny porod v normalnom prostredi a nie s dalsou mamickou na izbe a s odutymi sestrickami.
Ano prve mesiace su v obmedzenom rezime co je za mna super zabehnu sa a potom to bude inak tak samozrejme ze teraz sa tam neda príst s rozbehnutym porodom ak nie ste ich pacientka.
@lienka.7 ale zena ktora tam nechodila na poradne nema dovod ist tam s rozbehnutym porodom. Jasne ze ked chodim na poradne na Kramare nepojdem s kontrakciami na Bory ale na kramare. Ak chodim na poradne do Borov nemaju dovod ma otocit ked ma tam registruju. To je uz len hlupost zien tam ist s kontrakcia aj ked tam nechodili na poradne a potom sa cudovat ze ma otocili.
@aviska presne tak este ked sa vyjadrili ze nebudu prijmat ine pacientky ako tie co chodia tam na poradne vzhladom na obmedzeny rezim. Bohuzial vsetky ktore tam pojdu lebo chcu a nie su tam zahlasene otocia do najblizsej porodnice. Kedze nemaju ani urgent spusteny ani nie su napojeny na rzp tak neviem načo by sa tam žena mala trepať keď vie že tam nepochodi 🤷🏽♀️
ja sa teda vobec nedivim ze tam mamicky chcu ist, vzhladom na nase sucasne nemocnice. je tam polka ruzinova, tym ze budu mat malo porodov tak sa mozu plne venovat mamickam, budu sa snazit. a kto by nechcel byt v peknom prostredi respektujucom sukromie a pocit bezpecia? rodit za plachtou s dalsimi 2 dakujem, neprosim ak mam moznost skusit sa tam dostat, preco by som to neurobila? porod je vynimocna vec mozno 1x za zivot, nie hodina klavira. ano, ak mamicka nie je votpred registrovana tak tam ani nemusi s rozbehnutym porodom chodit, zatial, myslim ze v buducnosti sa prisposobia podla uvodnych mesiacov
K vszp: su stanoviska ze to bude preplatene ako neodkladna ZS
uz je aj prva recenzia v FB skupine Recenzie na porodnice 🙂
@mirka102 presne, uplny suhlas. ženy si neuvedomuju že mat isty komfort pri porode je uplne v poriadku.
ak by sme sa k este jednemu babatku odhodlali, pojdem rodit bud Hainburg, Viedeň, Koch alebo Kyjov CR. Presne preto, aby som mohla mat manzela po celu dobu pri sebe, rodit tak, ako to bude mne príjemne s respektovanim stavu mna a dietatka, mat moznost sa kupat vo vani, moznost pit, moznost mat hudbu akukolvek s manzelovou rukou v mojej a hlavne, u mna nebol problem ze nemohol byt pri mne (zaplatili sme si izbu kde sme prečkali spolu aj kontrakcie), ale aby s nami mohol byt počas celeho pobytu v nemocnici, mat svoju izbu a svoje sukromie, nie dve tri ženy na izbe, za jednou prišiel muz na izbu a nebolo mi to absolutne prijemne, hoci chapem, ze ho chcela pri sebe, no bol to jej muz, nie moj a nebola som ok ze ma videl cudzi chlap v stave, akom som bola (poloodopnuta kosielka pri dojčeni, cela od materskeho mlieka, krvacajuca po porode 😀 pozname)...
@aviska ja mám v septembri pôrod
@aviska aj ženu, ktorá tam chodila na poradne môžu v pohode otočiť, keď budu mat "plno". Vyššie mas napísané, že to čo UNB odrodi pomaly za den, to oni majú na mesiac! No prečo asi??? Lebo nie je kapacita. Kolko tam majú izieb? 8?
Je niekde k dispozícii aspon zoznam lekarov, co tam robia/rodia?
Ja mam info z iného oddelenia, ze stále im tam chyba takmer polovica lekarov, takže pochybujem ze gymekologia by na tom mala byť inak. Skrt cez rozpočet im spravilo vynutene zvýšenie platov lekarov, ani oni nemajú bezodny mesec na mzdy.

@mirka102 ahoj, na poradni by ti mali povedať o Tom kedy a kde to bude 🙂 sestričky si píšu zoznam ale v podstate ťa nikto nevyzenie keď aj prídeš skôr... Mne dnes odteka voda a aj keď som na tých prípravách bola, tak som nevedela či ísť do nemocnice alebo nie 😂😂