icon

Pôrodnica Bory - negatívne skúsenosti

8. júl 2025

Ahojte, v poslednej dobe čítam a počúvam viacero negatívnych názorov na pôrodnicu Bory, najmä že ženy nechajú príliš dlho trápiť sa a potom v hodine dvanástej rýchlo rýchlo cisársky rez, zelené plodove vody, deti nižšie apgar skóre... Až rozmýšľam či to vôbec skúšať alebo ísť rovno niekde inde aj keď mám Bory fakt len kúsok od domu.. samozrejme som tam nebola, niesom zdravotník, ani tie info niesu od nikoho z personálu, tak neviem posudit, či sa dalo v týchto konkrétnych prípadoch robiť viac, len rozmýšľam či taketo info odrádzajú aj iné ženy a idú radšej inde.. možno sú takéto prípady aj v ostatných pôrodniciach bežné, len tieto z borov mi stále vyskakujú na FB a viacero žien z okolia tam nedávno rodilo keďže to máme blízko..

cacorka2704
8. júl 2025

Ja som v boroch rodila 2 roky dozadu uz a ja mam len dobre skusenosti

karlamon
8. júl 2025

@anonym_autor neporadím ti.. Ale tiež som na základe zlých recenzie zrušila najbližšiu nemocnicu.. A myslím, že som sa rozhodla dobre.. Už len ten pokoj počas pôrodu stal za to 🙏 Daj na svoj inštinkt, ak už predom budeš nastavená, že sa ti to nepozdáva, budeš len trpnut celý pôrod..

basska_b
8. júl 2025

Ja ked som videla na ich stranke, ze na Boroch je 25% cisarskych rezov, tak som.vedela, ze tam nejdem - a to ich mam 5 minut od domu a bolo by to moje 4.dieta.

Ono, postup "nechat trapit a potom spravit cisarsky" je spravny v tom zmysle, ze pre cisarsky rez treba mat padny dovod. Nie je vsak spravny v zmysle, ze ak porod nepostupuje, treba zene poskytnut vsetku starostlivost: uvolnovacie a polohovavie techniky, hudba, vertikalizacia alebo naopak epidural a oxytocin, zial, aj take zasahy niekedy treba... skuseny porodnik a porodna asistentka vedia...

lenka_matko
8. júl 2025

@anonym_autor jedna známa tam bola a čo tam s nou dorobili. Ešte pol roka po pôrode bola na tabletkach čo mala také bolesti. Potom bola na reoperácií v štátnej nemocnici.

patta89
8. júl 2025

Ja som rodila v Boroch a nikdy by som nemenila...keby, ze mam rodit este raz tak urcite tam idem 🙂...vsetko bolo tip-top

anonym_89b738
8. júl 2025

Pracuje tam známa a teda hovorila že na Boroch pracujú väčšinou takí začínajúci lekári s malo skúsenosťami.. hovorila celkovo o nemocnici, neviem ako je na tom konkrétne pôrodné oddelenie

kiki68
8. júl 2025

Kamoska tam rodila a super, dalsia zas bola na gyn pohotovosti a nic moc. Tazko to hodnotit, skoro vsetky nemocnice maju cs cez 20%, je to podla toho, co som celkovo citala hlavne tym, ze rodia starsie zeny a tie vela rizikovych faktorov u mladsich rodiciek ( obezita, pridruzene diagnozy rozne, vysoky tlak atd ), obe porodnice kde som rodila mali cez 20% cs a to som rodila v AT. Pre mna je vzdy dolezite, ci maju neonatologiu vybavenu na to, ked sa nieco zomelie. Lebo je ine mat dieta v inej nemocke a ine je mat ho iba o poschodie nizsie. To bol prave moj pripad teraz a som rada, ze som 24 hod mohla k dietatu, stacilo prejst jedno poschodie.

lenka098123
8. júl 2025

@anonym_autor ja som mala vynikajúcu skúsenosť aj starostlivosť super. Pohodlie, jedlo, vlastná kúpeľňa, laktačné, fyzio, všetko super. Jediné čo ti odporučím je zabezpečiť si vlastnú dulu k pôrodu. Ona odviedla 90% pomoci ktorú som potrebovala, presne vedela ako ma polohovať ako mi uľaviť atď. Pôrodná asistentka chodila kontrolovať ale nebola prítomná stále. Dulu som poznala dlhšie, dôverovala som jej a aj preto dopadol pôrod bez komplikácií. Ale opakovať si ho už nechcem 😀

janiely
8. júl 2025
@anonym_89b738

Pracuje tam známa a teda hovorila že na Boroch pracujú väčšinou takí začínajúci lekári s malo skúsenosťami.. hovorila celkovo o nemocnici, neviem ako je na tom konkrétne pôrodné oddelenie

@anonym_89b738 to mozem potvrdit. Aj ked ja mam skusenosti (opakované), ale najma s pohotovostou Bory, vsetko mladi, mozno ani 30r nemaju. Tiez dermatologicka mimo pohotovosti- mlada, mne povedala ze to mi prejde za 2-3dni a nakoniec som bola 2-3tyzdne lezat na dermatologickom odd.UNB Stare mesto, kde ma dali dokopy. Takisto sono prsnika pred operaciou robila mladucka lekarka. To iste anesteziologicke vysetrenie uplne mlada lekarka, az som mala velmi zly pocit. Jediny starsi, s kym riesim zdr.problem je chirurg. To je cele. Osobne som tiez nenadobudla doveru v tuto nemocnicu, najma pre neskuseny personal. S porodnicou skusenosti nemam - z okolia som vsak pocula len dobre ohlasy, ale to je tak, ak je porod bez komplikacii, tak nie je o com....

autor
9. júl 2025

Ďakujem Vám všetkým veľmi pekne za názory a postrehy. Aktuálne ma na Boroch láka asi už len blízkosť a dlhé návštevné hodiny a to niesu úplne tie atribúty čo by mali zavážiť pri výbere pôrodnice. Ďakujem ešte raz 🙂

marsmykkok
9. júl 2025

To máš proste ako vo väčšine súkromných kliník, prístup dobrý, prostredie krásne, ale odbornosť chýba. Nejaký lekár odborník nepôjde proste na súkromnú kliniku liezť ľudom do zadku kvôli pár eurám navyše, láka to skôr kvôli financiám mladých a neskúsených.

anonym_e6cfea
9. júl 2025
@anonym_autor

Ďakujem Vám všetkým veľmi pekne za názory a postrehy. Aktuálne ma na Boroch láka asi už len blízkosť a dlhé návštevné hodiny a to niesu úplne tie atribúty čo by mali zavážiť pri výbere pôrodnice. Ďakujem ešte raz 🙂

@anonym_autor netreba nič čítať. Ľudia popisu všeličo, nikdy som neverila fb. Podľa mňa tam píšu také ženy, ktoré nevedia alebo nechcu rodiť tak, ako treba. A tak potom aj dopadnú, a napíšu zle recenzie, za ktoré môžu ony sami.

anonym_e6cfea
Autor odpoveď zmazal
mamaaja82
9. júl 2025

Dve skusenosti z bormi obe viac menej rovnake s lekarkami,ktore mi merozumeli.Jedna na ambulancii gynekologickej mi napisala take bludy do spravy,ze su uplne o inom cloveku nez o mne,vycucane z prsta,preroze ked ti nerozumie nic sa nevie pytat,zachranovala to sestricka aleto bola bieda.Druha pohotovost neurologicka tej som rozumela kazde piate slovo.Za mna Bory uz nie,celkovo.Kamaratka prisla domov z porodu s pomiazdenym rebrom.