Rezidentské parkovanie v Bratislave: Ako to funguje?
Ahojte. Ako je to teraz s parkovaním v mestských častiach Bratislavy, v ktorých je uz zavedená parkovacia politika? Človek, ktorý je rezidentom v starom meste, môže zaparkovať kdekoľvek v starom meste meste, alebo len na ulici, na ktorej má trvalý pobyt?
@misters ty si kompletna?...asi nie....
@erikavesela jasné, ze je v strate, veď sa každý vyhýba plateniu ako čert krížu, s mužom sme sa zhodli, že kde sa platí, nejazdíme. V Petržalke iné nerobia, len čiary maľujú a premaľovávajú, najprv na modro, dva roky na to späť na bielo. Hlavne že diery na cestách v našej štvrti sú už také veľké ako v Bulharsku pred 20 rokmi na bočnej ceste.
@erikavesela tak to boli absolútne vyhodené peniaze z okna, keďže po nábreží viedla pekná bezpečná cyklocesta popri Dunaji po chodníku.
@uhnakova ja to viem...vallovina je synonymom blbosti...
Navyše PAAS systém a petržalský parkovací systém extra nabudil udavačov všetkých druhov. Suseda neustále vyvoláva políciu na rodičov, čo si idú do družiny po deti a zastavia na max. 15 minút pri škole. Miest na parkovanie je tam málo, je to slepá ulička, takže jasné, že stoja na chodníkoch. Ale nestoja na parkovacích miestach, takže treba volať políciu. Hrčka, petržalský starosta, nazýva týchto udavačov aktívni občania a podporuje ich v nahlasovaní. Otras. Som si stopercentne istá, že tá stará suseda bola udavač aj za socializmu a už to tu máme znova.
@uhnakova tajtrlikov vyberaju asi na zaklade iq=0 a cim nizsie, tym lepsie... v ruzinove su vnutrobloky, mnoho z 1 casti otvorene a su tam sukromne pozemky, na kt.ludia parkuju, samozrejme, bez vallovych povestnych 3 ciar....a tomu chytrakovi tajtrlikovi nedokazes vysvetlit, ze na sukromnom pozemku nemoze davat pokuty...raz mu bolo povedane, ze ludia musia parkovaf v chlievikoch a bodka...tak rozdava na sukromnych pozemkoch pokuty🤦♀️
Btw..od progresivca pravfu necakaj...ten ti bude klamat do oci este aj minutu pred smrtou...hlavne, ze ciele su splnene...cisti neomarxisti...
@uhnakova teta si zasluzi jednu po papuli...uz by to viac neurobila...
@erikavesela tak vieš, slušný človek sa nebude biť so starou ženou 😀. Navyše tipujem, že nebude jediná, po sídlisku bude takých vela.
Parkovanie je viazane na zonu v kt byvas vramci mestskej casti. Napriklad ruzinov sa sklada z viacerych zon a nemozes parkovat vsade ako resident iba v tej zone v kt realne byvas.
Ja nechapem co sa tu tolko zavzdusnujete, ved vo svete je uplne bezne, ze sa za parkovanie plati 🤷🏼♀️ to len tu chce kazdy vsetko zadarmo a najlepsie parkovat priamo pri vchode do bytu.
@uhnakova takze tvoj otec je schopny soferovat (kedze ma auto v garazi ako pises) ale nie je schopny/ochotny vybavit pre teba navstevnicku kartu, aby si mohla pri nim zaparkovat, ked ho ides navstivit a na vine je Vallo 😂 milujem takuto logiku fakt 🤦🏼♀️
@milanemila vo veľkomestách áno, v centrách, ktoré sú samé veľké ako pol Bratislavy. Bratislava nie je veľkomesto, aj keď by si to mnohí priali.
@milanemila nie, Vallo je na vine, že ja nemôžem parkovať v centre dve hodiny zadarmo, ako bolo sľubované, hoci som Bratislavčanka. Tak neprekrucuj a na môjho ocka si hubu neotváraj.
@uhnakova si uplne smiesna, ved tam mozes parkovat s navstevnickou kartou, kt si tvoj ocko nie je ochotny vybavit :D tak sa stazuj tam. A hubu mas mozno ty, tak ju skus pouzit na vybavenie parkovania.
@uhnakova to som myslela obrazne.. aj prehovorenie do duse by stacilo, ver mi...viac by sa k tomu oknu nepostavila
@milanemila ty nevieš nič o situácii v našej rodine, tak si svoje rádoby vtipné a múdre poznámky môžeš niekam strčiť. A nemení to nič na tom, koľko občanov má teraz skomplikovaný život a Valla ani PS už voliť nepôjdu.
@milanemila vies o tom, ze my, co tu zijeme cele generacie, ty mame siroku rodinu a priatelov?...my sa chceme navstevovat...my sme rezidentmi celej...este raz a pomaly celej Bratislavy a nie 3 ulic alebo moje dane idu len na tie 3 ulice?...nie, takyto sprosty parkovaci system nie je bezny vo svete
@erikavesela. Pozri sa iba po okolí. Rovnaký parkovací systém máš v Prahe, Viedni, Budapešti
@rooskoliv stacilo dat vsetkym bratislavcanom rocny poplatok pomezdme 50-100€ a moznost parkovat po celom meste...vybavene, jednoduche, lacne...vies o tom, ze komercne parkoviska v meste su lacnesie ako valllove 3 ciary?...btw, kazde mesto je niecim specificke, nemozes porovnavat, tie mesta, co si menoval maju fungujucu, skutocne fungujucu verejnu dopravu, maju metro....co sa teda o bratislave neda povedat ani omylom...to hovorim nielen z pohladu obyvatela mesta, ale aj toho, co ma moznost do dopravy vidiet...a je jedno, ci ide o primestsku alebo mhd
@rooskoliv podľa tejto logiky by sme teda mohli postupovať dalej k menším mestám a stále samozrejme patrične zmenšovať parkovacie zôny, až dojdeme k tomu, že v napr. v desaťtisícovom meste si každý zaparkuje len na 20 možných miestach a všade inde bude platiť, prípadne sa serinkať s appkou, aby získal nejakú tú hodinku zdarma. Haha, pekná fantasmagória. Navyše si treba uvedomiť, že nie každý je zrastený so svojím mobilom. Starší človek proste zabúda. Appku nespustí, lebo zabudol alebo nemá okuliare, tak na to nevidí, prípadne ani nemá mobil so sebou, pretože pre neho nie je taký dôlezitý ako pre mladšiu generáciu
@erikavesela je bezny vo svete, najblizsie napriklad vo Viedni. My s muzom sme sa tiez narodili v BA a rovnako tu mame rodicov aj starych rodicov. Takze tiez tu mam siroku rodinu a aj kamaratov. Mame 2 male deti do 4r a aj napriek tomu sme schopni fungovat aj s parkovacou politikou 🤷🏼♀️ lebo nemusim sa za kazdu cenu trepat vsade autom, alebo tych par eur zaplatim alebo uz spomenuta navstevnicka a bonusova karta.
@milanemila vidis, js som 5. generacia bratislavcanov a sme velmi rodinne zalozeni a ano ta politika len nici vztahy v rodinach...prajem ti vela zdaru pri tom, ked tvoje deti zacnu chodit do skoly, na kruzky, ty do prace, do obchodu...potom len uvidis, ake je super jazdit mhd, ked nestihas ani len vybrat dieta zo skoly a odviezt ho na kruzok, kt.je na druhej strane mesta...navyse, porovnavas neporovnatelne....vieden ma na rozdiel od ba fungujucu verejnu dopravu, vybudovany system zachytnych parkovisk, parkovacich domov, metro, zavedene kratkodobe parkovanie atd...v ba z toho nic nie je...
@milanemila život sa ale mení. Teraz všetko pekne zvládaš a blahoželám, si skvelá zvládajúca žena. Lenže život sa vie skomplikovať a vtedy človek ocení praktické a jednoduché veci. Ono to každému postupne dôjde, neboj.
Zaujimave citat niektore vecne sa stazujuce komentare, vsetko je zle, nic sa neda, vsetko je komplikovane, kazi to vztahy🙈 … a za vsetko moze Vallo🙂
Hold, raz ked nechcete, tak proste nechcete, nic vas nepresvedci a mozu tu aj parkovacie miesta zadarmo padat.
@maciatkolulu Je problem vylozit nakup/naklad za cca 15min na blikackach hoc aj stojac z casti na chodniku?
Bezne to tak v pripade potreby robim, nasledne preparkujem/odidem.
@mimolimit a prečo by som to mala robiť? Nerozumiem. S dieťaťom,psom a mužom. A zaparkovať kde teda to auto? Akože snažím sa nájsť nejakú logiku a nedarí sa mi.
@maciatkolulu Pretoze mat moznost zaparkovat totalne vsade a najma 5m od vchodu nie je zakladne ludske pravo?