icon

Rezidentské parkovanie v Bratislave: Ako to funguje?

6. nov 2023

Ahojte. Ako je to teraz s parkovaním v mestských častiach Bratislavy, v ktorých je uz zavedená parkovacia politika? Človek, ktorý je rezidentom v starom meste, môže zaparkovať kdekoľvek v starom meste meste, alebo len na ulici, na ktorej má trvalý pobyt?

maciatkolulu
7. nov 2023

@mimolimit počúvaj,si sa zle vyspala,alebo?🤣 kto tu píše o parkovaní ako to popisujes,asi si veeeeeeelmi dlho nebola v centre ba,je to vidieť. 😉Nechaj tak.

mimolimit
7. nov 2023

@maciatkolulu Nepochopili sme sa, nevadi, stava sa. Pekny den ti prajem.

rooskoliv
7. nov 2023

@erikavesela. Veď parkuj na konečných. Alexia je 4,50, Františkani 2,80, Tatracentrum 3,50.

Na tých zlých Vallovych čiarach je to v centre 2 za hodinu. Niekto by sa tu potreboval aj matematiku základnej školy doučiť.

A okrem toho, väčšina komerčných parkovísk berie každú začatú hodinu, kdežto PAAS vieš platiť po 30 minútach. Takže tí, čo potrebujú odniesť nákup do centra mesta, aký je problém zaparkovať a zaplatiť 1e na 30 min? Ešte sa stihneš s rodičmi aj porozprávať

Za mňa je to najlepšia vec 👍. Napriek tomu by ma nikdy nenapadlo ísť do centra mesta autom, ale vždy idem pešo alebo MHD

maciatkolulu
7. nov 2023

@milanemila prosím ťa. Môj otec jazdí výborné a odmieta moderné telefóny,má svoj starý😉,kde sa aplikácie nedajú inštalovať,si predstav,že je takých okno a áno aj v centre Viedne. Hold dá sa vybaviť návštevnícke,ale nikto,absolútne nikto s tým nevie robiť,minule sme sa s tým bili celá rodina. A nič. Cez rôzne aplikácie skenovali atď. No nešlo to. Otec kúpil na našu zónu parkovanie a na druhý deň pokuta. Keď isiel robiť bordel,že čo to má byť. Vraj má parkovanie pre Hradný vŕšok. 🤣🤣🤣🤣🤣Nuž zaujímavé a nikto,vážne nikto nevedel ako k takému omylu prišlo a medzitým pokuta na vyše 100eur v schránke. To je podľa teba bežne v zahraničí. Ja tiež bývam mimo a ako rozdávajú sa pokuty,ale majú aspoň trochu logiku,toto logiku nemá. Parkovala si niekedy na šatku keď sú vianočné trhy? Pochybujem. Lebo platenie,neplatenie,nedá sa parkovať a domáci majú ísť kam? Starší ľudia,rodný s deťmi? Platiť za parkovanie v inej zóne,ktoré je čilounky hneď ďalšia ulica. Či stat so stvorblik u farára? To môže jeden. A prečo má dofrasa platiť ďalšiu zónu? Alebo parkovať kde teda? Čakám na túto odpoveď....lebo ja som teda rodený staromestan,dalo sa parkovať kde tade,to hej,ale teraz,hmmmm...som zvedavá,kde. Teda keď porovnávame Viedeň a ich parkoviska a spojenie s centrom,že kde je teda najbližšie možné parkovanie. A teda ako domáci so zaplatenou kartou a platiť o dve ulice ďalej,to sa nenosí ani vo Viedni. Inak parkovanie je drahšie ako Viedeň podzemné parkoviská😉

maciatkolulu
7. nov 2023

@rooskoliv ale niekto tam aj býva,však😉a keď ma v rôznych časoch ,ako napríklad akcie atď. Plne svoje,prečo ma platiť o dve ulice ďalej,lebo už nie je vo svojej zóne. A prepáč,keď idem za mamou,nie som tam na chvíľu,máme návštevnícke a nejako nefungujú🤣🤣🤣chytila som si uja,čo tam behá a lepí okná a nič,tma...netušil,nechal nás tak ,na úrade nič,tma,máte to v popise a nič,nefunguje. Jedna aplikácia vyhodila,že sa ospravedlňujú,majú poruchu a ďalšia nič. Poďakovali a odkázali na platbu 👍👍👍výborne.

maciatkolulu
7. nov 2023

Jaaaaj a čerešnička je,že v automatoch sa nedá platiť hotovosťou 👍

erikavesela
7. nov 2023

@rooskoliv o moju matematiku sa bat nemusis...mala som jej na vs dost...
Kde su tie zachytne parkoviska, kde je metro, kde kratkodobe parkovanie, fungujuca mhd atd???? Ked je to taka super vec, preco je cely paas stratovy?...vidim, ze logika ti nic nehovori...ale aj taki musia medzi nami byt...este raz a naozaj pomaly....ja som rezident mesta a nie 3 ulic...comu na tom nerozumies?...a co ludia, co maju firemne auta, auta so zahranicnou znackou?...hoci su bratislavcania?...takyto nezaparkuju ani pred vlastnou nehnutelnostou...styl mne to vyhovuje a vsetci ostatni ste sprosti je tak typicky pre slovakov...kde su vallove predvolebne slova...platit budu len cezpolni?...vallo je cisty klamar, presneako vsetci progresivci....trosku sa zaujimaj o to, co robi na magistrate...inak logika, ze je to dobre a dokazatelne je to stratove je naozaj zaujimava...
Btw...ja som pisala o komercnych parkoviskach toho isteho typu ako ponuka vallo a nie pomaly so straznou sluzbou...dokonca bezpecnejsie, lebo su za zavorou...zopakuj si matiku, vyrokova logika ti nic nehovori, moje tvrdenie, ze su lacnejsie je pravdive, lebo nejake lacnejsie su, staci pozerat google, aj na nich sa da parkovat po 30 min...to, ze ty si nasiel drahsie neznamena, ze moj vyrok je nepravdivy, chapem, ze s matikou zs sa tomu neda rozumiet, lebo vyrokova logika sa prebera az na ss

erikavesela
7. nov 2023

@maciatkolulu presne o tom to je....mesto zaplatilo za apky tazke prachy a nefunguju, zatial, co hopin si to sam integroval a funguje to spolahlivo...kde su ti vallovi "odbornici"?...zavolas na urad a oni ani nevedia o com tocis, ked sa priamo na paas telefonicky opytas, ako je to s parkovanim, povedzme na dulaku, tam sa ta opytaju a to je kde???...odbornost ako svina

erikavesela
7. nov 2023

@maciatkolulu ked chces zaparkovat, mas povinnost vlastnit smartphone, platobnu kartu a mat ucet...no fasa...kde sme, aby sa parkovanie podmienovalo?

janicast
7. nov 2023

@uhnakova normálne by som.jej.zazvonila,ci jazdí,ci ma aj iné povinnosti, ako.vyvolávať..ak.nie,mozete jej cast svojich presunúť..ale vážne-ja by som.ti spravila!

maciatkolulu
7. nov 2023

@erikavesela vieš čo ja sa nerozculujem,drbnem na palubovku ten ich kód aj s tlf číslom,že rada prídem dole,nech mi to ukážu,mam nainštalovane presne tri app. No nejde to. Zatial mi nikto necrnkol. Ja to čakám.

julish
7. nov 2023

@maciatkolulu aj toto sú nevýhody bývania v starom meste, nuž. Veď si z toho sprav precedens: ako by to vyzeralo, keby mali nárok na bezplatné parkovanie všetky deti všetkých rezidentov... aj všetci spoločníci všetkých firiem zaregistrovaných v Starom Meste. No nejde to, Staré Mesto je špecifické, je to tak úplne v každej krajine. Kombinácia MHD + pešo + taxík vedia vyriešiť každý problém, držím palce

maciatkolulu
7. nov 2023

@erikavesela jnaked som tam 1x stála a netušila v akej zóne som, okrem toho,že som "doma"na šatku ,hľadala som kde strčiť tie eura a nič,nuž som nevedela čo robiť,vážne som nemala kartu. Úplne vážne🤣. To bolo na úplnom začiatku tejto novej volloviny ,našli sa hneď dvaja milí ľudia,čo mi chceli pomôcť,bolo to fakt milé,zaplatili a som im dala hotovosť. Chvíľu som si myslela,že je to skrytá kamera,keď som tma obchytavala ten stroj abhladala nejakú dieru. No žila nie.

julish
7. nov 2023

@erikavesela metro v Bratislave je nonsens a nikdy nebude. MHD funguje dosť dobre v porovnaní s inými mestami sveta, ktoré som navštívila. Prehľad záchytných parkovísk máš tu: https://paas.sk/zachytne-parkoviska/ plus sa budujú . Autá do mesta nepatria, máme z nich choré deti, rodičov, všetkých. Na predčasné úmrtie vinou exhalátov ročne zomrú tisíce ľudí. Ak ťa téma zaujíma, sleduj Znepokojené matky.

maciatkolulu
7. nov 2023

@julish ja nepíšem jasné? Ja sa nesťažujem na to,že mám platiť,ale že to mám zaplatené a nefunguje to... že keď si zaplatí moja mama ,dôchodkyňa, rezidenčnú kartu a má právo parkovať pred svojou nehnuteľnosťou,tak to proste niekedy nejde,lebo sú tam cezpolni a má platiť,lebo miesto na parkovanie nájde ďalej? Rozumieme si? Majú to ZAPLATENE....a aj návštevy... tých,čo platia dane starému mestu. Napriklad

julish
7. nov 2023

@maciatkolulu Inak nechápem, prečo spomínaš nákupy pre otca, keď sám tak výborne jazdí. A mimochodom, pokuty sú desaťeurové (pokiaľ tam teda nestojíš týždne), sama ich občas platím, no nefrflem za to. Auto je luxus a v starom meste už úplný

julish
7. nov 2023

@maciatkolulu Takže chceš parkovanie zadarmo pre seba, lebo vozíš rodičom nákupy, pre mamu aj pre otca, hej? Nuž, staré mesto určite nebude pre vás v tomto prípade, skúste Miloslavov

maciatkolulu
7. nov 2023

@julish tak ja neviem kde bývaš ty,ale skús parkovať niekde v prdelke a ist do vlastnej nehnuteľnosti xy minút s deťmi a nákupom,či ten vyhodis doma a ideš na záchytné,či o čom to tu je? Jaaaj o návštevách. Ahaa,takže cestuješ za rodinou,unavena si,decko,pes,všetko a máš parkovať niekde ,nevie kde,lebo výfuky ničia zdravie. Ja neverím. Dobre,odbacame od témy. ... nechajme toto tak. Vieš čo by bol ideál,keby všetci čo majú TP inde ako v BA nezajazdili na autách,nechali ich na svojom TP ,to by sme videli ,lebo pardon,väčšina mojej rodiny chodí peso... a s MHD. Všetci čistí staromešťania. Všetko v pešej dostupnosti. Tak potom dofrasa,kde je problém 🤣.

maciatkolulu
7. nov 2023

@julish prepáč,ale ty si pribrzdena? 🤣🤣🤣🤣Ja nechcem parkovanie zadarmo,ja ho mám ZAPLATENE,len žiaľ nefunguje ako má,keď za niečo platíš,chces to využiť,či? Zaplatíš si lístok do MHD,ale nedá sa označiť,musíš ísť pešo🤣napríklad. Zaplatíš si v svojich štyroch uličkách rezidenčnu kartu,prídeš z chalupy a ajhľa,samé mimo BA ŠPZ a ty nemáš kde parkovať,lebo však je biela noc. Hmmm,nájdeš miesto v inej zóne. Zaujímavé.

julish
7. nov 2023

@maciatkolulu Tak nechod na navstevu unavena alebo nechaj doma psa alebo co ti este treba poradit? Chod MHD. Ja bývam kúsok od Modrého kostolíka a parkujem v súkromnej podzemnej garáži, mám ju 5 minút od domu, pretože trvalý pobyt mám v inej mestskej časti. A nie, nečakám, že verejná politika bud enastavená tak, aby mi bolo vyhovené, kedykoľvek ma dačo zabolí či zamraučím. Sorry ako, som dospelá a toto je daň za staré mesto všade.

maciatkolulu
7. nov 2023

@julish aké nákupy,ja nebývam na sk? 10eur pokuty,musím poprosiť,nech mi pošle tú svoju,za zaplatenú rezidenčnú kartu,ale dáma na úrade nerozoznala jednu časť od druhej...

julish
7. nov 2023

@maciatkolulu Jaj, ty chces mat pravo zaparkovat v ten jeden den roku, ked je Biela noc. OK 🙂 uz sa mi nechce

maciatkolulu
7. nov 2023

@julish prečo by som ja mala ísť MHD ,fakt nerozumiem. 🤣Ja mám zaplatené parkovanie . A prečo dostáva 10eur.pokutu,kde parkujem v podzemnej? To nevieš zaplatiť 2 eur,prípadne jedno👍a vôbec,prečo sa po centre pohybujes autom,keď mas parkovanie....nejake divné. Veď výpary a tak. Zaparkujem pri modrom kostole v podzemnej a ideš peso ,MHD a nemusíš dávať 10eur pokuty

maciatkolulu
7. nov 2023

@julish ja to právo mám🤣🤣🤣🤣🤣🤣dokonca zaplatené,ty si nejaká trošku iná,nie? Môžem tam parkovať a parkovať a bez pokuty. Len to hold nefunguje, Okrem iného tam mám TP

julish
7. nov 2023

@maciatkolulu Vieš, stalo sa, že synček mal horúčku a nechala som auto pre istotu v noci pred domom, keby bolo treba bežať na pohotovosť. Druhú som dostala v Rači, vieš, aj v iných mestských častiach musia ľudia riešiť PAAS. No a keď máš TP v starom meste, tak si si asi auto nekúpila sama, keď nie je registrované na teba ako obyvateľku SM. My takým hovoríme mazna, čo ti poviem. Opatruj sa

maciatkolulu
7. nov 2023

@julish neviem v akom nárečí to je,ale ja nepoznám výraz "mazna",ale dobre🤣
Auto mám na zahraničnej ŠPZ. Opakujem stále dokola,že mám zaplatené parkovanie,tazko pochopiť? Len to proste nefunguje.
Nuž a prečo si parkovala auto vonku a nezaplatila si parkovné,nie si tiež "mazna"🤣🤣🤣🤣ja neviem,ale ja doma,bežné parkujem v garáži,viem odtiaľ vliezť,vyliezť aj s dieťaťom v horúčke ....dokonca lepšie,lebo auto,je v suchu,v teple,prípadne chlade,nemusím dieťa obliekat a nič a čo je top dôležité,nemusím PLATIŤ,ty si vedome nezaplatila a prečo? Veď tie stojany sú všade dostupné ,na bBezrucovej, Sienkiewiczovej, Alžbetínskej,gajovej😉, Dobrovičovej. Ale noooo a do race si čo nešla elektrickou,veď ti stojí na šafku???? Či kde,ale určite blízko niečo ide a keď teda si musela ničiť zdravie ostatným,prečo si zase bola "mazana" a nezaplatila podľa pravidiel. Inak ty si taký staromestan ako sviňa🤣🤣🤣a aj Bratislavcan,stačí si mrknut tvoje staré témy. Pochop prosím ťa ešte raz,že na rozdiel od teba, môj otec ma a mal zaplatené ,chybou niekoho z úradu,dali na inú časť a mám zaplatené aj ja,len to nefunguje a nikto netuší prečo a ako. A nikto nevie poradiť. Takže ja dodržiavam a chcem len to,za čo mám zaplatené. Rozumieme si? A prosím ťa ,nestrapnuj sa ďalej,je to fakt smiešne....,alebo skôr smutné.

julish
7. nov 2023

@maciatkolulu "mazna", nie mazana. A nikde som netvrdila, ze som staromestanka, som rada, ze si si uslachtilost mojho povodu overila cez temy na modrom konikovi. V Rači som bola kupovať kočík, nuž som šla autom, zaplatiť som zabudla, rovnako ako keď mal syn 40 stupňov a ja som s ním bola sama. Garáž mám 5 minút chôdze od domu a máš pravdu, auto odtiaľ vytiahnem tak raz za dva týždne. Nuž ale ty povedz teda, prečo máš na svojom zahraničné ŠPZ, keď máš TP v Starom Meste?
)Neobhajujem, že niečo nefunguje, hoci mne to funguje. Len neznášam, ke´d niekto zo svojej lenivej zadnice robí cnosť a škodí tým druhým)

uhnakova
Autor odpoveď zmazal
uhnakova
Autor odpoveď zmazal
uhnakova
7. nov 2023

Celý PAAS je otrasné riešenie. Rozporcuje mesto na zóny o pár uliciach a všade inde občan plať, pritom si každý povinne uhradí aj ročné parkovné a samozrejme aj dane mestu.