Rezidentské parkovanie v Bratislave: Ako to funguje?
Ahojte. Ako je to teraz s parkovaním v mestských častiach Bratislavy, v ktorých je uz zavedená parkovacia politika? Človek, ktorý je rezidentom v starom meste, môže zaparkovať kdekoľvek v starom meste meste, alebo len na ulici, na ktorej má trvalý pobyt?
@milanemila tak si predstav, ze moja mama ma takmer 70 rokov. Zije v centre a soferuje. Parkuje v garazi. A nie je schopna pouzivat tu apku! Uz bola 2x si to dat vysvetliť na to ich infocentre paas a napriek tomu tej apke nerozumie. Nevie, ako aktivovat navstevnicke hodiny (chcela mi to aktivovat, ked som bola naposledy u nej). To ze mas vodicak neznamena, ze vies pouzivat novodobe technologie! Ja som normalne hrda na to, ze som toho Volla nikdy nevolila!!!
@julish prepac, ale podľa mna si chora ty a nie z aut. Treba si niečo nastudovat a potom nevypisovat takéto hluposti
@julish a ešte niečo k tým znepokojenym matkám. Je to marketingová promo skupina, ktorá ma/la nahanat hlasy PSku a sú tam aj zamestnankyne magistratu/MIBu. Trepú o bicykloch, ale sami jazdia autami. Najlepšia bola predstaviteľka znepokojených matiek, ktorá išla do ta3 rozprávať o tom, že sa mame odpojit od ropy od Ruska a došla taxíkom 😀 je mi luto tých naivných mamiciek, ktoré im to žerú. A ešte tie ich iniciatívy, napr aby nemohli v meste parkovat SUVcka nad 5 metrov a všetky veľké SUVcka ako BMW X5, Mercedes GLC, jeep grand cherokee, Toyota landcruiser a pod majú do 5 metrov, takze ta ich iniciativa bola absolútne zbytočná, ale to sú presne oni, nenaštudoval si nič, ale trepať hluposti a tváriť sa pritom múdro 😀 bože ženy, rozmýšľajte a neverte vsetkemu, čo vám tito brigadnici napisu.
@tramtada31 presne, volici ps
@erikavesela najhorsie je, že takéto mamicky budú nadávať na blahu, ale Zrovna tieto znepokojene matky sú Blaha v ružovom. Prispevky tendenčné, plné konšpirácii
@tramtada31 znepokojene matky nie sú žiadne promo PSku, fungujú už dlho, majú za sebou veľa dobrých iniciatív, poznám viaceré z nich a žiadna nemá s PS nič spoločne. Že jedna robi na magistráte? Nuž, ma vyštudované to, čo robi.
@tramtada31 aké konšpirácie u nich vidíš, prosím ta? Vdaka
@erikavesela je smutne, že kohokoľvek, kto rieši klimatickú krízu a ekológiu, hneď odsúdiš ako politickú agitku. Politika bola a bude, príroda a zdravé prostredie pre život našich deti nie, žiaľ…
@julish klimaticku krizu a ekologiu treba riesit na urovni lietadiel, tazby surovin, namornych lodi, odlesnovania a nie na urovni 2%, co sposobuju europania osobnymi automobilmi...ja tomuto hovorim ekoteror a nie riesenie...
@julish vieš čo je podľa mňa smutné,keď niekto priamo píše toto
"ke´d niekto zo svojej lenivej zadnice robí cnosť a škodí tým druhým)"
A pritom parkuje a neplatí a vie o Tom,že treba platiť,býva v štvrti,kde nemá prihlásené auto... a napriek tomu bez chrbtovej kosti neplatí. A ešte sa chváli,že mu appka funguje. Tzn,aj kebyže má dieťa mor, zaplatiť vieš z pohodlia domova😉Otvára si ústa a klame,lebo pardon pokuta je podstatne vyššia a platí sa na 2.upozornenie a do race by taká aktivistka išla snáď MHD a keď už nie,tak z úcty k systému zaplatila parkovné,aj keď neviem stále kde,keďže obchod s kočíkmi v Rači v obytnej zóne,no ja ti neviem🤣,brendon ma ,opakujem, zadarmo parkovisko. Takže si 2.x rozmysli,čo a ako a komu píšeš. Osobe,čo neporušuje nič,iba sa chce domôcť fungovania niečoho,čo má zaplatené. Ale nakoniec je ten systém aj fajn,aspoň mimobratislavski a tí,čo sú narvati bez TP,hold platia. Ostatné sa vždy dá nejako poriešiť 😉😚
@julish to nie je, že robi to, čo má vyštudované. Cely MIB aj s tou stovkou zamestnancov je absolútne zbytocny inštitút, ktorý nerobi nič (aj tak projekty zadávajú architektom, za čo sa im platia zvlast peniaze). Sú to teple miestecka práve pre spriaznené osoby Valla. Produkujú omalovavavanky na ktoré nie sú vyčlenené ani finančne prostriedky v rozpocte mesta!!! a Ano, Vallovi tým výrazne pomohli pred volbami. Skoda, že sa už ľudia nepýtajú po volbach, kde je to kúpalisko s nafukovacou strechou v Krasnanoch a podobne hovadiny, ktorými sa krasne sebaprezentovali. Tebe nevadi, že nám ide Vallo zase zvysovat miestne dane, aby si mohol udržať takýchto ľudí, ktori nič nerobia? Vieš si predstavit tie mesačne mzdové náklady na týchto 100 ľudí? Ďalšia vec je, že keď sú znepokojene matky take nezávislé, prečo dostavaju priestor na všetkých vallovsko Ps karskych podujatiach ako živé Račko či teraz otvorenie Ymci? A prečo tak propagovali PS pred voľbami? Naozaj treba používať zdravý rozum. Keď im niekto rozporoval tie ich výmysly, aby ich podporili dátami, tak sa vykrúcali ako užovky. Prečo znepokojene matky neriešia priority Bratislavy a matiek s deťmi ako bezplatnú hromadnú dopravu pre mamičky, zachovanie detskej pohotovosti (toto je obrovský problém, keď nám vypnú večer detskú pohotovosť a nebudeme mať kam s deťmi chodiť), garanciu miest pre deti nad 3 roky v škôlkach a pod. Kľudne mi aj ty povedz, ako vymazanie jedného jazdného pruhu na Šancovej, čo je ich najväčšia iniciatíva, pomôže deťom?
@tramtada31 No neviem, ja aktivity MIBu vnímam pri svojom spôsobe života - areál Iuventy, mestské nájomné bývanie, Vydrica, mnoho-mnoho revitalizácie v mestských lesoch, ulice bez áut... výsledky začínajú byť dosť zreteľné - a nemyslím si, že v oblasti urbanistického plánovania možno čakať veľké a kvalitné zmeny v krátkom čase. A k Znepokojeným matkám - aktivity smerujú k životnému prostrediu, k ochrane ovzdušia, čo sa teda priamo týka zdravia detí. Doprava sa týka aj bezpečnosti detí - veľa aktivít smeruje k tomuto monitoringu. Je to hlavne stále sa rozrastajúca skupina kamarátok dobrovolníčok a nadšenkýň a ja som im za ich aktivity vďačná. K tomu pruhu sa mi ani vyjadrovať nechce, znížiť podiel áut sa inak nedá zjavne.
@maciatkolulu zlatá, denný prohgram ti mám napísať, prečo som z Brandonu š plným kufrom šla ešte do obytnej štvrti za detskou kuratelou? Aj o dôvodoch, prečo nebývam v byte, ktorý mám vo vlastníctve s exmanželom? No veď no. Prachové častice z dopravy škodia mne, môjmu synovi, mojim rodičom, týkajú sa nás všetkých a ja som vďačná, že sa niekto tejto komplexnej téme venuje, hoci je politicky mimoriadne nepríjemná. Ľudí totiž zaujíma len to, kam a za koľko si môžu vyvážať prdel.
@julish prepac, ale musis byt dost jednoducha, ked nevidis sirsie suvislosti
kto ti kaze sa prechadzat po uliciach ako sancova?...chod radsej s detmi na ihrisko na zeleznej studnicke...ked uz sme pri tych exhalatoch, preco sa to neriesi sposobom ako vo vsetkych velkych europskych mestach?...zakazom vjazdu dieslakov do sirsieho cestra napriklad?jaaaj...ze by niekto nezarobil?. Smutne, ze vidis len to, co ti predzuje vallo team...
@julish a najmä by ta malo zaujímať,že pravidlá sú na dodržiavanie,všakže😉 všetky....to vypovedá o charaktere,to je základ. Podľa mňa teda. A z toho sa dá potom odraziť.
@julish ale rozumieš tomu, že keď sa budú robit šikany pre vodičov, tak tie autá sa nevyparia, ale budú vznikať kolóny a podľa logiky znepokojených matiek sa tým bude vypúšťať viac emisii do ovzdušia? Človek, ktory je zvyknutý jazdit autom, nepresadne do MHD, ani na bicykel, len zmeni svoje návyky. Napr nepojde do lokálneho obchodu, aby nemusel riešiť parkovaciu politiku, ale pôjde do nákupného centra, čiže budú jazdit ešte vacsie trasy autom. Mne sa napr zastavoval rozum nad ich iniciatívou staromestská. Je tam vynášajúca zákruta, kde sa rýchlo ist neda. Na základe umrti veľa chodcov, ktori nevyužívali podchod, ale pobehovali cez cestu, tam spravili zaterasy. Fantasticke znepokojene matky vybavili, aby tam dali priechod. Ja ti garantujem, že tam čoskoro zabije nejakeho človeka auto. Tieto ich riesenia sú nelogické, riskantne pre zivoty druhych ludi. Čo bolo zle na bezpečnom podchode, ktorý minimalizoval zrážku s vozidlom na nulu? To, že riešia ochranu ovzdusia, je super. Ale čo sa nejdú priviazat k Slovnaftu, ktorý ho tu v ba znečisťuje milionkrat viac ako tie auta? Prečo sa neprivezovali pred magistratom, ktorý plati tisíce mesačne sukromnym parkovacím domom, aby tam mohli parkovat jeho zamestnanci a poslanci? Prečo nekritizovali magistrat, ktorý nakupoval auta a z nich ziadne neboli “eko” elektromobily? Ak nevidis širšie suvislosti, tak je mi to veľmi ľúto. Práve kvôli takýmto ľuďom tu mame naspat vládu Smeru, lebo je menším zlom ako tito marketingoví premotivovaní fanatici.
Mna uplne dozralo to planovane zvysovanie dani z nehnutelnosti (dalsie!)! Pred par rokmi zvysoval Vallo dane a nie len tak, rovno o 100%, jeho uzasny paas z nas robi cudzincov nielen v meste, ale este aj v mestskej casti a teraz vybudoval nezmyselny cyklopruh na Vajanskeho za tazke prachy (na webe sa uvadza 650.000 eur). No a vzapati ide opat zvysovat dane, tu z nehnutelnosti o 30%, taku dan za psa rovno o 150% (!) a ma tu drzost nariekat, ze pokladnica je prazdna, hoci len en jeho paas robi kazdy rok obrovsku sekeru!!!
@sandri vieš,ono to nepochopia ti,čo nie sú majiteľmi nehnuteľnosti,čo bývajú mirnix dirnix,prenájom a tak. Majú ťažko, vieš kde. A budú mudrovat,až zem praská....
@sandri omylom som si zmazala príspevok, keď som ho chcela editovať. Podvod je, že sa Vallo vyhovara na to, že im Matovic zobral financie, avsak vláda im schválila, že dostali a aj budúci rok dostanu dane z právnických osob. Taká Raca dostala 500 tisic, čo má 25 tisic obyvatelov, čiže Bratislava, aj ostatne mestske casti sa zaperili a nie je dôvod zvysovat dane z nehnutelnosti. Mestske casti to ani nemôžu pripomienkovať. Potichu si to mestski poslanci schvalia na zastupitelstve. Ďalším gólom je, že Vallo ide presadiť teraz 50% úľavu na dani majiteľom športovísk. Taký Kmotrik za jeho gigantický štadión a ostatni vallovski developeri tak ušetria neskutočne prachy, ktoré musia vykryť práve tým, že ich vytiahnu od nás. Ak neboli posledné komunálne volby zmanipulované, tak sa mozeme poďakovať našim spoluobčanom, akí boli hlupi, čo za verbež v Bratislave zvolili.
@tramtada31 No práveže treba na vodičov ešte tvrdšie, výrazne zdaňovať 2. a 3. auto v rodine a podobne. Človek návyky vie zmeniť, a to aj pri nákupoch. Keď niekto vie, že v centre nezaparkuje, tak s atam proste dovezie električkou - ukazujú to výsledky z x miest v zahraničí. A čo je zlé na podchode? Kočíky, starí ľudia, ľudia s postihnutím, vozíčkari... títo všetci tým trpia. Mesto je pre všetkých, nielen pre zdravých.
@tramtada31 Mimochodom, nemyslím si, že Vallo sa kamaráti s náckom Kmotríkom, ani náhodou, skôr je to podpora pre športoviská ako také, ktorých je v Bratislave strašný nedostatok. Kmotrík je zmrd, na tom sa asi zhodneme 🙂
@julish ano, zatial cca 5 mil eur! https://dennikn.sk/3647188/parkovaci-system-v-b...

@julish nezaplatenie parkovneho je čo? Nie náhodou škodenie druhemu? A dokonca úplne vedome. No a čo,keď si išla kupovať kočík,veľa ľudí ide všeličo a zvládnu,mohla si si ho dať doviezť napríklad. A to pred akým obchodom v Rači s detským tovarom sa parkuje cez Paas? 😉 Brandon tam je,hmm,tam je veľké parkovisko,tak rozmýšľam,kde je tam ešte obchod s kočíkmi,kde sa musí platiť. Vravím ti,nechaj tak.
A vážne,pre budúcnost nemaj len reči o lenivej zadnici a zaplať,je to predsa jednoduché. Neparkuj na ukor iných. Najmä keď ti to funguje. To už je nepochopiteľné. Funguje a nezaplatila si a ešte sa chvalis. A mimochodom pokuta sa dáva až na 2x , v centre a ma ďaleko od 10eur.