icon

Rezidentské parkovanie v Bratislave: Ako to funguje?

6. nov 2023

Ahojte. Ako je to teraz s parkovaním v mestských častiach Bratislavy, v ktorých je uz zavedená parkovacia politika? Človek, ktorý je rezidentom v starom meste, môže zaparkovať kdekoľvek v starom meste meste, alebo len na ulici, na ktorej má trvalý pobyt?

Strana
z6
simsalabim
11. nov 2023

@mimolimit tak potom treba najst kompromis. Ak ma byt rezident MC zvyhodneny, ok (i ked, aj ja som rezident BA). Ale ziaden obyvatel BA ci majitel nehnutelnosti by nemal byt povazovany za cudzieho. Lebo nie je… obyvatel BA mestu plati dane. Nie MC, ale mestu.

mimolimit
11. nov 2023

@simsalabim Myslim, ze je potrebne to regulovat. Ja som rezidentom jednej mestskej casti a nie je kapacitne mozne, aby som mohla parkovat celu noc v inej mestskej casti. Verim, ze casom sa to vyladi, len treba dat mestu spatnu vazbu vo forme konstruktuvnej kritiky. Stve ma napriklad mozno rovnako ako vas, ze tie automaty su len na platobnu kartu - mala by byt moznost v nich hotovostou a aj cez nie smartfony, napr. SMS.

erikavesela
11. nov 2023

@mimolimit a preco nie?..ved za vsetky tie nehnutelnosti platia dane...

simsalabim
11. nov 2023

@mimolimit chapem, mne sa zda nespoplatnene parkovanie rezidentov v noci celkom rozumne. Ale v inych MC by by naozaj mal kazdy obyvatel BA vediet zaparkovat na tie 2 hod zdarma, ci vo dne ci v noci.

mimolimit
11. nov 2023

@erikavesela A preco ano? Rovnako ja mozem polozit otazku - platim tu dane z viacerych nehnutelnosti, preco ich nemam dostat naspat vo forme zlepsenej cykloinfrastruktury? Ani ty ani ja nemame vyhradne pravo na verejny priestor.

mirusinka1979
22. nov 2023

@alenka58 ahoj a kde to viem vybavit tu kartu parkovaciu? Mozeme do spravy sukromnej

tramtada31
23. nov 2023

@mimolimit a prečo by si v noci parkovala v inej mestskej casti? Toto je ich najväčší blud. Veď vecer si zaparkuje každý pred svojim domom.

Strana
z6