Riešenie čelustného kĺbu v Bratislave
Prosim Vas, kde v BA okrem ružinovskej nemocnice sa Vám podarilo vyriesit problem s celustnym klbom? Ako prebiehalo prve vysetrenie a aka bola liecba?
@babababka a nevies ako to tam bolo,ze ked tam clovek prisiel prvykrat,aj ho vysetrili ci mu len dali termin,kedy ma prist??
Ja ke ď som tam bola 1x aj ma vyšetrili,aj som dostala termín na kontrolu.Bolel ma zub,vyčistili,spravili RTG,kde mi zistili aj mierne opotrebuvanie aj čelustných kĺbov.Kázali mi nehrýzť nechty,ceruzky,perá.Bez liečby.Ja som tam išla kvôli zubu.Bola som ako-tak spokojná,neskôr sa zistilo,že všetky problémy mi spôsoboval liek na chronický problém.
Dcera bola v Trnave na zubnej klinike Dentalis. Treba sa objednat, najprv ju vysetril lekar a potom fyzioterapeutka, ta jej ukazala cviky. Len podotykam, ze je to sukromne centrum a plati sa.
@babababka tak to je super, ze ta aj osetrili, a aj ziatili,co ti robi zle.. ja mam zaseknutu sanku, daju sa mi otvorit usta na 3cm, boli ma pri uchu, boli ma hlava,bola som v Ruzinove a tam mi dali termin o 2mesiace,ani sa mi na to nepozreli...chapes??
@arrram idem to pozriet, dakujem, mne to nevadi, zexsa plati, s tym sa da ratat. Ja mam pocit,ze takmer vsetko, co ide zo zdravotneho poistenia stoji za prd :/
@arrram a inak, pomohlo jej to?? Kolko vas to asi stál0?
Môj zubár to riešil hneď, ako som to spomenula na preventivke. Skončila som s dlahou, veľmi mi pomohla. Povedal, že skúsime najprv dlahu, ak nepomôže, tak by mi pichal kys. hyalurónovu do kĺbu. Ale nebolo ani to treba.
@akvi a ty si mala ake prejavy?
Nemohla som poriadne otvoriť ústa, pukalo mi v kĺbe, preskakoval mi, občas strašne bolel, stačilo, že som spala na boku dlhšie a ráno som mala úplne zaseknutu hubu 😅. Akože doteraz mám problém naplno zivnut, vyhýbam sa tvrdým a gumovitym potravinam. Ale nič ma nebolí, nič nepuka, nepreskakuje. A na mňa mala tá dlaha aj celkovo vplyv na spánok, lebo všetky problémy súviseli s tým, že v noci zatinam zuby a kĺb nemal šancu relaxovať a to uvoľnenie napätia malo vplyv na celkové uvoľnenie. Aj teraz si občas založím dlahu, ak mám viac stresu.
@babababka este otazocka, musis sa tam niekde registrovat prv ako tam pojdes? Maju tam recepciu alw o nieco take?A rano si si sla o kolkej po poradove cislo?
@akvi no,.mne by sa asi tiez zisla taka dlaha 🙂 mam podobne problemy ako ty. Super, že ti pomohlo
Tá dlaha by mala byť prvá voľba, je to jednoduché, relatívne lacné (150e) a veľmi účinné. Určite závisí od miery poškodenia, ale ja som veľmi milo prekvapená, ako rýchlo a dlhodobo to pomohlo. Mne zmizli problémy už po dvoch týždňoch nosenia.
@akvi a nebojis sa,ze ti to v noci v leti do hrtanu a sa zadusis? 😄 Ci to sa nemoze stat.
To sa nemôže stať, je to silikónové, robené na mieru a úplne pevne ti to sedí na zuboch, nie je šanca, aby to vypadlo.
@akvi fakt to tak sedi? A nespalo sa ti s tym divne ci da sa zvyknut?
Pravdupovediac neviem presne, platil to manzel 🤣, prva navsteva asi 150€, kontrola bola uz iba u fyzio asi100?. Dcera mala aj dlahu ale nechcela ju nosit, vraj to bolo s nou este horsie 🤔
Akože prvý pocit nič moc, ale ja som si zvykla v pohode. Keď som kedysi nosila ako decko ten vyberaci strojček na zuby, to bolo hrozné, na ten som si nevedela zvyknúť a vypadaval mi v noci. Toto sedí úplne presne a ja teda som cítila hneď aj úľavu, keď sa akoby odľahčil ten kĺb.
@arrram Ahoj, prosím ťa a boli ste len na tých dvoch návštevách? Či aj viackrát? Ďakujem.
@danielik76 Dcera studuje v zahranici, takze bola len dvakrat, potom letela prec.
@arrram a jej pomohli tie dve navstevy?
Fyzio jej ukazala cviky, ktore mala cvicit, potom po navrate na SK tam mala este ist, ale uz nesla 🤨 dcera je uz dospela, takze sama sa rozhodla. Ci jej to pomohlo alebo z toho “vyrastla” neviem posudit, my ako rodicia sme robili co bolo v nasich silach.
Akože prvý pocit nič moc, ale ja som si zvykla v pohode. Keď som kedysi nosila ako decko ten vyberaci strojček na zuby, to bolo hrozné, na ten som si nevedela zvyknúť a vypadaval mi v noci. Toto sedí úplne presne a ja teda som cítila hneď aj úľavu, keď sa akoby odľahčil ten kĺb.
@akvi ahojky prosim mozem sa spytat na tu tvoju dlahu? mne ju robil zubar, 2 museli rovno hodit do kosa, lebo mi vobec nesedeli, tretiu som si nechala, ale teda hybe sa mi hore dolu. Je uplne tvrda, sedi mi len v hornej casti, dolna mi nesedi. Rano ma z nej strasne bola zuby. Ty pises, ze je silikonova, co ma trosku prekvapilo, lebo na Haydukovej mi stomatochirurg napisal do spravy, ze dlaha ma byt tvrda. Celustny klb ma obcas pobolieva, ale horsie je piskanie v uchu..
@akvi ahojky prosim mozem sa spytat na tu tvoju dlahu? mne ju robil zubar, 2 museli rovno hodit do kosa, lebo mi vobec nesedeli, tretiu som si nechala, ale teda hybe sa mi hore dolu. Je uplne tvrda, sedi mi len v hornej casti, dolna mi nesedi. Rano ma z nej strasne bola zuby. Ty pises, ze je silikonova, co ma trosku prekvapilo, lebo na Haydukovej mi stomatochirurg napisal do spravy, ze dlaha ma byt tvrda. Celustny klb ma obcas pobolieva, ale horsie je piskanie v uchu..
@kreola no tá moja je silikónová, je v podstate dosť mäkká. V mojom prípade šlo hlavne o to, nezatinat zuby v noci. A toto tvorí prekážku tomu zatnutiu zubov. Dlaha je 2mm "vysoká" a mne to stačilo, neskutočne mi pomohla, už som aj zabudla, že som mala problém, už ani neviem, kedy naposledy som ju mala, lebo mne všetky problémy zmizli.
@kreola no tá moja je silikónová, je v podstate dosť mäkká. V mojom prípade šlo hlavne o to, nezatinat zuby v noci. A toto tvorí prekážku tomu zatnutiu zubov. Dlaha je 2mm "vysoká" a mne to stačilo, neskutočne mi pomohla, už som aj zabudla, že som mala problém, už ani neviem, kedy naposledy som ju mala, lebo mne všetky problémy zmizli.
@akvi dakujem, no ja ju mam mat na to, aby som nehybala celustou v noci na stranu, lebo ja spim furt na bruchu alebo na boku. celustny klb potom rano citim. Mne ta dlaha vadi, mozno ukecam nech mi urobia este inu, ako mas ty silikonovu,,, lebo ta tvrda je des a bolia z toho zuby ☹(. Som rada ze sa ti to upravilo, ja mam stale problem so slinnou zlazou, casto puchne a to ovplyvnuje vsetko okolo nej.. celustny klb, ucho, lymfaticku uzlinu., som stale v kruhu.. no co uz :-/

Neviem,či poradím...Chodila som na Heydukovú so zubami a tam v čakárni sme sa rozprávali,niektorím vraj zistili vydraté čelustné kĺby.Ak si dobre spomínam dávali im len analgetiká.Ale možno je aj iná liečba.