icon

Riziko preeklampsie - Antolská verzus Kramáre

zuzikxx
11. feb 2022

ahojte, som 32+3, lekarka ma poslala na hospitalizaciu dnes. Skrz tlaku, na sledovanie.. Neviem ktoru z tychto dvoch si vybrat???? planovala som rodit v Ruzinove ale ak by museli vyvolat porod tam ma poslala na tieto 2.. dakujem za názory..

zuzike123
11. feb 2022

@zuzikxx v Ruzinove nemaju podmienky pre predcasniatka. Viem zhodnotit len Antolsku, je to spickove pracovisko v oblasti perinatalnej starostlivosti. Problem, ako asi vsade, neumoznia ti byt dlho hospitalizovanej, budes musiet dochadzat za babatkom, prip ta hospitalizuju az na par poslednych dni, aby si sa naucila starat o babatko.

zuzikxx
autor
11. feb 2022

@zuzike123 dakujem

vaneska
11. feb 2022

@zuzikxx rodila som pred 4 rokmi v 28tt na Antolskej. Boli tam aj mamicky s preklampsiou. Za mna mozem odporucit Antolsku a to odvtedy je to tam trosku aj vynovene. Mne zistili problem na Kramaroch a rovno ma poslali na Antolsku, aj tam volali vopred ze tam pridem. Ale ja som bola skorsi tt ako ty. Drzim palce.

kikushaa
11. feb 2022

Ja som bola 2x na antolskej 2x preeklampsia, 2x predcasniatka🙏 Za mna top co sa tyka starostlivosti po porode o tie minideti, ale zeby mi nejak pomohli s tou preeklampsiou, to sa asi snad ani neda ked sa uz rozbehne 🤷‍♀️ Cize ma len sledovali, samozrejme snazili sa ma udrzat 2v1 co najdlhsie a ked uz bolo naozaj zle, naplanovali cisarak

ajslonchcezit
11. feb 2022

@zuzikxx Ahoj, ja som tiež bola na antolskej hospitalizovaná s preeklampsiou snažili sa ma udržať 2v1 co najdlhšie, ležala som na rizikovom 3 týždne a presne 38.tyzden som išla na cisárak. Za mňa je starostlivosť na antolskej top strop. Pochvaľujem si personál aj na rizikovom aj na 600nedeli. Doslova od docentov doktorov až po sanitarky, všetko bolo super a to som sa ničoho nebála počas celého tehu tak ako návštevy slovenského zdravotníctva. Mne chutilo ešte aj jedlo, starali sa tam o nás súper, nič nezanedbali, veľmi sa venovali každej pacientke az takmer individuálne a to je veľmi ťažké pri toľkých pacientkach. Kiezby taky personal pracoval všade, keď som odchádzala, išla som si sestričky vystiskat aj zo 600 nedeľa aj z rizikovky...aj doktori boli veľmi zlatí, utesovali, ukludnovali, nestratili, podporili, žiadni na myslení starodávni dedkovia.... Rada spomínam 🙂

lusyc
11. feb 2022

Antolská. Trikrát absolvovane, 1.x preeklampsia, týždeň ma ešte udržali, potom sekcia v 32+1, 2.x hypertenzia, 2 tyzdne na rizikovom, potom sekcia v 39.tt, 3.x tehotenska hypertenzia, malý sa sám vypýtal v 38.tt, hoci sekcia bola plánovaná v 39.tt
Malú mi vypiplali na 1*, ďalšie dve uz boli "normalni" novorodenci.

basska_b
11. feb 2022

Kramare maju super novorodenecke, ale akoze na oboch pracoviskach ti hrozi sekcia... ale mozno jednoducho sekcia bude v tvojom pripade to naj riesenie.

zuzikxx
autor
12. feb 2022

nakoniec som Kramare, zatial prijemne a tlak klesol, zbieram moč 24 hod.. chodila som na morfo Cunderlikovi tak domaca porada, ze kramare ale som rada, ze aj Antolska je super.. ak by ma teraz neriesili a pojdem do ruzinova tak vraj casto plny a posielaju prave na antolsku, tak som kludnejsia.. 🍀

kikushaa
12. feb 2022

@zuzikxx mna z ruzinova (kde som bola vzdy primarne hospitalizovana) prevazali na antolsku, pokial nebudes mat bielkovinu v moci, tak sa nemusis nicoho bat, ja som po bielkovine v moci do tt vzdy skoncila na sekcii, lebo sa kafralo uz vsetko komplet, vysledky z krvi oblicky, pecen, vsetko. 1x som uz spadala do hellp syndromu, 2x stredne tazka preeklampsia

vaneska
12. feb 2022

@zuzikxx Cunderlik je fajn, on mi na Kramaroch nasiel spolu s Turkotom problem a obaja ma poslali na Antolsku a aj to tam vopred telefonicky vybavili. Ty si vyssi tt, cize by to malo byt aj na Kramaroch ok. Ak by bol potrebny prevoz na Antolsku tak mama je najlepsi inkubator, poslali by ta tam kym si este 2v1

zuzikxx
autor
12. feb 2022

@kikushaa riadne komplikacie, uff hlavne, ze vsetko dobre dopadlo, ze su aj sikovni lekari

zuzikxx
autor
12. feb 2022

@vaneska takze na antolskej este lepsie vedia riesit predcasniatka, ja som automaticky skrz detske kardiocentrum myslela hned na kramare, tak dakujem za info

ailiba
12. feb 2022

@zuzikxx pokiaľ viem, tak kramare majú najlepšie inkubátor. Kamoška tam pracuje ako lekarka a išla rodiť tam... Úprimne ja poznám viac zlých skúsenosti z antolskej... Ale možno je to aj o šťastí... Držím palce, nech všetko dobre dopadne.

kikushaa
12. feb 2022

@ailiba z antolskej posielaju predcasniatka na operacie na kramare, tam myslim nic neoperuju. Ak ne nejaky problem so stdieckom, ocami, crievkami cim kolkvek

jenisjenis
12. feb 2022

@zuzikxx Ja som bola na Kramároch tiež cca 3 tyzdne porodila som sekciou 36+2 ( ja teda viac dg okrem tlaku aj cukrovka a mala nebola otocena ,plus moj vek) ale citila som sa tam naozaj dobre napriek tomu ze ani navstevy nemohli chodit vtedy (Korona 1 vlna).Pichli mi kortikoidy na dozretie pluciek a babatka,kontrolovali denne TK,P moc ,parx odbery,1x -2x tyzden sono,pasy denne aj 2x.Takze som sa citila bezpecnejsie (ak to tak mozem nazvat) su tam odbornici a vsetci lekári a sestry boli super.Za mna top dobre si sa rozhodla.Drzim palce 🍀🍀🍀

vaneska
13. feb 2022

@zuzikxx ono aj tam su odborníci. Ako spomenuli baby vyssie, tak operacie oci a srdiecok sa posielaju na Kramare. Ale pre predcasniatka su najlepsie pripraveni na Antolskej, ak ide o nizsi tt. Pericentier na Slovensku je 6, v Bratislave je to na Antolskej. Tam sa naozaj rodia obcas aj 500g deti a vedia ich vypiplat. Ved aj moja mala 710g a teraz je to sikovne 4 rocne dievcatko 😊