icon

S manželkou sa nedá komunikovať

pepo29
7. júl 2020

Dobrý večer dávnejšie som sem písal ale tým ze neviem ako ďalej chcel by som aspoň daky názor od vás a vopred ďakujem, naše manželstvo trvá 9rokov nás vzťah sa nastbil ked manželka otehotnela jej záujem o mna a nas intímny život nebol co byval ale ako ostala tehotna zo synom ktorý bude mať 5 rokov tak mam pocit ze uz nefunguje medzi nami ako manželmi nic z jej strany žiadny záujem darmo sa snazim starám sa o deti doma pomaham s domacnostou, najviac co ma štve ze ked sa jej chytim pocuvam jak jej to vadi jak ju stegli vsetko, ona záujem nema ziaden ked sa daco riesi tak aby sa nepovedalo a aj to ked zacnem ja ☹️ aj to je raz za dva mesiace som mladý človek a takto sa žiť nedá v manzelskej poradni sme boli a ani to nepomohlo, robím dve roboty aby sme vedeli fungovat ale mňa už nebaví nic jak som znechuteny myslel som si volakedy ze to horsie byt nemôže ale mýlil som sa toto je nocna mora taky život deti zboznujem nadovšetko asi to je jediné preco ešte stále toto všetko trpim len otázka znie ci niečo takéto sa môže napraviť komunikovat sa bohužiaľ nedá s mojou zenou vôbec ☹️ ďakujem za každú radu
chcem hádať ale ja už neviem čo robiť ☹️ ďakujem za každú radu

222edit
12. júl 2020

Ahojte, dovolím si napisať par viet a viac už nebudem reagovať na spravy! Aku inteligenciu ma človek, ktory sa vyjadruje tak škaredo na niekoho koho nepozna -nikdy ho neuvidí, nevie co sa deje u nás "za dverami", nepozna nazor/pohlad druhej strany a hlavne sukromne a intímne "problemy" rieši cez modrého koníka ...???🤦🏼‍♀️ ako sa hovorí "bez vetra sa ani lístok nepohne"niečo na tom bude ..... a hlavne zostala som sklamaná, ako manžel mohol niečo sem napísať, takto si ma váži? Pekný deň prajem!!

pepo29
autor
12. júl 2020

@222edit zufali človek robí zúfalé činy no nevedel som ze to je trestné 🤦🏼‍♂️a ked som taky hrozný človek mohla si sem napísať čoho som sa dopustil na tebe keď ani mne to do očí povedať nevieš 🤷🏼‍♂️

sherynkamalinka
12. júl 2020

@222edit ja ti uplne rozumiem

zuzanapjat
12. júl 2020

@222edit napísal to tu anonymne. Nik nevie kto ste. Ale opäť tendencia zhodiť niečo na neho, ako si vás neváži...... evidentne vaše problémy nechcete riešiť s ním, preto bol nútený obrátiť sa inde. A nemusím vás poznať, aby som okamžite vycítila tú vašu snahu hádzať váš problém na neho. Je mi vášho muža ľúto a verím, že ho časom nejaká žena poriadne pomiluje. Za mesiac by o vás ani nezakopol, stačí žeby dostal trocha lásky, ktorú mu odopierate. Takže držím mu palce, nech nájde tu pravú, ktorá sa nebude cítiť ako kus mäsa, keď ju manžel bude chcieť pohladiť a fajne pomilovať.

katkati
12. júl 2020

@222edit Co je na tom zle, že tu anonymne napíše niekto, kto potrebuje zo seba dostať frustráciu, lebo ten, z ktorého je frustrovaný, nemá snahu s ním otvorene komunikovať. Stále lepšie, ako keď by to rozoberal s ľuďmi, ktorí vás poznajú a brala by si to ako ohováranie. Len vy dvaja viete ako to je u vás naozaj, ale byť vytocena kvoli MK, keď nikto netuší kto ste, je zvelicene.

zuzanapjat
12. júl 2020

@pepo29 tvoja žena potrebuje zažiť, keď si chlap ženu neváži a keď o ňu nemá záujem. Potom by sa neurážala a neotáčala opäť aj túto diskusiu proti tebe. Typický príklad podľa porekadla - kto chce, hľadá spôsob a kto nechce, hľadá dôvod. Ona hľadá dôvody proti tebe, aby ospravedlnila svoj postoj. Lezie jej tvoja prítomnosť na nervy, preto sa vyhýba i dotykom, ale radšej bude prekrúcať, alebo ťa nechá hádať čo jej vlastne je, lebo keby ti povedala pravdu, tak si časom poriešiš vlastný život...

lucyluv
13. júl 2020

Neda mi nereagovat s mojimi postrehmi. Prešli ste si poradnou a teda, robíš všetko to, na čom ste sa dohodli? Berieš všetky jej argumenty do úvahy? Nezabudol si opäť niečo plniť z toho, čo bolo pre ňu dôležité? Možno už to vnútorné s tebou vzdala. A k tomu stekleniu, žene môže vadiť tvoj nežný dotyk, môže byť, že túži aby si ju silno chytil, aby si konečne prejavil aký si chlap a nie len tutko bez guli, ja tiež neľúbim nežné dotyky 🙂

pepo29
autor
13. júl 2020

@lucyluv ked ju chytim silno zas pocuvam ze jej to vadi, hej mas pravdu prešli sme si toho vela za tie roky manželstva ale aj keď som sa veľa krát snazil a robil som co chcela ona neurobila ziaden ďalší krok a to je dvovod aj toho ze vždy keď som to chcel snou riesit ze sa porozprávame tak to skončilo ze sme sa pohádali lebo po 9rokoch manželstva a ze mame dve deti a ona mi po mesiaci povie ze ju nenapadlo ze by som mohol mat chut sa pomilovat s osobou s ktorou žije a ktorá ju miluje lebo ona nemá chuť tak to človeka zabolí a ked si lahneme do postele povie ze je unavena ide spat aj ja som unaveny robím cez den v jednej robote v noci v druhej ale nikdy som ju ja ako chlap neodmietol, a keď som na nocnej tak veľa krát vidim ze svieti pripojená na sociálnej sieti dlhšie ako keď si ideme spolu lahnut do postele, čiže nepríde mi to ze ma ona vôbec daky záujem o mna ale ak sa mýlim tak ma oprav dakujem

pepo29
autor
13. júl 2020

A ďakujem všetkým čo ste sa vyjadrili a povedali svoj názor, ja jedine po čom tuzim uz roky je vedeť si sadnut povedať si na rovinu komu čo vadi alebo co sa mi paci aby ten druhy vedel aj reagovať co v každom normálnom manželstve je prirodzené, alebo večer deti zaspia kuknut si daky film dat si pohárik vína spraviť si pekný pohodovy večer co som veľmi veľa krát vravel ale vždy to dopadne som unavená ja nepijem a podobne, ja nemám záujem kidat na svoju ženu každý sme niaky nikto není dokonali len som chcel počuť názor iných ludi ci mali alebo majú podobný problém a ako ho riešiť lebo mňa trapi zaspávať vedla osoby ktorú človek miluje a ona nemá záujem žiadny a ked sa pýtam co jej na mne vadi cim som jej ublížil ona mi vždy povie nemám chuť co mam robiť sme mladí ľudia a nemienim takto zit do nekonečná a trápi to človeka lebo ja milujem maznanie a vsetko s tým spojené 🤷🏼‍♂️ 🤦🏼‍♂️

3petka
13. júl 2020

@222edit No ale zrejme ani tvoj manžel nevie nič o súkromných a intímnych problémoch asi teda len tvojich lebo zdá sa on nijaké nemá... On si tu vylial srdce čo keby si ty miesto urážania urobila to iste, nemusí to byt na fóre ale v súkromí, ak ho nemiluješ načo si kazíte životy. Deti to zvládnu omnoho lepsie ako keď sa budú pozerať na nefungujúci sa vztah

limetka69
13. júl 2020

@pepo29 z vlastnej skusenosti ti napisem, ja ked som bola este slobodna, mala nejaky vztah, co trval dlhsie, tak sa mi stalo, ze som sa zamilovala do ineho a vtedy moj ex nemohol sa ma ani dotknut, vadilo mi vswtkoy aj ze dycha vedla mna, sprotivil sa mi. Nedokazala som s tym bojovat, musela som sa priznat. Nezamilovala sa nahodou? A dusi to v sebe pre rodinu, aj to je mozne. Teda ten opis ako sa chova mi sedi na to.

pepo29
autor
14. júl 2020

@limetka69 niečo na tom bude lebo na otázku či mi nema co povedať sa usmiala a povedala ja sa nechcem hádať 🤷🏼‍♂️

limetka69
14. júl 2020

@pepo29 no ale komunikovat treba, nemusite sa hadat, ste dvaja dospelica rozumni ludia. Treba to vyriesit. 🙂

martinka150
14. júl 2020

dočítala som to, ale maš teda pevné nervy. Ja byť tebou, už dávno odídem. Tvoja žena ťa ma na háku, musíš sa s tým už zmieriť

sunny_g
17. júl 2020

Peťko tak čítam, že ti vadí na žene to a tamto a takto nevieš fungovať. Napadlo ťa opýtať sa jej, čo by ju urobilo šťastnejšou? 🙂

Mnohí sa vo vzťahu plácame, pretože čakáme čo z neho pre nás prinesie, ale nie sme ochotní dať. Je pekné, že sa staráš o domácnosť, no možno aj u tvojej ženy je niečo, čo jej chýba, prečo sa intímne uzavrela. Vecí môže byť mnoho. Možno vníma, že ťa to nezaujíma, že chceš len tú fyzickú stránku, ale o ňu ako o ženu ti nejde. Hovorím z vlastnej skúsenosti, kedy bol problém hlboko zakorenený a nemala som chuť na nič. Akonáhle sa partner otvoril a vyjadril, že jo zaujíma, čo sa deje a chce mi pomôcť, aby som sa cítila lepšie (nie len preto, aby on mal konečne sex) a tá úprimnosť bola cítiť, veci sa začali meniť. Sama som si uvedomila, ako hlboko je problém a začali sme ho spoločne riešiť.

Môj známy mal podobnú situáciu a vzal zo z iného konca. Každé ráno sa začal ženy pýtať, čím by sa dnes mohol pričiniť o to, aby sa cítila lepšie? Sprvu bola odmeraná, ironická, ale o odložil svoje ego a s úprimnou túžbou po vylepšení vzťahu bol ochotný takto na ňom pracovať. Nemusím ti hovoriť o harmónii, láske a krásnej blízkosti, ktorú si teraz obaja vychutnávajú.

Jedna rada na koniec. Chceš zmenu? Buď ty sám tou zmenou. ❤️

pepo29
autor
17. júl 2020

@sunny_g ďakujem veľmi pekne za radu aj za názor, ja som skúšal kade co aj keď žena povedala ešte dávnejšie co by chcela snazil som sa ale snaha musí ísť aj od nej 🤷🏼‍♂️ ked prídem z robot po dvoch dňoch venujem sa detom pomozem ich aj uspať s varením pečením pomaham, jasne ze urcite aj ja robím chybí to netvrdim ale o tom je ze si treba sadnut a komunikovať ale to už ja neovplivnim a nedokážem vsetko netvrdim ani ze každý deň môžem byť prijemne naladený sú dni ze lahnem večer a zaspím a akurát vtedy chce zena sa rozprávať aký ona mala deň ale po dvoch dňoch s prácou s ľuďmi a plus medzi tým nocna mam aj ja dní ze bohužiaľ vládať nemusím 🤷🏼‍♂️ ale aby vzťah fungoval treba ohľaduplnosť a tolerancia na obydvoch stranách si myslím ☹️

acrobaleno
17. júl 2020

Páči sa mi ako mu tu viaceré radia, že má svoju ženu zjednodušene "ofukovať". Po hube by mala dostať, možno by sa jej to viac páčilo. 😂 Keby bol autor žena a toto by robil jej chlap tak by ako prvé padlo rozvod.

john3535
17. júl 2020

@acrobaleno konečne to niekto povedal na plné ústa (písmená),jednoducho a výstižne 👍.....

sunny_g
17. júl 2020

@pepo29 určite, no ak chcem vzťah zlepšiť a zapracovať na ňom, veľakrát sa musím prekonať, zahodiť to svoje "ale ja chcem" a skrátka tam byť pre druhého, otvorený, láskavý a milujúci ❤️

teegreen
Odpoveď bola odstránená
javiemneviem
29. júl 2020

Neviem či ti moja správa pomôže, nakoľko sme trosku iný prípad - deti zatiaľ nemáme ale veľmi by sme chceli. No sme spolu 10 rokov a pred časom sme si prešli 2 ročným a veľmi podobným obdobím. Podľa toho čo píšeš si dobrý manžel 🙂 a taký bol a aj je aj ten môj. Avšak dostala som sa nejak do štádia, že mi nestačilo nič. Vadili mi jeho dotyky, slova...všetko. Mŕtvy vzťah. Nemali sme deti, veľakrát sme si povedali srat nato. Taký život nemá zmysel. Ja som bola presvedcena o tom, že ho už neľúbim, že láska proste vyprchala. Jeden večer si manžel trosku vypil a brutálne sa otvoril, až plakal. Az keď som videla ako strašne nešťastný je, ale aj tak mi povedal, že ešte pár rokov to so mnou skúsi, lebo raz už si má vzal a pre neho to veľa znamená asi až vtedy som precitla a uvedomila si tak naozaj kam smerujeme. Vtedy som si dala facku a povedala si, že musím začať so sebou niečo robiť. Bolo to ťažké zdoverila som sa okoliu kamoškam a všetkých prosila, aby mi vždy pripomínali, že mám dobrého manzela a že tak dobrého a tolerantného človeka už nenájdem. Začali sme odznova - nie sexom - to by vtedy nešlo. Avšak začala som mužovi hovoriť, čo chcem, čo potrebujem. Domácnosť som zvládala sama, tiež sa mi snažil pomáhať a to má niekedy väčšmi iritovali. Čo mal pocit, že domácnosť nezvládam? Chcela som, aby mi dal možnosť nahodit sa, na niečo sa tešiť - zaviedli sme pravidlo - raz mesačne divadlo, kino a príjemná vecera v restike. Chcela som, aby má čas od času prekvapil - dostal konkrétne informácie ako nato. A tak aj urobil. Sem tak kvietok, sem tam čokoláda, melónové žuvačky, ktoré milujem. Schudla som - sama pre seba, lebo som si začala uvedomovať, že sa pri ňom necítim príťažlivá a mohol má presviedčať koľko chcel, že sa mu pacim taká aká som... a postupne čuduj sa svete sa vzťah začal zlepšovať. Vlastne si myslím, že som sa do svojho manzela opäť zaľúbila. Ľúbim ho a nevymenila by som ho za nič na svete. Ešte stále to nie je dokonale a nevymotali sme sa z toho, ale vidime už svetielko na konci tunela. Poslednou dobou môj manžel často spomína na naše spoločne zážitky z randiacich časov ešte z výšky. Pripomíname si veci, na ktoré sme dávno zabudli. Dávam si dokopy skladačku, prečo sme si vlastne povedali svoje áno. Ale budem k tebe úprimná - chce to strašne sebazaprenie z oboch strán. Kým tvoja manželka nechce, obávam sa, že len tvoj chtic nič nezmení. Skúsila by som ísť nato možno opačne. Chápem, že si chlap a sex potrebuješ, ale prestaň ho očakávať aspoň na čas, dopraj jej priestor. Keď to pre ňu začala byt povinnosť nikdy to nebude lepšie al na ňu budeš tlačiť. Skôr je rob príležitosť. Skús poprosiť starých rodicov, aby Vám postrazili deti a vezmi ju do kina divadla (zo začiatku super - netreba veľa komunikovať ). Daj jej zasa ten pocit, ktorý si jej dával, keď si s ňou chcel kedysi pred rokmi začať chodiť. Skús ju nanovo zbaliť. Raz si to už dal, das to zaručene znova. Veľmi držím palce!

pepo29
autor
30. júl 2020

@javiemneviem ďakujem krásne si to napísala ale tu je vidno ze si hľadala ako to iné nie ako to nejde, ver alebo nie v začiatkoch ked to začalo skripat na kolenách som ju prosil nech zmení prístup ku mne že ma od seba odkopava a ze to nedopadne dobre doslo mi to tak ľúto ze som sa rozplakal, a výsledok je to ze sme tam kde sme dnes ona nepozná také porozpravat sa s kamarátkou co ju trapi co sa deje nie to ešte aby sa porozprávala so mnou lebo komunikácia je u nás podľa nej vzdy hádka áno keď som sa pytal a neodpovedala mi tak ma to nahnevalo ale tak isto ju nastvalo ked dcéra jej neodpovedala a na otázku o co je to iné keď mne neodpovedás a naštve ma to je to iné ze vyletis po našej dcére 😒 koľko krát mi povie ze som snou koli sexu tak to ma totálne dokáže doraziť ona mala naposledy na mna chut ked dosla z oslavy nad ránom a to bolo minuli rok, presne ako si napísala som chlap a mat sex par krat do roka je aj na mňa moc zatiaľ som si žiadnu inú nehľadal ale takýto život sa žiť nedá hlavne ja zboznujem ženské telo a hrať sa s ním co je podla mňa normalne, ja doma rad pomaham ked mam čas aj navarím aj napeciem len aby boli aj peniaze makam jak srob ale v konečnom dôsledku to neni k ničomu deti nešťastne ze im chybám, peniaze sú tak na výdavky a manželstvo v troskách 😒 jedine kedy sme si veci vydiskutovali bolo v manzelskej poradni ale ked mi nic nepovie ja nemam ako vediet co sa jej páči co by chcela lebo pocuvam skoro stále jak jej všetko vadi 😒 ale príspevok sa mi paci, ja viem ze všade je niečo ale nato sú dvaja ľudia aby to spolu snažili riesit a treba aby našli spoločnú reč s tým uplne súhlasím dakujem

teegreen
Odpoveď bola odstránená
pepo29
autor
31. júl 2020

@teegreen náhradu si tu určite nehľadám, to už kebyze chcem tak sú na to záznamky a mnoho iných a normálnych spôsobov jedine co som chcel radu ľudí ktorý daco podobne prežili a dako rozumne vyriešili, ale ja si vyberiem z tých rad od ludi urcite lebo vo veľa veciach mi otvorili oči a som im za to vďačný, a neprajem ti prežiť také roky života vo vzťahu inak by si sa nato kukala......

teegreen
Odpoveď bola odstránená
pepo29
autor
1. aug 2020

@teegreen 🤣🤣🤣😁😁😁😁 dobre si ma pobavila a berem si to fakt k srdcu ďakujem za tvoj úprimný názor........

pepo29
autor
Autor odpoveď zmazal
1katus1
1. aug 2020

@pepo29 manželka je ešte stále doma na materskej ? Niekedy je problém aj v tom keď je žena dlho doma . Keby ma daku prácu a začala by chodiť viac medzi ľudí možno by sa to zmenilo . Aspoň nám to pomohlo medzi materskými som išla na rok robiť aspoň na skrátený úväzok vypadnúť z domu a zmeniť prostredie pomôže psychike každej žene .

teegreen
Odpoveď bola odstránená
zuzanapjat
1. aug 2020

@teegreen a ktorý chlap by chcel takú ženu, ako má autor? :D A keby to bolo opačne (chlap odmieta ženu po fyzickej stránke), ktorá by takého chcela? Veď to je ponižujúce...