Skolióza chrbtice a vyšetrenie v Bratislave
Ahojte, prosím o vlastnú skúsenosť s konkrétnym lekárom v Bratislave, resp.v blízkom okolí na vyšetrenie skoliozy chrbtice u detí. Ako vyšetrujú, liečia, alebo riešia rehabilitácie. Chodíme na ortopédiu, nosí vložky, ale poslal nás na ďalšie vyšetrenia práve kvôli chrbtici.
@majkabambulik cez PAAS sa dá kúpiť ročná karta za 10€ na ktorú máš zadarmo 2 hodiny denne 🙂 mamina chodí do snop 2x týždenne a takto cez tu kartu uz neplatí nič. To len taky tip 🙂
@anshelia ako dieťa som s tým bojovala. Naposledy mi namerali 17 stupňov. Tancovala som, cvičila, ale úplne naviac mi pomohlo plávanie. Lekar sa až čudoval co sa za rok udialo. Ale teda chodila som do výberovej triedy kde sme mali každý boží deň 45 min tréning a niekedy aj cez víkendy takže naoza veľa a pravidelne. Za mna odporucam teda toto 🙂 s lekármi uz neporadim, bolo to 25 rokov dozadu 🙈
@veronice dakujem, aj ja som to pozerala, no autorke asi tym vela nepomozeme, lebo podla profilu ona je zo Senca - podla profilu. S tym parkovanim je to na nervy - drzim palce kandidtovi na primatora Kusemu, aby vyhral volby a zrusil tie pokuty a zony pre Bratislavcanov. PAAS som akurat nepochopila, ci obyvatelia co byvaju v zone co ma uz zavedeny ten PAAS to tam mozu parkovat zadarmo?? Popis-Ako obyvateľ s trvalým pobytom v Bratislave si môžete zakúpiť bonusovú kartu, vďaka ktorej môžete parkovať v inej zóne 2 hodiny každý deň. Po vyčerpaní bonusových 2 hodín parkujete ďalej podľa hodinovej sadzby platnej pre danú zónu. Bonusovú kartu nie je možné využiť na najviac vyťažených úsekoch (úseky spoplatnené sadzbou 2 eur/h, najmä v centre mesta).
@majkabambulik áno, nemám pobyt v Ba, preto som podľa mapy hľadala riešenie kde nechať auto a odkiaľ ísť MHD 🙈 čo tak nechať auto v Central? Odtiaľ pešo..
@luliu to som aj ja v ulickach zadarmo parkovala, ale uz je zmena par dni, vsade na stlpoch uz visia tabule, ze je to PAAS zona Košická – Miletičova – Prievozská a Ružová dolina 29. september 2022 - zato bude mat kandidat na primatora Kusy dost hlasov vo volbach, lebo to chce pre bratislavcanov uplne zrusit, aby neplatili parkovne v ramci BA. je to na nervy, nieto kde parkovat a este za to mam platit
@anshelia to je asi fakt najblizsie aj ked budete musiet pocitat s casovou rezervou na pesi presun-ja ked idem niekam pesi s detmi tak mi to trva ovela dlhsie ako ked idem sama, PONDELOK - PIATOK v čase 6:00 – 22:00 hod prvé 3 HODINY v centrali bez poplatku, - ked vas poslu v ramci snop na RTG a potom nazad do ambulancie tak tam budete potrebovat dlhsi cas. Pokial aj predpisu ortopedicku obuv tak si ju tam mozete aj dat vyrobit -zoberu vam miery pripadne tu upominaciu bandaz-mozete si to dat za poplatok poslat postou domov ked to bude vyrobene-niekedy po posielali postou zadarmo no poistovne to vraj uz nechcu vraj preplacat, tak pytaju od 3-5 eur za postovneno nemusite sa uz tahat nazad do BA. Vsetko vybavite V SNOPe pod jednou strechou, len to chvilu trva, kym to povybavujete. Rehabilitacie mozete absolvovat aj niekde blizsie doma-doktor da odporucanie.
@majkabambulik tak 2h mám bonusovú kartu zadarmo, tak mi to nevadí, resp. keď treba tak zaplatím. A predvolebné sľuby? Pekne mu spievajú, keď vtáčka lapaju..... A osobne neverím, že vyhrá Kusy
@luliu S tymi volebnymi slubmi to vsetci na celom slovensku dobe vieme, no my sme z mestskej casti nove mesto a vidime, ze Kusy nevpusti developerov do velkych sportovych zelenych ploch a to uz bol aj zatknuty teatralne od nemenovaneho developera-oligarchu, urcite si to videla v TV ako uz cakali s kamerami kedy pride rano do prace... jednoducho mafia ktorej bol Kusy trnom v oku, takze my obyvatelia noveho mesta mu verime-je starostom uz niekolko volebnych obdobi. Zial, ked zacnu vsetci tak zmyslat, ze neverim, ze on vyhra a rezignovat pri volbach aby vyhral,tak to aj tak dopadne.
@majkabambulik Majka, prosim Ta, das mi vediet do spravy, kde je to male rehabilitacne centrum v Ruzinove? Moj syn ma tiez skoliozu a zhanam rehabilitacie niekde okolo (najlepsie v Ruzinove). V SNOPe mi ponukli najskorsi termin v juni 2023... Dakujem
@ivana11155 dobry den, prosim robili synovi v SNOP celotelovy rtg? rtg aj zboku? Ako casto robili rtg, raz za rok alebo castejsie?
@sunsflower robili rtg chrbtice, ano aj zboku. Da sa povedat raz za rok resp. aj dlhsie, lebo doktor sa vyjadril, ze nema dovod castejsie rontgenovat uz ked je to podchytene. Ked by boli citelne zmeny k horsiemu, tak by urobil rontgen.

@majkabambulik ďakujem za info, uvidím ako dopadneme na vyšetrení, v akom stave je a čo všetko bude potrebovať