icon

Skromná svadba a hostina v Bratislave?

niqusqa2010
12. jún 2026

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či je tu baba, čo mala svadbu v štýle - vonku nás oddali, išli sme na obed a domov. (Btw dá sa to aj v Botanickej?)
Nechcem z toho robiť žiadne ceremónie, jednak si to finančne dovoliť aktuálne nemôžeme a ja som neni párty typ a teda bola by som rada ak by to bolo skromnejšie.
Sadnúť si do reštaurácie, najesť sa, porozprávať sa.
Kde v Bratislave je pekné miesto a vedeli by mi niečo také spraviť? Nejaké viacchodové menu alebo stoly, nejaké zákusky, slané, viac nič.

Ďakujem

Strana
z2
niqusqa2010
autor
12. jún 2026
@1andrea111

@niqusqa2010 tak urob aj Ty hostinu u sestry na dvore doma. To za tie peniaze možno pôjde.

@1andrea111 nic v zlom ale byva na dedine a ja som neni s jej domom ani pozemkom uzrozumena. Taku svadbu nechcem 😊

bomba36
12. jún 2026
@niqusqa2010

@1andrea111 nic v zlom ale byva na dedine a ja som neni s jej domom ani pozemkom uzrozumena. Taku svadbu nechcem 😊

@niqusqa2010 ale jedine takú svadbu si môžeš dovoliť. Hráš sa na paničku ale nemáš na to, bohužiaľ

klotildabazarik
12. jún 2026
@sisska96

@anonym_f840af to je už čo za dobu, keď svadba je len vtedy svadba ak možu piť a žrať do rána 😂😂😂

@sisska96 ako za starychh cias😂

anonym_a76e59
12. jún 2026
@sisska96

@anonym_f840af to je už čo za dobu, keď svadba je len vtedy svadba ak možu piť a žrať do rána 😂😂😂

@sisska96 tak podla teba by asi bolo najlepsie nech hostia dojdu len na obrad a pred kostolom nech odovzdaju mladomanzelom obalky a potom nech idu domov. nikto nehovori o piti a jedeni az do rana. ale autorka nech si rozmysli co vlastne chce lebo svadba o 50 ludoch a minut na nu len 3k jaksi nejde dokopy. alebo nech dopredu hostom oznami aky bude koncept svadby, na dvore, na luke, kazdy nafasuje rezen s chlebom, pol litra piva k tomu a mozu ist. ja som uz bola na jednej akcii kde si napozyvali hosti, ktori priniesli dary a teda bolo mi trapne aj za hostitelov ze niektorym hostom sa ani neuslo jedlo.

anonym_5b5196
12. jún 2026
@niqusqa2010

@anonym_f840af tak lebo mam 4 surodencov kazdy ma svojho partnera, 3 netere, mamu a otca kazdy ma svojho partnera zase a kamosov ani nehovorim - nad nimi som ani neuvazovala. A sesternicu som chcela pozvat lebo ta mi je tiez blizka. To tam este neni dalsia polovica rodiny zahrnuta a zbytok su zase priatelovi rodicia a súrodenci plus ich deti a par kamosov. Nazbiera sa... A zas nechcem aby to bolo o 4 ludoch aby sa zase nezduli...

@niqusqa2010 keď ratas naozaj len obed, prípitok, nealko, pivo vôbec to nemusí vyjsť draho
ty nepotrebuješ catering milión koláčov, pagacov, konaky atd...zmestis sa do prijateľnej sumy.
Žiadna hudba, fotograf, prenájom sály.Niekde to robia formou bufetu spravia rôzne mäsa, kto nechce objedná si z lístka čo chce.Alebo dostanú ľudia na výber dopredu z 3 jedál a hotovo nech sa aj oni vedia pripraviť dopredu.Urcite to nerob v Ba v meste.Za 3,4 hodiny ľudia nebudú mať chuť na koláče a kopec nezmyslov.Bude to obed s nealkom, kavou

anonym_5b5196
12. jún 2026
@anonym_a76e59

@sisska96 tak podla teba by asi bolo najlepsie nech hostia dojdu len na obrad a pred kostolom nech odovzdaju mladomanzelom obalky a potom nech idu domov. nikto nehovori o piti a jedeni az do rana. ale autorka nech si rozmysli co vlastne chce lebo svadba o 50 ludoch a minut na nu len 3k jaksi nejde dokopy. alebo nech dopredu hostom oznami aky bude koncept svadby, na dvore, na luke, kazdy nafasuje rezen s chlebom, pol litra piva k tomu a mozu ist. ja som uz bola na jednej akcii kde si napozyvali hosti, ktori priniesli dary a teda bolo mi trapne aj za hostitelov ze niektorym hostom sa ani neuslo jedlo.

@anonym_a76e59 nemusíš byť ironická, keď rátam rezeň s ryžou, panenku na obed na hlavu cca 15 eur, polievka 3, káva 3, Max 50-60 eur na hlavu.Tortu prinesie max objedná zákusky tie vie kúpiť v Novej Dedinke je tam výrobna Vitalos za dobré ceny, ale majú takú klasiku nič luxusné moderné.Za salu sa v reštaurácii neplatí.Ziadne pagáčiky, menovky, blbosti na výzdobu, špeciálne poháre a podobne gyce

niqusqa2010
autor
12. jún 2026
@bomba36

@niqusqa2010 ale jedine takú svadbu si môžeš dovoliť. Hráš sa na paničku ale nemáš na to, bohužiaľ

@bomba36 to je koment hodny dospelej baby 🤣 dakujem teda. Keby sa hram na panicku tak to vyzera veru inak. Skoda reci. Niektore veci niektori nepochopia. Energiu minat na to nebudem 😊 pekny den

niqusqa2010
autor
12. jún 2026
@sisska96

@sisska96 nebudu veru lebo ja sama nepijem a nepotrebujem aby mi robil niekto sceny. Na to si ozaj nechcem spominat ako mi niekto aj ked mozno nechtiac a neplanovane skazil svadbu. Aj preto som to chcela skor takou formou ze si sadneme v restike dame pripitok najeme sa pokecame, a kazdy si pojde svojou cestou. Nie nie som ani drzgros ani milionarka. Nie moj priatel nezaraba 5 litrov mesacne aby sme mohli urobit 10K svadbu. NIE NEOCAKAVAM OD RODINY PENIAZE NASPAT, kedze vacsina je sama bez penazi. Ale nemozu predsa aj oni cakat ze urobim zurku az do rana a kazdej zaplaim vlasy a saty a makeup. 200 chodove menu a 50 litrov alkoholu. Proste dovolit si to nemozem ale s priatelom sa chceme vziat. Hladam alternativu alebo vhodny kompromis. A samozrejme kto nechce prist nemusi. A to nehovorim ze som do tych 10K neratala napriklad ubytovanie ak by ludia museli prist - lebo z Bratislavy su tak z priatelovej strany a z mojej všetko musí docestovat.

anonym_dea7a6
12. jún 2026

Myslím, že každý by si rad aspoň trochu zatancoval hoci len na hudbu zo spotify cez repraky…skús nájst nejakú lacnú sálu a catering

Strana
z2