Skúsenosti s 8-ročnými gymnáziami v Bratislave: Metodova, Bilíkova, L. Sáru
Ahojte,
riešime 8 ročné gymnázium a rozhodujeme sa medzi Metodovou, Bilíkovou a Sárkou.
Prosím o konkrétne skúsenosti mamičiek, ktorých deti tam aktuálne študujú alebo nedávno študovali, čo je na týchto školách fajn a čo naopak nie? Ako ste spokojné vy/vaše deti s učiteľmi, predmetmi, jazykmi, nárokmi a celkovou atmosférou? Kľudne aj skúsenosti s prijímačkami.
Každý postreh nám veľmi pomôže, ďakujem.
Ahoj,mám syna na Bilikovej. Robil prijímačky aj na Metodovu. Paradoxne-na Bilikovej boli pre neho ťažšie a mal aj menej bodov ako na Metodke,kde sa mu prijímačky zdali ľahšie. Urobil obidve,ale na Metodke nemal šancu,lebo viac detí malo plný počet bodov alebo tesne pod. Gymnázium ma Bilikovej je kvalitná škola, ale mám pocit,že sa tam tak netlačí na výkon ako inde a to vyhovuje synovi a mne. Učitelia ich berú ako stredoškolákov už od 11-12 r a niektoré deti, ako to moje, to presne potrebujú. Som veľmi rada,že je tam. Okrem iného aj preto,že to nemusím riešiť teraz,keď je z neho puberťák ako sa patrí.

Mam dceru na Bilikovej, myslim, ze jej to velmi prospelo. Trieda jej sadla, vidim plusy aj minusy.. Najvacsim plusom sa mi zda blokové vyučovanie. Neviem ci je to vsade na gymploch. Bilikova bola urcite jedna z prvych. Predmety sa vyucuju v 2-hodinovkach - co znamena, ze ked maju v stredu 7 hodin - realne sa pripravuje na max. 3 predmety. S jazykmi je to ako vsade, velmi zalezi na tom, aky lektor/ucitel sa im ujde (s jazykarmi je vsade problem..), napr.jeden rok mala velmi slabu anglictinarku, ale druha skupina v tej istej triede mala native speakra...Poznam dcerine spoluziacky co chodia na Saru a tiez su tam spokojne.Prijimacky boli po minule roky na Saru a Bilikovu rovnake.