Skúsenosti s materskými školami v Košiciach
Ahojte mamičky! 👋
Prosím o radu. Sme s dieťatkom na Popradskej 64j a hľadáme dobrú štátnu materskú školu v Košiciach.
Máte niektorá aktuálne skúsenosti s MŠ v okolí (napr. Zuzkin park 2, Budapeštianska 1, Ipeľská, Kežmarská, alebo iné v okolí Západu)?
Ktorú by ste odporúčali a naopak, ktorej sa radšej vyhnúť? Zaujímajú ma hlavne: prístup učiteliek, strava, aktivity pre deti a celková atmosféra.
Ďakujem krásne za každý postreh a radu! 🙏
@obocharova97 Nas nastupil od septembra na Hronsku, to mate tiez blizko. Rozhodovali sme sa medzi Ipelskou a Hronskou, v zalohe sme mali Zuzkin park, ale o tej sme od zaciatku vedeli, ze tam ho dat velmi nechceme - je to pre nas daleko a uz z komunikacie skolky sa mi nepacil ich pristup (neviem ako po minule roky, ale v 2026 nerobili DOD. To tiez vypoveda minimalne o riaditelke, ze nema snahu spristupnit a predstavit priestory rodicom a dat im moznost opytat sa).
Boli sme na DOD v Ipelskej i Hronskej. Z Ipelskej sme mali lepsi pocit, ze to robia viac srdcom. Komunikuju aktivne a vela na verejne pristupnom webe, co posobi pozitivne. Naopak Hronska nekomunikuje na vonok nic, nepropaguje skolku ako taku a ak tak minimalne. Na Ipelskej sa mi pacilo zameranie na enviro a zdravu stravu. V case DOD boli priestory este pred letnou rekonstrukciou - riaditelka spominala, ze nejaka cast sa v lete ma minimalne malovat, no nevedela detaily. Ci a co sa malovalo, neviem. Ano, skolka posobila, ze by zasluzila novy nater, ale nam to uprimne nevadilo. Personal pocnuc upratovackami, kucharkami az po pani ucitelky, vsetci boli velmi mili k detom ako aj rodicom. Naopak Hronska ma komplet novu fasadu a aj interier je novo premalovany. Syna sme nakoniec prihlasili sem pretoze to mame domov najblizsie. Zo zaciatku som stale lutovala, Ipelska bola srdcovka a tazko sa mi zmierovalo s myslienkou, ze tam maly nebude chodit. No ako som sa bala, tak super Hronska je, zatial. Chytili sme uzasne pani ucitelky, maly stale dojde domov a spieva si novu pesnicku, vravi ze ma rad pani ucitelky, kazdym dnom vidime ze sa nieco nove naucil. A co sa tyka komunikacie, cez EduPage pani ucitelky vsetko podrobne popisu, co deti robili, skolka komunikuje s rodicmi interne a na rodicovskom nam bolo vysvetlene, ze upustili od zdielania fotiek a detailov cez verejny web, s cim suhlasim. Syn nosi zo skolky kazdy chvilu domov cerstve ovocie, v skolke uz stihol byt Ujo Lubo (nie som fanusikom jeho tvorby, ale aspon vidiet ze sa vedenie snazi pre deti nieco urobit). Zatial jedina vytka voci Hronskej je, ze rodicia prichadzajuci s kociarom sa s nim nemaju ako dostat do skolky, conu v roku 2026 nerozumiem. Aj do budovy Ipelskej je par schodov, ale nie je to tak zle ako na Hronskej.
Syn chodil na Ipeľsku, o rok tam plánujeme dať aj dcéru
So škôlkou sme boli spokojní, nemame čo vytknúť. Je tam taká rodinná atmosféra, všetko sa dá vyriešiť, prediskutovať či už osobne alebo aj cez edupage, synovi tam veľmi chutilo, teraz nastúpil na ZŠ a stále rozpráva ako v škôlke lepšie tety kuchárky varili.
Nie je to škôlka čo robí "vystúpenia" pre rodičov (iba vianočna besiedka) ako napr Zuzkin park, tam stále pri každom sviatku napr deň matiek, deň otcov atď atď robia vystúpenia pre rodičov. Kamoši tam majú už druhého syna, nemajú nejaké výhrady na škôlku sú spokojní, ale detaily netuším..
@obocharova97 Hronskej sa vyhni oblukom. Z vonku pekna, ale dnu vladne dusno. "Stara skola" tam uraduje

ako sa budapeštianska dostala do zoznamu k zuzkinmu parku a kežmarskej? 😒