icon

Skúsenosti s 8-ročnými gymnáziami v Bratislave

flower24
1. feb 2024

Ahojte, máte prosím niekto skúsenosť s 8ročnými gymnáziami Tilgnerova alebo Bilíkova? Vyberáme spolu s dcérou spomedzi nich na druhú prihlášku a nevieme sa rozhodnúť, tak by nám pomohli nejaké info od rodičov, ktorým tam chodia deti. Príp. aj sprostredkované info.
Ďakujem
K.

brahmi
2. feb 2024

Ahoj, nas syn je na Bilikovej, prijimacky robil na Saru a na Bilicku, spravil oboje a nakoniec si vybral Bilicku. Ucitelia su super, ustretovi, atmosfera v skole dobra, my sme spokojni.

nostress
11. feb 2026
@brahmi

Ahoj, nas syn je na Bilikovej, prijimacky robil na Saru a na Bilicku, spravil oboje a nakoniec si vybral Bilicku. Ucitelia su super, ustretovi, atmosfera v skole dobra, my sme spokojni.

@brahmi prosím nemáte náhodou informáciu, ako je to s jazykmi na Sáru kedze ste sa o ňu zaujímali? Podľa čoho ste si nakoniec vybrali Bilíkovú? Zvažujeme na obe školy dať prihlášku , ale na Sáru ma odrádza, že si nebude môcť sama zvoliť prioritný jazyk. Na stránke Sáru totiž uvádzajú, že prvý jazyk si môže zvoliť iba prvá polovica úspešne prijatých žiakov, ostatní sú priradení na jazyk nemčina alebo francúžština už potom automaticky školou bez možnosti výberu. Zaujímalo by ma ako to naozaj v funguje v praxi či náhodou nemáte info. Ďakujem. ❤

flower24
autor
Včera o 22:15
@nostress

@brahmi prosím nemáte náhodou informáciu, ako je to s jazykmi na Sáru kedze ste sa o ňu zaujímali? Podľa čoho ste si nakoniec vybrali Bilíkovú? Zvažujeme na obe školy dať prihlášku , ale na Sáru ma odrádza, že si nebude môcť sama zvoliť prioritný jazyk. Na stránke Sáru totiž uvádzajú, že prvý jazyk si môže zvoliť iba prvá polovica úspešne prijatých žiakov, ostatní sú priradení na jazyk nemčina alebo francúžština už potom automaticky školou bez možnosti výberu. Zaujímalo by ma ako to naozaj v funguje v praxi či náhodou nemáte info. Ďakujem. ❤

@nostress Ak nevadí, odpíšem vám ja, ako to je na Sáru, keďže naša dcéra si z tých dvoch vybrala práve to. S jazykmi to je tak, že všetci si možu napísať, aký jazyk uprednostňujú. A aj keď nebude v prvej polovici úspešne prijatých, môže sa stať, že dostane svoj preferovaný jazyk, keďže nie všetci v prvej polovici chcú automaticky napr. nemčinu 🙂 Keď sa neviete rozhodnúť medzi nimi, môže vám pomôcť to, čo nám - pozrieť si študijný program, aké predmety a koľko ich je v danom šk. roku. Bilicka (ak sa to nezmenilo za 2roky) kladie väčšiu váhu na tie prírodovedné predmety (chémia, biola, ak si dobre pamätám) a Sáru na jazyky. Dcéra ma prvý zvolený predmet nemčinu a má ju každý deň. So školou sme spokojní 🙂