icon

Skúsenosti s doučovaním na 8-ročné gymnáziá v Bratislave?

9. apr 2026

Ahojte. Prosim, ak ma niekto dobru skusenost s doucovatelmi z Bratislavy na prioravu na skusky na 8rocne gymnazium, podelite sa o kontakt, skusenost, recenziu? Dakujem

lenka.25
9. apr 2026

Mojim dceram stačilo robiť testy z minulých rokov čo sú na nete , po prípade máš v kníhkupectvách rôzne knizky ako pripravme sa do prímy atd … ak ide dieťa tento rok na skúšky , hľadať doucovatela , je už dosť neskoro . Ale robia sa aj rôzne kurzy

autor
9. apr 2026
@lenka.25

Mojim dceram stačilo robiť testy z minulých rokov čo sú na nete , po prípade máš v kníhkupectvách rôzne knizky ako pripravme sa do prímy atd … ak ide dieťa tento rok na skúšky , hľadať doucovatela , je už dosť neskoro . Ale robia sa aj rôzne kurzy

@lenka.25 ide buduci rok. Chcem sa pripravit dopredu👍 pomocky ako knihy a pod. z knihkupectva pokupim, len asi je aj ten doucovatel fajn cesta, ci zbytocnost?

lenka.25
9. apr 2026
@anonym_autor

@lenka.25 ide buduci rok. Chcem sa pripravit dopredu👍 pomocky ako knihy a pod. z knihkupectva pokupim, len asi je aj ten doucovatel fajn cesta, ci zbytocnost?

@anonym_autor nie , určite to nie je zbytočne . Ale napríklad z dcerinej triedy chodilo na doucko 12 deti a dostalo sa iba jedno + moja dcéra bez doucka . Takze ťažko povedať . Ale minimálne si tam preberajú veci čo sú naprijimackach a určite idu na prijímačky viac pripravene tie deti a asi aj menej stresu zažívajú .

anonym_b59343
9. apr 2026

Nestresujte deti. My sme na 8r gymnazia nechodili a vystudovali sme.

janickadr
9. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor V Ba bez doucovania je sanca minimalna, kedze otazky su castokrat z vyssich rocnikov, typovo byvaju ulohy, ktore sa deti bezne neucia. Moja dcera chodila do Freedu a bolo to super, na 8r.gymnazium sa dostala, z jej skupiny deti sa dostalo na skolu asi 70-80% deti...

autor
9. apr 2026
@janickadr

@anonym_autor V Ba bez doucovania je sanca minimalna, kedze otazky su castokrat z vyssich rocnikov, typovo byvaju ulohy, ktore sa deti bezne neucia. Moja dcera chodila do Freedu a bolo to super, na 8r.gymnazium sa dostala, z jej skupiny deti sa dostalo na skolu asi 70-80% deti...

@janickadr super dakujem za skusenost.pozriem

kristina2412
9. apr 2026

Moja dcéra chodila od januára do konca marca do Cielene, raz do týždňa , hodinu matematika, hodinu slovenský jazyk. Okrem toho doma nerobila vôbec žiadne testy , ani sa nepripravovala. Chodí na gymnázium a je veľmi spokojná.

lucik194
10. apr 2026

kamaratom chodil syn na SJL do Freedu, online
boli spokojni, dostal sa, velmi mu to pomohlo, hlavne si natrenoval, ze musi robit test jednu otazku za druhou, na 8 rocny sa dostal

autor
10. apr 2026
@kristina2412

Moja dcéra chodila od januára do konca marca do Cielene, raz do týždňa , hodinu matematika, hodinu slovenský jazyk. Okrem toho doma nerobila vôbec žiadne testy , ani sa nepripravovala. Chodí na gymnázium a je veľmi spokojná.

@kristina2412 dakujem

autor
10. apr 2026
@lucik194

kamaratom chodil syn na SJL do Freedu, online
boli spokojni, dostal sa, velmi mu to pomohlo, hlavne si natrenoval, ze musi robit test jednu otazku za druhou, na 8 rocny sa dostal

@lucik194 dakujem

lauha21
12. apr 2026
@anonym_b59343

Nestresujte deti. My sme na 8r gymnazia nechodili a vystudovali sme.

@anonym_b59343 to čo je za blbosť 😂 ja som chodila a tiež som vyštudovala a teda vôbec som nebola v strese, konečne som bola medzi deťmi čo sa aj chceli učiť

lauha21
12. apr 2026

Môj brat sa pripravoval aj na matematiku aj SJL v Cielene - ale na 4. ročne gymnázium😊 velmi sa mu tam páčilo a rad tam chodil

lenka.25
12. apr 2026
@lauha21

@anonym_b59343 to čo je za blbosť 😂 ja som chodila a tiež som vyštudovala a teda vôbec som nebola v strese, konečne som bola medzi deťmi čo sa aj chceli učiť

@lauha21 to aj zbytočne takým ľuďom vysvetľovať . Moje dcéra je tiež konečne spokojne dieťa . ZŠ bol pre ňu des a hrôza . Teraz je konečne medzi svojimi … ako to ona hovorí

anonym_b59343
12. apr 2026
@lauha21

@lauha21 blbosť je tvoje tvrdenie. Kto sa učiť chce, bude sa kdekoľvek, nielen na gymnáziu.

anonym_075441
12. apr 2026

Moje dieta chodilo na doucovanie s dobrymi recenziami, vysoke percento uspesnosti prijatia, priebezne pisali testy, ucitelia chvalili, davali vysoke sance…. Dieta neprijate a skoncilo v 3/3 pod ciarou. Bol to trocha sok ale pre nas to bolo iba ze skusime, ani dieta si nebolo uplne iste ci chce. Keby to bola pre nas top priorita, tak by ma asi porazilo, hlavne ked na doucovani dosahovalo vysledky ze by prijimacky malo spravilt. Od nich zo skupiny neviem aka bola uspesnost. Viem ale o dietati, co par rokov dozadu sa vobec nepripravovalo a prijimacky spravilo.

nekonecna_katastrofa
12. apr 2026

@anonym_autor ja doučujem kamoškinu dcéru. Preberáme si testy z min.rokov, tie úlohy sa dosť opakujú. Prijímačky neviem ako dopadnú, ale vidno u nej veľký pokrok oproti septembru. Ja keď som išla na 8ročné, len mi mama doniesla nejakú knižku s testami (ale nie z tej školy), sama som si to prešla a dostala som sa (ale mne matika vždy išla, nepotrebovala som nikdy doučko). No v BA je dosť nápor na gymnáziá, s tým treba rátať.

lauha21
13. apr 2026
@anonym_b59343

@lauha21 blbosť je tvoje tvrdenie. Kto sa učiť chce, bude sa kdekoľvek, nielen na gymnáziu.

@anonym_b59343 zareagujem posledny krat, lebo vidím, že sa nepochopíme - na základnej škole som dosahovala 100% zo všetkych predmetov, tempo bolo však prispôsobené aj štvorkárom, lebo veď aj tí sa musia učiť nie😉, ZŠ mi proste nevedela dať to čo k môjmu intelektu bolo treba, take deti su a je pre ne výborné ísť na gymnázium, lenže ZŠ bývajú aj slabšie a preto je pre dieťa lepšie sa na prijímačky pripraviť, aj po psychickej stránke… za to gymnázium malo vyššie nároky na výkon a mne to aj ako 11 ročnému dieťaťu vyhovovalo