icon

Skúsenosti s bývaním vo Vrakuni

kirsten_45
22. júl 2025

Uvažujeme nad sťahovaním do Vrakune. Počula som kadejaké zlé veci na túto mestskú časť, ale musím povedať že sme sa tam boli poprechádzať a zdalo sa nám tam fajn. Sú nejaké ulice ktorým sa vyhnúť? Počula som že už ani Pentagon nie je taká hrozba ako to bolo kedysi. Budem rada ak niekto kto tam býva napíše svoju skúsenosť. Vďaka 🙂

majlo1234
22. júl 2025

Ja som byvala par rokov v biskupiciach, to je cez ulicu. Ja by som sa vyhla uliciam okolo pentagonu, byvaju tam sice rodiny s detmi, su tam take pekne vnutrobloky medzi bytovkami, ale mne je to proste teraz, ako matke nesympaticke, neviem si predstavit nechat tam decka pobehovat. Ale okolo vrakunskeho lesoparku by som byvala rada, podla mna super lokalita

miriamzba
22. júl 2025

Mám tam tetu a uja, sesternicu a dosť kamosiek. Za mňa fajn bývanie, velmi dobrá obc. vybavenost, zlepsila sa aj dostupnost do centra. Pekné miesta na prechadzku sa dajú nájsť. A vždy niekde zaparkujem. My sme s rodičmi bývali v St. Meste, a Biskupice a Vrakuna sa mi zdali priestranne, vždy tam bolo kam ísť.

renesance80
22. júl 2025

@kirsten_45 v pohode ,bývam v okoli

kiwi3
22. júl 2025

ti, co tam byvaju, ti vacsinou napisu, ze v pohode... co uz maju robit, ako hladat pozitiva, ale... fakt tam v panelakovej casti byva plno asocialov, medzi ktorymi budete zit a fungovat. ak ti to nevadi, tak ok. inak by som este setrila na inu lokalitu. okolie vrakunskeho parku, to je kapitola sama o sebe, tam su vacsinou rodinne domy a to uz budu ine palky. ved aj pre pelegriniho je to dost dobre...

chrobak7
22. júl 2025

@kirsten_45 Upresni lokalitu. Vrakuňa je veľká mestská časť a má rôzne oblasti. Je rozdiel medzi Starou Vrakuňou, Novou Vrakuňou a sídliskom Dolné hony.

Semotný Pentagon - tam je problematický tuším jeden alebo dva vchody. Ostatné sú už prerobené. Ale do tej bytovky by som asi nešiel. To bola kedysi robotnícka ubytovňa, keď sa stavali sídliská Dolné hony a Medzi jarkami. Potom to pridelili ako sociálne byty ľuďom v núdzi (býval mi tam spolužiak s rozvedenou mamou). Boli to jedno a dvojgarzónky.

Kde si pozerala byt? Na akej ulici?

ktobytobolpovedal
22. júl 2025

Takto, urcite to je lepsie ako to bolo. My byvame v moste, na dolne hony som chodila na strednu skolu… ale byvanie by som vo vrakuni nezvazovala. Ani v starej kvoli smradu…

lenka.25
22. júl 2025

My sme tu veľmi spokojni , presťahovali sme sa sem z Ružinova a už sme nemali dôvod sa vrátiť . Mysleli sme si , že tu budeme par rokov , muž ani to nie , ten bol odzaciatku proti a teraz je ti spokojnejší ako ja . Vyhýbala by som sa samozrejme Pentagonu, aj keď naozaj je to tam oveľa kľudnejšie , ja nemám rada ani tie oblasti čo sú urobené paneláky do kruhov a oblast Tesca Hron .
A nie , nie som tu preto , že nemám na vyber 🤣✌️

done
22. júl 2025

@kirsten_45 sú tam aj iné negatíva, ktoré nevidno: rozloha skládky toxického odpadu pod Vrakuňou je približne 4,65 hektára. Je na nej zhruba 120.000 kubických metrov odpadu, ktorý tam vyvážali z chemických závodov v 60. až 80. rokoch minulého storočia.

balerina2025
22. júl 2025
@done

@kirsten_45 sú tam aj iné negatíva, ktoré nevidno: rozloha skládky toxického odpadu pod Vrakuňou je približne 4,65 hektára. Je na nej zhruba 120.000 kubických metrov odpadu, ktorý tam vyvážali z chemických závodov v 60. až 80. rokoch minulého storočia.

@done to som nevedela

balerina2025
22. júl 2025

kamoska mi tam byva, je mi to nesympaticke, vzdy som natrafila na dakeho fetaka ci slapku v autobuse, pisem uplne o okoli pentagonu, no injekcne na zemi, kopec podivinov, nesla by som tam byvat ani zadarmo.

belllinka
23. júl 2025
@done

@done tak o tomto už asi všetci vedia. A ona chce ísť evidentne do paneláku, nie do domčeka a niečo pestovať, čiže toto sa jej netýka.

kirsten_45
autor
23. júl 2025
@chrobak7

@kirsten_45 Upresni lokalitu. Vrakuňa je veľká mestská časť a má rôzne oblasti. Je rozdiel medzi Starou Vrakuňou, Novou Vrakuňou a sídliskom Dolné hony.

Semotný Pentagon - tam je problematický tuším jeden alebo dva vchody. Ostatné sú už prerobené. Ale do tej bytovky by som asi nešiel. To bola kedysi robotnícka ubytovňa, keď sa stavali sídliská Dolné hony a Medzi jarkami. Potom to pridelili ako sociálne byty ľuďom v núdzi (býval mi tam spolužiak s rozvedenou mamou). Boli to jedno a dvojgarzónky.

@chrobak7 Slatinská ulica

kirsten_45
autor
23. júl 2025
@chrobak7

@chrobak7 Slatinská ulica. Je to podľa vás ok?

chrobak7
23. júl 2025
@kirsten_45

@chrobak7 Slatinská ulica

@kirsten_45 Tak Slatinská je klasická panelová výstavba zo 70 rokov. Je to jedna z krajších ulíc Dolných honov, má veľa zelene. Jedinou nevýhodou je blízkosť železnice a letiska. Ľudia citliví na hluk môžu mať problémy s hlukom z častých vlakov a lietadiel. Lietadlá nie sú našťastie tak časté.. 😉

O dve ulice ďalej som chodil na základku - Rajčianská ulica.

kirsten_45
autor
23. júl 2025
@chrobak7

@kirsten_45 Tak Slatinská je klasická panelová výstavba zo 70 rokov. Je to jedna z krajších ulíc Dolných honov, má veľa zelene. Jedinou nevýhodou je blízkosť železnice a letiska. Ľudia citliví na hluk môžu mať problémy s hlukom z častých vlakov a lietadiel. Lietadlá nie sú našťastie tak časté.. 😉

O dve ulice ďalej som chodil na základku - Rajčianská ulica.

@chrobak7 ďakujem za odpoveď. Lietadlá neriešime, v satelite kde bývame teraz nám nad hlavou lietajú pravidelne a vôbec nás to nejak neruší. 🙂 Je to teda dostatočne ďaleko od Pentagonu podľa vás áno?

balerina2025
23. júl 2025
@kirsten_45

@chrobak7 ďakujem za odpoveď. Lietadlá neriešime, v satelite kde bývame teraz nám nad hlavou lietajú pravidelne a vôbec nás to nejak neruší. 🙂 Je to teda dostatočne ďaleko od Pentagonu podľa vás áno?

@kirsten_45 je to na okraji co vidim, takze v pohode.neviem ci nie je citit tu cisticku, ale ja tam nebyvam

chrobak7
23. júl 2025
@kirsten_45

@kirsten_45 Ako neviem, prečo každého straší tá Stavbárska (to je oficiálny názov ulice, kde je Pentagon). Inak vieš, prečo sa to volá Pentagon? Lebo je to stavba, ktorá pozostáva z piatich prepojených budov (penta je grécky 5 a pentagon je geometrický útvar s piatimi stranami). Z nich len jedna či dve zostali problematické. V okolí možno vidieť pár indivíduí, ale nie je to žiadny Bronx.

A tá Slatinská áno - je dosť ďaleko. Neviem, čoho sa bojíš. Žijú tam rómovia a chudobnejší ľudia, ale nerobia nájazdy na okolité domy a neprepádajú okoloidúcich, ako Jánošík.

vikusjk
24. júl 2025
@kirsten_45

@kirsten_45 ahoj, ja byvam na Zitavskej, to je tuto hned "za rohom" Slatinskej. Lietadla pocujeme velmi zriedkakedy, vlak len ked sa sustredim, ale Zitavska je kolmo na trat, Slatinska je popri nej, aj ked je medzitym cesta, ved to si asi videla, ked ste sa tu boli poprechadzat. Za mna je tato cast Vrakune ok, ale musim upozornit, ze obcas je tu citit Slovnaft a bohuzial ovela castejsie cisticku. Ak je nizsi tlak vzduchu, tak cisticka (kanal) smrdi tak, ze zatvaram okna. Byvam vsak dole, cize neviem, ako je to na vyssich poschodiach. Inak obcianska vybavenost super, starosta super, doprava priama do centra aj na stanicu, Avion kusok, len vetrat sa v lete obcas neda kvoli smradu :(

melir
24. júl 2025

@kirsten_45 no ja tu bývam 4 roky. Zhrniem to. Lekári len podľa obvodu- takže nič moc
Pre deti kruzky- nič moc - keď chcete niečo viac , treba všetko v iných častiach mesta
Jeden lesopark - kde su všetky deti- mimo ihrísk
Ulice sú v pohode. Áno ziju tu asociáli , ale to všade...

kirsten_45
autor
25. júl 2025

Vďaka všetkým za odpovede 🙂 Veľmi nám to pomohlo pri rozhodovaní

janamoto78
Autor odpoveď zmazal
wiwi28
28. júl 2025
@kirsten_45

@chrobak7 Slatinská ulica. Je to podľa vás ok?

@kirsten_45 bývam už viac ako 15r oproti cez ulicu. Je to jedna z pekných častí Vrakune, Bezpečná a čistá. Kúsok je Tesco Hron kde pred vchodom zevluju všelijaký ľudia, ale zas kde nie sú. Mne sa tam nikdy nič nestalo. Na slatinskej je dosť mladých rodín a veľa malých detí. Pozor na športovú plochu medzi domami (pri dopravnom ihrisku). Každú sobotu ráno je tam hokejbalový tréning. Pod oknom by som to mať nechcela. Podnik Špajzka je na druhú stranu príjemné miesto na posedenie.

kirsten_45
autor
28. júl 2025
@wiwi28

@kirsten_45 bývam už viac ako 15r oproti cez ulicu. Je to jedna z pekných častí Vrakune, Bezpečná a čistá. Kúsok je Tesco Hron kde pred vchodom zevluju všelijaký ľudia, ale zas kde nie sú. Mne sa tam nikdy nič nestalo. Na slatinskej je dosť mladých rodín a veľa malých detí. Pozor na športovú plochu medzi domami (pri dopravnom ihrisku). Každú sobotu ráno je tam hokejbalový tréning. Pod oknom by som to mať nechcela. Podnik Špajzka je na druhú stranu príjemné miesto na posedenie.

@wiwi28 ďakujem krásne za odpoveď 😊