Skúsenosti so strednou športovou školou v Bratislave
Máte niekto dieťa na Strednej športovej škole v BA, Ostredkova alebo Sklodowskej? Ste spokojní?
Na Ostredkoch chalan..bol to jeho sen vymenil to za zubného laboranta rodičia sa s tým nevedeli zmieriť.Pracuje vo fitku ako tréner, robí si ďalšie kurzy ohľadne výživy, a chce ísť na VŠ fyzioterapeut.Ak nie je cieľavedomý tak naozaj čo ďalej?Spraví si športový krúžok?pôjde na pedagogickú?ale celkovo šport, jedálničky, masáže, problémy s chrbticou vyhľadáva čoraz viac ľudí aj deti
Tieto skoly vela detom nedaju, vo vyssich rocnikoch mavaju IVP, takze casto skolu vobec nevidia aj ked by mozno chceli. Bud sa uplatnia ako profi sportovci alebo sa budu pretlkat zivotom ako pride. Dnes, ked uz aj sestricky musia mat VŠ, potrebuju aj sportovci "normalne" vzdelanie. Nastastie to chapu aj moji "profi" sportovci synovia a preto mieria na a gymple a vacsina ich spoluhracov tiez bud OA alebo gymple. Sportove skoly su u nich casto len ako posledna zachrana, prip ak sa zle ucili.
Naši synovia chodili na Ostredkovú, keď bola ešte 8 ročné gymnázium a obaja vyštudovali VŠ a dnes sú úspešní mladí ľudia, bývajú vo svojich bytoch a majú prácu, ktorá ich baví a celkom slušne aj živí.My sme boli veľmi spokojní s Ostredkovou.
@zuzike123 tvoji synovia asi nie sú profi športovci, lebo by nemohli absolvovať žiadnu školu bez IVP
@alenka58 je rozdiel, ci ma dieta IVP a chyba v skole par hodin/dni v tyzdni alebo vo vyssich rocnikoch "rusia" vyucovanie a ucia sa doma. A tiez uplatnenie, co poznam, bieda, mozno mam vsak len smolu na informacie...
@alenka58 je rozdiel, ci ma dieta IVP a chyba v skole par hodin/dni v tyzdni alebo vo vyssich rocnikoch "rusia" vyucovanie a ucia sa doma. A tiez uplatnenie, co poznam, bieda, mozno mam vsak len smolu na informacie...
@zuzike123 neviem koho poznáš z tej školy ale kopu profesionálov tam študovalo ktorých môžeš vidieť bežne v TV v športe, veľa detí pokračuje na VŠ lebo tam je už prijateľný režim pre šport, na bežných SŠ nie je prijateľný režim a ani nedovolia napr. v čase sústredení, turnajov výpadok, preto táto škola je a nie je ľahká a pre tých čo sa zle učia, nezoberú ich na VŠ tak ako na gymnáziách skončilo bez VŠ, lebo im to nešlo, nemáš ani informácie ako to funguje s učením, synovi spolužiaci následne študovali IT viacerí aj iné školy si robili, FTVŠ je samozrejmé, trvalo im to dlhšie lebo so športom to sklbiť je náročné, tak nehovor blbosti
@zuzike123 napr. môjho syna zobrali na dva gymple, sme sa tešili lebo v blízkosti jedného sme bývali, lenže ani na jednom mu nedovolili učenie sklbiť so športom, majú obmedzený počet vymeškaných hodín, a on by to nedal so svojím športom, keďže dosť chodil mimo SR a ten šport miloval a stále sa mu venuje
Môj syn teraz končí 8 roč. gympel na Ostredkovej. Ale on je reprezentant. Pre deti, ktoré sa športu venujú len okrajovo, si tú školu (aj keď je asi diametrálny rozdiel SŠŠ a gympel), vôbec neodporúčam. Oni majú upravený rozvrh s ohľadom na dvojfázový tréning, individuálny študijný plán. Napr. pred písomnými maturitami on nebol v škole od 15.decembra. Stále mal sústredenia, turnaje a majstrovstvá Európy. Pre takéto dieťa, je tá škola nevyhnutnosť. Pre dieťa, ktoré 2x týždenne kopne do lopty, je to čistá zašiváreň. Radšej poriadne remeslo. Takže ak sa športu venuje vrcholovo a je viac v zahraničí, ako doma, odporúčam.
dcéra navštevuje túto školu. A naozaj je to škola pre profi športovcov. Dcéru prijali aj na inú školu, avšak treningy, sústredenia a turnaje či reprezentačné zrazy jej na inej ako športovej škole neakceptujú. Pre deti, ktoré sa športu venujú vrcholovo, asi iná škola nie je vhodná. Škola nie je jednoduchá, rozsah učiva je ako na ostatných gymnáziach, a keďze mladý športovec často chýba, čo škola akceptuje, učivo si musí dobrať sám. O to je to náročnejšie. Po ukončení študia môže pokračovať na ktorúkoľvek vysokú školu, dcéra chce pokračovať na FTVŠ a po skončení kariéry profesionálneho športovca, by chcela robiť trénerku. Športu sa venuje od škôlky.

skôr by som sa zamerala na to, či to má prespektívu do budúcnosti, čo bude mať z toho, keď to ukončí... mám v okolí absolventky a obsolventov športových gymnázií - momentálne pracujú ako predavači v LIDL a Tesco