icon

Skúsenosti so základnou školou Žitavská vo Vrakuni?

funicka
31. jan 2024

Ahojte, ake mate skusenosti so zakladnou skolou zitavska vo vrakuni?

lenka.25
1. feb 2024

Zo Źitavskou žiadne, ale hneď kúsok máš Rajčiansku alebo Železničnú školu ,
Rajčiansku odporúčam na 100 % , na prvom stupni výborné učiteľky , sa mi aj páči že na veľa predmetov majú viacero učiteľov už od prvej triedy , veľký výber rôznych krúžkov , školský dvor fajn , aj jedáleň je relatívne OK

sofia1
27. jún 2024

@funicka tiež by ma to zaujímalo.

funicka
autor
27. jún 2024

@sofia1 nakoniec sme dali syna na inu skolu, teda od septembra pojde. Na dni otvorenych dveri mi to tam nebolo sympaticke,plus lokalita..

sofia1
28. jún 2024

@funicka no do kelu a na ktorú??
Počujem samé chváli. Neviem ci tu alebo radšej zeleznicnu

funicka
autor
28. jún 2024

@sofia1 ja nevravim ani som nepocula nic negativne, len pocitovo. Mimo ba sme dali syna, kalinkovo. Zitavska je pre nas spadova

sofia1
28. jún 2024

@funicka aha jasne rozumiem.no my sme dali na zitavsku.tak uvidime

margaretka
14. okt 2024

@lenka.25 školské krúžky od covidu veľmi slabé , kamoška tam má dcéru majú len dve tanečné a Sinter basketbal , jeden anglický , jeden tvorivé dielne

margaretka
14. okt 2024

@sofia1 dobra voľba , ste spokojní ? Žitavská je vraj teraz podstatne lepšia ako Rajčianska ...na prvom stupni majú dve staršie vyhorete učiteľky to je čistá hrôza šikana otrasná

margaretka
14. okt 2024

@sofia1 železničná nie tá je teraz vraj veľmi slabá , rodina tam majú deti nie sú moc spokojní , pred 15r to bola výborná škola teraz to upadlo zmenou učiteľov ako aj na Rajcine zmenou riaditeľky to ide dole vodou

sofia1
14. okt 2024

@margaretka sme veľmi spokojní.tiež počúvam o
len Železničnej samé zle.
A Racianska tam prvý stupeň som počula aj ja zle...také okolo 50tky,že nervózne vkuse na deti

margaretka
14. okt 2024

@sofia1 ja ich tam moc nepoznám ale kamarátka ma štvrtácku a to je strašné , vyhoreta učiteľka , hyperaktívne deti sma poznámka ,nevedia sa dočkať na 2 stupeň a potom rýchlo na gymko lebo druhý stupeň tam je veľmi zlý , učitelia poodchadzali su tam novi a vydržia rok dva idú preč ...

lenka.25
15. okt 2024

@margaretka no neviem čo ti kamoska hovorí , ale krúžkov je tam veľa , ale to je jedno , ani ti tam decko nechodí a keď čítam , tak na žiadnu z týchto škôl ti dieťa nechodí , ale vies lepšie . Moja dcéra je tam veľmi spokojná a to je pre mne najdôležitejší faktor . A autorka sa aj tak rozhodla pre úplne inú školu , čiže tato debata je už nepodstana

margaretka
15. okt 2024

@lenka.25 to že tam nechodí neznamená že nepoznám vedenie, učiteľov a fungovanie školy !

margaretka
15. okt 2024

@lenka.25 to je super že je tvoja dcéra spokojná, nič lepšie si rodič nemôže zelať .

Téma je nápomocná aj pre ďalšie rozhodovania inych rodičov a hľadanie názorov , preto sa tie diskusie zvyčajne nemazu.

lenka.25
15. okt 2024

@margaretka mna by len zaujimalo to s tou šikanou . Ako tie učiteľky na prvom stupni tie deti šikanujú ?

aaamijaaa
26. jún 2025
@sofia1

@funicka aha jasne rozumiem.no my sme dali na zitavsku.tak uvidime

@sofia1 dobrý večer, Prosím ako hodnotíte školu po prvom ročníku?
Vraj Žitavská škola patrí teraz medzi tie najlepšie školy ako kedysi zeleznicna, zeleznicna vraj celé zle.dakujem

margaretka
26. jún 2025
@aaamijaaa

@sofia1 dobrý večer, Prosím ako hodnotíte školu po prvom ročníku?
Vraj Žitavská škola patrí teraz medzi tie najlepšie školy ako kedysi zeleznicna, zeleznicna vraj celé zle.dakujem

@aaamijaaa ano je to tak, Zitavska je nsjlepsia vo Vrakuni , odporucam. A budem sa opakovat aj po roku Rajcianska isli dole vodou za poslednych par rokov otrasna sikana, zle vztahy mdzi ucitelmi, no bude nova riaditelka snad to tam uprace hlavne tiw ucitelky ktore len chodia do roboty bez vztahu a empatie voci detom .

aaamijaaa
26. jún 2025
@margaretka

@aaamijaaa ano je to tak, Zitavska je nsjlepsia vo Vrakuni , odporucam. A budem sa opakovat aj po roku Rajcianska isli dole vodou za poslednych par rokov otrasna sikana, zle vztahy mdzi ucitelmi, no bude nova riaditelka snad to tam uprace hlavne tiw ucitelky ktore len chodia do roboty bez vztahu a empatie voci detom .

@margaretka prosím vedeli by ste mi aj povedať ako je to učiteľmi na skole? Ci sa stále menia....kamoška ma na železničnej škole a tam menia deťom skoro každý rok triedneho učiteľa a co som bola prekvapená,že aj na prvom stupni, čo som si myslela,že na prvom stupni to nie je

lenka.25
27. jún 2025
@margaretka

@margaretka prosím ťa môžeš bližšie špecifikovať tú šikanu ? Už to tu píšeš druhý rok a stále si mi neodpovedala . A mňa to naozaj zaujíma . Lebo aj moja známa si dala preradiť dieťa , lebo šikana zo strany učiteľov , ale keď som sa jej pýtala , o čo vlastne ide , tak som sa nič nedozvedela .

margaretka
27. jún 2025
@lenka.25

@margaretka prosím ťa môžeš bližšie špecifikovať tú šikanu ? Už to tu píšeš druhý rok a stále si mi neodpovedala . A mňa to naozaj zaujíma . Lebo aj moja známa si dala preradiť dieťa , lebo šikana zo strany učiteľov , ale keď som sa jej pýtala , o čo vlastne ide , tak som sa nič nedozvedela .

@lenka.25 prepac ale skutocne nie je vhodne riesit podrobnosti sikany alebo meno uciteliek na MK.

margaretka
27. jún 2025
@lenka.25

@lenka.25 ale ak ti to pomoze sa zorientovat aky typ sikany je napr.na Rajcianskej dvoch uciteliek na 1.st.ZS tak presne tak isto ako bolo kedysi za socializmu ( urazky vysmech poukazovanie na chyby vwrejne a nalepkovanie ohovaranie ziakov chyby ktore ziaci ani neurobia ale donuti ivh prijat jej nazor lebo podla nej je to tak alebo uprednostnovanoe deti lekarov uradnikov ktori vybavia jej rozne ulavy dokumenty a pod ktore sukromne poteebuje no ndvadi ze ziak by bol trojkar alebo by mal dvojku zo spravania kryje ho lebo mama jej vybavila ztp auto alebo ineho na hygiene prevadzku jej muzovi ...alebo pred rodicmi integr.deti sa tvari napomocna snaziva a po celej skole v kruhu jrj kamaratok ohovara tieto deti a v triede ich dokaze riadne trapit do zufalstva ... casto tychto uciteliek je neverte vsetko svojim detom ...zistili sme viaceri preco ...

lenka.25
27. jún 2025
@margaretka

@lenka.25 ale ak ti to pomoze sa zorientovat aky typ sikany je napr.na Rajcianskej dvoch uciteliek na 1.st.ZS tak presne tak isto ako bolo kedysi za socializmu ( urazky vysmech poukazovanie na chyby vwrejne a nalepkovanie ohovaranie ziakov chyby ktore ziaci ani neurobia ale donuti ivh prijat jej nazor lebo podla nej je to tak alebo uprednostnovanoe deti lekarov uradnikov ktori vybavia jej rozne ulavy dokumenty a pod ktore sukromne poteebuje no ndvadi ze ziak by bol trojkar alebo by mal dvojku zo spravania kryje ho lebo mama jej vybavila ztp auto alebo ineho na hygiene prevadzku jej muzovi ...alebo pred rodicmi integr.deti sa tvari napomocna snaziva a po celej skole v kruhu jrj kamaratok ohovara tieto deti a v triede ich dokaze riadne trapit do zufalstva ... casto tychto uciteliek je neverte vsetko svojim detom ...zistili sme viaceri preco ...

@margaretka ved ja som nechcela mena . Naozaj ma to zaujimalo . Nič viac , nič menej .Lebo napísať , že je na škole šikana , je jednoduché . Tak ako mi to ta známa povedala , ale čo konkrétne , tak to už nie . A mne keby tam sikanovali decko , tak nemám problém aj menovať a podať sťažnosť . Veď to nie je v poriadku , aby deti chodili nestane zo školy . Dcéra tam chodila 5 rokov a vôbec sme sa s takým niečím nestretli .

margaretka
27. jún 2025
@lenka.25

@margaretka ved ja som nechcela mena . Naozaj ma to zaujimalo . Nič viac , nič menej .Lebo napísať , že je na škole šikana , je jednoduché . Tak ako mi to ta známa povedala , ale čo konkrétne , tak to už nie . A mne keby tam sikanovali decko , tak nemám problém aj menovať a podať sťažnosť . Veď to nie je v poriadku , aby deti chodili nestane zo školy . Dcéra tam chodila 5 rokov a vôbec sme sa s takým niečím nestretli .

@lenka.25 to je dobre ze ste mali stastie pretoze su aj skvele ucitelky. A ano riesilo sa to aj so zriadovatelom ale dokazov malo slovo proti slovu sklla drxi stranu ucitelkam tak je to boj dostali len karne opatrenie lebo nema kto ucit ...

lenka.25
27. jún 2025
@margaretka

@lenka.25 to je dobre ze ste mali stastie pretoze su aj skvele ucitelky. A ano riesilo sa to aj so zriadovatelom ale dokazov malo slovo proti slovu sklla drxi stranu ucitelkam tak je to boj dostali len karne opatrenie lebo nema kto ucit ...

@margaretka veď jasne , to sa ťažko dokazuje takéto niečo .

sofia1
30. jún 2025
@margaretka

@margaretka ako sa volajú tie učiteľky?stačí skratka