Špeciálna škôlka

zuzanasaskamilos
21. júl 2021

Dobrý deň mamičky neviete mi poradit špecialnu školku pred dceru s posunutym vyvinom dakujem

3009
21. júl 2021

@zuzanasaskamilos Tak treba napísať aj mesto kde ju hľadáš.

zuzanasaskamilos
autor
21. júl 2021

@zuzanasaskamilos prepačte zabudla som napisat že hladam v Bratislave školku dakujem

3009
21. júl 2021

@zuzanasaskamilos no aký má problém napíš, lebo takto ťažko ti poradiť. Však si zavolaj na tú mestskú časť kde bývaš na odbor školstva a oni ti poradia.

zuzike123
22. júl 2021

@zuzanasaskamilos Specialnych skolok je viac, zavisi od diagnozy a preferencii. Moja zatial chodi do lesnej skolky, kde je maly kolektiv a celkom ju zvladaju, kolektiv jej prospieva. Zavisi ci ma oneskoreny vyvin reci, motoricky problem a pod... Klasicku MS s asistentom nezvazujete?

mooonika1975
22. júl 2021

ja som mala v klasickej triede, nechtiac - chtiac vtisnuté po známosti dieťa, adhd a Iq pod hranicou normy a agresivita. No bol to boj celý rok ale ona je môj úspech, že hranicami a láskavými pristupom sme ju dostali cez tu agresivitu ku roztomilému i keď netrpezlivému dieťaťu. Záleži aký je opozdený ten vývoj, nie vždy je to na špeci škôlku. Inak klasická škôlka a asistent je super a ešte aj súkromná, kde je menej deti. Držim palce.

zuzanasaskamilos
autor
22. júl 2021

@zuzike123 povedali že ona ma 4roky a 8 mesiacov ale rozumovo je na 3roky a 8 mesiacov teraz chodime do rehalitacneho stscionara lebo nemala v poriadku motoriku ani jemnu ani hrubu ale budem volat s nasou riaditelkou kde je stale prihlasena tak uvidim čo mi povie

lenzas
22. júl 2021

@zuzanasaskamilos Ked mozem sa opytat, tak kto vam diagnostikoval, ze je rozumovo 1 rok pozadu? Aj ty mas ten pocit?

zuzanasaskamilos
autor
22. júl 2021

@lenzas boli sme u psychogičky a ano je pozadu

lenzas
22. júl 2021

@zuzanasaskamilos Aha, my sme boli u jednej psychologicky, tam tiez napisala kolko meska. Ale teraz sme boli u psychologicky v cspp, a tam nic take nepisali, ale odporucili beznu skolku, nie specialnu. Nasa meskala cca rok, podla vysetrenia z minuleho roku, dali sme do sukromnej skolky, a celkom napreduje. Ale este sme nemali kontrolne vysetrenie, takze neviem ako to zhodnoti psychologicka po roku.

zuzike123
22. júl 2021

@zuzanasaskamilos štátnu špecku neviem poradiť, ale ústretová súkromná s menším kolektívom môže byť tiež ok. Treba si uvedomiť, že v špecke môžu byť detičky, ktoré sú na tom ešte oveľa horšie a teda dcérku nebude mať kto potiahnuť dopredu, aj keď učiteľky budú určite ústretové. Preto moja chodí medzi zdravé detičky, aj keď úplne nezapadá. Inak, je takmer rovnako stará- 4.5r.