icon

Špeciálne školy v Bratislave pre deti s Aspergerom a ADHD

kvetka_
13. jan 2025

Ahojte prosim o radu. Som zufala.syn piatak integrovany ale nezvlada obyc ZS. Odporuceny ma prestup na specialnu ZS. Intelekt v norme. Zamietave stanovisko z kapacitnych dovodov mam z Halkovej, Prokofievovej, Dolinskeho (tam by ho nevzali aj tak) Jozefskej. Cakam na odpoved zo Zehrianskej.
Su v Ba este aj ine skoly? Je niektora z nich spadova, ze nas musia prijat? Ak nie co mam robit? Su nejake moznosti? Individualny studijny plan nepriprada do uvahy som matka samozivitelka a mam este aj dceru, nema mi kto pomoct, od mojej prace sme existencne zavisli. A izolovat ho este viac od deti a este aj so mnou-ze ja by som mu bola ucitelka by ho doviedlo do uplneho zufalstva.
Dakujem za rady

lucik194
•
13. jan 2025

tu mas mapu ZS, pozri kde este by ste ho vedeli dat.....

https://experience.arcgis.com/experience/bd9c2c...

otvaraj to ale cez PC, na telefon to nie je prispôsobene.
dufam, ze niečo nájdeš

anjelicek26
•
13. jan 2025

Ak mu odporucaju specialnu ZS, si si ista, ze ho do spadovej vziat "musia" s takym stanoviskom? Mrzi ma to, syn ma podobne problemy, my sme mali na skolu zatial stastie...ale kazdy bozi den nieco riesim s ucitelkami... neni pruser, pri ktorom by moje dieta nebolo pritomne...

kvetka_
autor
•
13. jan 2025

@anjelicek26 no ved toto neviem ci existuje spadova specialna skola. Momentalne je syn doma tento tyzden- ma socialne volno… ale co sa v skole deje, chudak on je bystry ale naozaj to nedava v kolektive 24 deti :/ bojim sa, ze ked nenajdem skolu pre neho co bude dalej

anjelicek26
•
13. jan 2025

No ved toto, ze bystry, ale nevie to absolutne zuzitkovat, lebo sa nedokaze sustredit, lebo mu po rozume chodi 1555 inych veci..uz aj tak mi sedi v prvej lavici uprostred pred ucitelkou a sam.. lebo doslova citujem "on sa vie rozpravat a zabavat v triede s absolutne kazdym"... u nas to take vyhrotene nie je, ale je to neskutocne unavne kazdy bozi den riesit nejake maily od ucitelov a poznamky, co sa zasa dialo... a to on sa nebije, neprovokuje, agresivita nula... aj tak je furt v nejakych problemoch... piatok strcil trojuholnikove pravitko do klucovej dierky triedy, zlomil ho, cela trieda vyse hodiny cakala na skolnika, kym to opravil a decka sa dostali po veci a mohli ist domov, no proste aj ja by som ho dorazila, keby som pri tom 🙄 Ber to s nadsazkou, ale ako toto niekoho napadne 🙄

No ale pointa toto bez asistenta a kmenovej skoly v mieste bydliska nepojde... len ci teraz zozeniete uprostred skolskeho roka vidim velmi blede :( Nas mal asistenta prve dva roky, potom uz to ucitelka zvladala s nim bez toho... ako sa vybavuje netusim, zijeme mimo... ale sucitim, ako rodic je to obcas zufale... v skole s nimi nie sme, nevieme zasiahnut...

krkavcia_mater
•
13. jan 2025

@kvetka_ ahoj, moj je as, adhd, normointelekt a neskutočne dobre mu bolo v špecke na Karpatskej. Riaditeľka je anjel

deedol
•
13. jan 2025

intelekt v norme urcite? nie je nadpriemer? ak ano, prichadzala by do uvahy aj cenada

kacena4
•
14. jan 2025

@kvetka_ neviem ako to mas z pracou ale upravte rozvrh skratte vyucovanie, nepises co nezvlada, nastavte rezim ak tam nie je mentalne postihnutie musi sa vediet prisposobit spolocenskemu spravaniu a v ramci moznosti fungovat.

kvetka_
autor
•
14. jan 2025

@krkavcia_mater dakujeeem!

kvetka_
autor
•
14. jan 2025

@deedol urcitw v norme- vysledky zo septembra toho roku

kvetka_
autor
•
14. jan 2025

@kacena4 ma upraveny rozvrh aj rezim doma sa sa mnou uci raz dva. V skolento nejde. Nepracuje uz ani s asistentom…

monika4487
•
14. jan 2025

a nosi aj okuliare alebo aspon nejaky problem so zrakom? Svrcia by ho zobrala.

kacena4
•
14. jan 2025

@kvetka_ treba hladat riesenie, vybratie z triedy a ucit individualne vlastnym tempom v teme ktora ho bavi, ale to by mala vedieť specialna pedagogicka v skole a riesit. nie poslat dieta do inej skoly... drzte sa

lenusiatko
•
15. jan 2025

Moja od piatej triedy chodila skor domov (AS, ADHD, vysoky intelekt), nezvladala hluk, pretazenie, skolske normy - sed, nejedz, bud ticho). Dodnes je v skole 3-4 hodiny (ma 16), vsetko sa douci doma. Takyto rezim by vam mohol pomoct, teda najma synovi, uz by to vedel zvladnut aj sam.

krkavcia_mater
•
15. jan 2025

@monika4487 Svrčia je škola, kde nemaju laskavy pristup

monikaluky
•
12. sep 2025
@krkavcia_mater

@kvetka_ ahoj, moj je as, adhd, normointelekt a neskutočne dobre mu bolo v špecke na Karpatskej. Riaditeľka je anjel

@krkavcia_mater Na Karpatskej beru aj bez mentalneho postihnutia?

lucik194
•
12. sep 2025
@monikaluky

krkavcia_mater
•
12. sep 2025
@monikaluky

@monikaluky ano, ale iba do pripravneho ročníka

monikaluky
•
14. sep 2025
@lucik194

@lucik194 Som prekvapena, lebo dokonca teraz maju na svojej stranke napisane, ze momentalne nemaju vobec podmienky na vzdelavanie autistov ani s MP ani bez MP.

monikaluky
•
14. sep 2025
@krkavcia_mater

@monikaluky ano, ale iba do pripravneho ročníka

@krkavcia_mater Aha, lebo dokonca teraz maju na svojej stranke napisane, ze momentalne nemaju vobec podmienky na vzdelavanie autistov ani s MP ani bez MP.

lucik194
•
14. sep 2025

tak to potom zmenili

skorpionica
•
30. okt 2025
@lenusiatko

Moja od piatej triedy chodila skor domov (AS, ADHD, vysoky intelekt), nezvladala hluk, pretazenie, skolske normy - sed, nejedz, bud ticho). Dodnes je v skole 3-4 hodiny (ma 16), vsetko sa douci doma. Takyto rezim by vam mohol pomoct, teda najma synovi, uz by to vedel zvladnut aj sam.

@lenusiatko ahoj. Mozem sa opytat. Ja mam 13-rocnu a tiez, vadi jej mnozstvo deti, hluk, umyselne ju provokuju. Ma adhd s pridruzenymi emocnymi reakciami. Odporucanie na skratene hodiny ti dal kto? Na poziadanie, alebo oni odporucili. Vdaka

lenusiatko
•
30. okt 2025
@skorpionica

@lenusiatko ahoj. Mozem sa opytat. Ja mam 13-rocnu a tiez, vadi jej mnozstvo deti, hluk, umyselne ju provokuju. Ma adhd s pridruzenymi emocnymi reakciami. Odporucanie na skratene hodiny ti dal kto? Na poziadanie, alebo oni odporucili. Vdaka

@skorpionica CPP po diagnostike autizmu a adhd. Skola musi akceptovat, ale teda nachodila som sa jak na klavir a kazdy rok nanovo upravujeme.

skorpionica
•
4. nov 2025
@lenusiatko

@skorpionica CPP po diagnostike autizmu a adhd. Skola musi akceptovat, ale teda nachodila som sa jak na klavir a kazdy rok nanovo upravujeme.

@lenusiatko moja ma len adhd, "iba" pri tom mi skratenie neschvalia

nataliapsenova
•
4. feb 2026

Dobrý deň 😊
ak by bola niektorá mamička ochotná, ktorej dieťa navštevuje špeciálnu triedu v bežnej škole a má autizmus, veľmi by som sa potešila, keby sme mohli spraviť krátky rozhovor ohľadom mojej práce.
Ďakujem pekne za ochotu ❤️

anonym_318ce8
•
11. apr 2026

Prosím aktuálne vie niekto odporučiť školu pre siedmaka tiež Asperger a ADHD v Bratislave? S malým počtom detí v triede, kde ste spokojní? Ďakujem.