Stredné školy v Bratislave pre deti po neúspešných prijímačkách
Nemáte niekto prehľad, aké SŠ v BA najčastejšie ostanú na výber pre deti, ktoré neuspeli ani v 1. ani v 2. kole prijímačiek?
učňovky. Ale niečo sa vždy nájde. Dokonca neraz aj na gymn, alebo stred. odb. školách. Krajský školský úrad eviduje tieto miesta. Pozri potom ich stránku, popr. zatelefonuj.
Prečo to zháňaš už teraz? Ešte boli len dva termíny prvého kola pre talentové a dva termíny prvého kola pre netalentové prijímačky. Všade dieťa neuspelo? Pokiaľ je pod čiarou v predbežnom poradí, tak je pomerne pravdepodobné, že ho automat niekam “uprace”. Oficiálne výsledky z prvého kola budú až 1.6., keď prebehne automat. Druhé kolo pre neúspešných má byť v júni a so školami by Vám mali poradiť aj v základnej škole, kariérna poradkyňa bude mať v júni dostupné zoznamy voľných miest. Zvyknú to byť miesta na súkromných gymnáziách horšej povesti, na nie veľmi chcených priemyslovkách a samozrejme aj na učňovských oboroch, s maturitou aj bez.
@kp7333 to je sice pravda, ale nakoniec sa to tak utrasie, ze aj na lepsie gymple sa dostanu ziaci zo 120.miesta (skusenost z minuleho roka)
@zuzike123 no tak toto sa dnes nestane, pretože na gymnázium do Rače sa hlási 600 detí a berú 2 triedy. Bratislava so strednými školami čisté zúfalstvo. Veď si len zoberme Kvetoslavov kde žilo voľakedy 200 ľudí teraz 6000 a Rovinka podobne a to všetko sa tlačí potom na stredné školy do Bratislavy.
@zuzike123 no tak toto sa dnes nestane, pretože na gymnázium do Rače sa hlási 600 detí a berú 2 triedy. Bratislava so strednými školami čisté zúfalstvo. Veď si len zoberme Kvetoslavov kde žilo voľakedy 200 ľudí teraz 6000 a Rovinka podobne a to všetko sa tlačí potom na stredné školy do Bratislavy.
@anonym_5b54e2 Teraz su silne rocniky, ale ono sa to vsetko utrasie, uvidis ked zacnu chodit rozhodnutia. Na zaciatku to vyzera mizerne, aj my sme sa minuly rok bali, ale ked zacali chodit vyrozumenia, bola som fakt prekvapena. Tento rok to vyzera byt lepsie poriesene cez automat.
@anonym_5b54e2 bavime sa o 4r gymnaziu? Lebo ma Hubeneho sa hlasi asi 160, co som teraz pozerala, takze mi to nejako nesedi

@anonym_autor Hnojarina :D