Súkromná škôlka v Bratislave s malým kolektívom

katulka94
1. mar 2023

Ahojte zienky, rada by som si nechala poradiť ak máte niektoré Maminy typ na naozaj kvalitnú súkromnú škôlku v Bratislave kde bude naozaj maly kolektív a teda aj aby bolo malo deti na jednu učiteľku. Obzeram sa po takej škôlke už naozaj dlho a všade kde sa informujem to tak nie je, iba sa vyhýbajú odpovedi a vymyslaju. Čiže nehľadám skolku kde je 15-20-25 deti. Skôr niečo menšie, pripadne rodinného typu.
Ide o to že syncek nastúpil v 2 rokoch do súkromných jasliciek kde nám sľubovali ako majú malicko deti, že na jednu učiteľku pripada len 5 deti a teda sa mu budú dostatočne venovať. Výsledok bol opak - deti mali milión, učiteľky nestíhali a dopadlo to tak že som syna po 3 mesiacoch z jasiel vzala - dôvod bol že syncek si veľmi pomaly zvykal, je na mna veľmi naviazaný a teda keď náhodou plakal tak mi hneď volali nech po neho prídem lebo plače. Že nemajú kapacitu aby bola stále jedna učiteľka pri ňom keď narieka a potrebuju sa venovať deťom. Čo ma vytočilo lebo platili sme za jasle cez 500€, chodil len na 4h denne a z toho mi už po 2 h volali nech prídem. Skončilo to tak že syn zrazu obrovská trauma a jasle odmietal úplne ako keby sa tam niečo stalo. Už je to pár mesiacov čo je preč a stále keď ideme okolo chyti záchvat placu a triašku a prosí nech tam nejdeme 😪 Takze teraz hľadám niečo úplne iné a naozaj mi záleží aby deti v triede nebolo veľa, a aby aj škôlka mala bohatý program, možnosť pozerať si fotografie ako deň prebiehal a skratka kvalitnú skolku kde sa majú čas venovať sa všetkým deťom.

zuzinka888
1. mar 2023

@katulka94 fuu a neskusis radsej sukromne nejaku mamicku / kamosku s dietatkom podobneho veku?

sonnenshein
1. mar 2023

@katulka94 Je to odruky, ale LamBee v Devinskej. Hladali sme presne to, co Ty, a krpata je tam spokojna uz rok a pol... Vzdy ked ideme okolo, kyva a krici "ahoj skolka vidime sa" :D :D :D
Su v rodinnom domceku s vlastnou zahradkou, je ich zhruba 12 - 14, a aj ked uz dcera ma vek aj na statnu, rozhodli sme sa ze tam este minimalne rok ostane.

yoxinka
1. mar 2023

@katulka94
Mala som deti vo viacerých súkromných škôlkach v BA. Za mňa TOP škôlka je Briliant Stars. Majú pobočku v Petržalke a v Stupave. Je to ozaj drahá škôlka, ale kvalitou sa na ňu nič nechytá. Je ale anglická, keď ti to nevadí. V triede je do 10detí. Jedna učka s nimi celý deň, takže končili už o 15.45. Dcéra mala rok učiteľku z USA, naučila sa výborne anglicky. Majú super metodiku a premakané vzdelávanie detí.
Škôlku založili manželia pôvodom z Iránu. Tu je TED prednáška so zakladateľkou:

https://www.youtube.com/watch?v=GpbA7vsVuo4

Tu je s ňou rozhovor:
https://www.zenyvmeste.sk/venus-jahanpour-vlast...

Pobočku v Stupave vedie jej manžel Omeed. Úžasný pán!

oriesocek
1. mar 2023

Nasa chodila do Hlavicky. Su tam 2 ucitelky + lektorka (dobrovolnicka zo zahranicia, ktorá ich uci anglicky a hrá sa s nimi). Deticiek tusim maximálne 12. Sú na Hlavateho v Starom Meste v byte v takom mensom dome. https://www.facebook.com/dchlavicka nasa tam chodila 2 roky a bola neskutocne nadsena.

drzaopica
1. mar 2023

@katulka94 bystra skolka

lienka.7
1. mar 2023

@katulka94 v žiadnej skolke sa ucitelka nebude venovať vylucne tvojmu synovi full time co tam bude. To potom jedine súkromné opatrovanie. Divim sa ti, ze si im toto vobec uverila.

katulka94
autor
1. mar 2023

@lienka.7 ja nikde nehovorím že sa ma učiteľka výhradne venovať môjmu synovi treba citat s porozumením co konkrétne hľadám a z akého dôvodu.

katulka94
autor
1. mar 2023

@drzaopica ďakujem za odporúčanie, na tuto skolku som počula veľa dobrých skúsenosti, môžem sa spýtať koľko tam je deti ?

katulka94
autor
1. mar 2023

@sonnenshein ďakujem za odporúčanie to znie dobre pozriem to 😊

katulka94
autor
1. mar 2023

@zuzinka888 hľadám skolku už klasicky od 3 rokov čo bude v Septembri, zatiaľ som po tejto skúsenosti ostala so synom doma do toho času. Preto hľadám už rovno škôlky

katulka94
autor
1. mar 2023

@oriesocek ďakujem pozriem to 😊😊

drzaopica
1. mar 2023

@katulka94 neviem, ale chvalia si ju

stanzi
1. mar 2023

@katulka94 Dcera bude mat tento rok 2 roky, tiez by sme ju chceli dat do sukromnej skolky s malym kolektivom...Ja som dostala odporucanie na Miniraj pre deti v Ruzinove (menej ako 10 deti), tak aj tam sa pojdeme pozriet. Ktora je to skolka prosim ta, odkial si syna zobrala?
@yoxinka No neviem, tak draha skolka a koncia uz o 15:45? To je dost nevyhoda...

yoxinka
1. mar 2023

@stanzi
Áno, toto je nevýhoda. Len tam sa pri deťoch učitelia netočia. Bola s nimi od ráno do poobedia vždy jedna osoba. My sme primárne potrebovali naučiť dcéru anglicky. Tam pracujú native speakri a 90% času hovoroli anglicky. Mali výbornú edukáciu a skvelú stravu. Pre nás klady prevyšovali zápory. Ale áno, ten čas je faktor, ktorý môže byť pre mnohých problém.

dellys
1. mar 2023

Skúste pozrieť Tučniačik ba- Nové Mesto, je to mala skolka
a malý kolektiv.

katulka94
autor
1. mar 2023

@stanzi super ďakujem, menej ako 10 deti je úplne ideál 🙂
My sme vzali syna z Inškôlky (Staré mesto - Cintorínska).

sonnenshein
2. mar 2023

@katulka94 Rado sa stalo. Este doplnim, ze skolka je od 7mej do minimalne 17tej (neviem ci nie aj 18tej), a v podstate tam rotuju 3-4 ucitelky, podla toho kolko je deti. Vzdy su tam ale minimalne naraz 2, niekedy aj 3.

stanzi
2. mar 2023

@katulka94 Dakujem za odpoved, to je skoda, Inskolku som mala vo vybere 😒 Ale teda pocula som z viacerych stran, ze uz to tam nie je to, co to byvalo...

katulka94
autor
3. mar 2023

@stanzi no ja môžem povedať že program a aktivity tam majú úžasne ale to je tak všetko. Bolo tam veľa veci čo sa mi nepáčili. Vodila som syna do škôlky 7:45, nikdy tam v tom čase ešte nebola ani učiteľka vždy ledva dobehla do škôlky a dávali mi najavo že načo chodím tak skoro pritom skolku otvárali 7:30. Adaptacny proces mal trvať týždeň z ktorého sa stal mesiac a pól a keby to už rázne nestopnem asi tam sedím do dnešného dňa. Bez obalu mi povedali ktoré dni im vyhovuje aby som tam doobeda zostávala keď mali v daný deň napr nedostatok učiteliek lebo že inak sa nebudú môcť venovať synovi ktorý sa adaptuje. Čo bol podľa mna vrchol. Následne mi každý deň vyvolávali do práce po 2h že maly plače nech prídem že nemá sa mu kto venovať lebo chcú robiť aktivity so staršími deťmi. To bol aj základ programu - učili sa síce pekne veci ako napr odkiaľ je chlebík a ako sa vyrába čo je fajn ale program pre staršie deti absolútne nie pre zmiešanú skupinu kde sú aj deti pod 2 roky ktoré sa tam toho času len ponevierali a nudili pretože tieto denne “kolieska” vôbec neboli pre malé deti pod 3 roky zaujímave nakoľko im nerozumeli. Do škôlky niektoré Maminy bežne každý týždeň posielali koláče z víkendovej oslavy, alebo len tak keď piekli ktoré potom doobeda krajali deťom. Ostatne Maminy o tom vôbec nevedeli, a mna to teda počas adaptacneho procesu keď som tam sedela veľmi zarazilo že kŕmia deti kolacmi čo vyrábajú iné mamky doma, kde netušíme aká je hygiena (aj to tak vyzeralo každý týždeň ina choroba v škôlke nahlásená) a hlavne v Inskolke som platila za špeciálnu stravu a nepáčilo sa mi že synovi podávajú pred obedom sladkosti a cukor v obrovských porciach len aby sa zjedlo. Klincom všetkého bolo keď mi povedali že môžem robiť synovi asistentku ja alebo mu do skolku nejakú zohnať. To už sme úplne odisli. Nebudem platiť 500€ za skolku kde nemajú čas na deti a mám si zháňať a platiť asistentku k synovi do škôlky. Samozrejme na začiatku sluby ako majú detského psychologa každý mesiac, logopeda, angličtinu…. Nič z toho tam nebolo akurát obrovské množstvo deti nad 20 a žiadny personal akurát brigádnicky študentky. Takze neviem ako to funguje v iných Jasliach ale hľadám opak tohto čo sme zazili tu 😄

denisa128
3. mar 2023

@katulka94 skús pozrieť Neškôlka, či by sa vám aj niečo také nepáčilo

stanzi
30. mar 2023

@katulka94 ahoj, prosim ta ktoru skolku ste si nakoniec vybrali namiesto inskolky?

missi123
2. máj 2023

ahojte ja si prave citam o inskolke a sranda, pretoze my sme maximalne spokojni s pristupom. Naopak malej sa velmi venovali pri adaptacii, dokonca je pri nej stale nejaka ucitelka pri zaspavani. Anglictinu maju pravidelne, stale pride s nejakou basnickou anglickou, ktoru jej teda ja nespievam :D. Ja iba ze, kazda minca ma dve strany. Vam to nesadlo a pre nas je to najlepsia skolka na svete, kde je mala strasne spokojna. Vdaka appke tiez viem o programe, fotky atd. Takze asi je to naozaj indivindi 🙂

missi123
2. máj 2023

Este by som rada povedala, ze ja vodim dceru na 7:30-45. Nikdy som problem nemala. Vzdy som videla ak aj tam bolo nejake placuce dietatko, tak vzdy bolo na rukach ucitelky a snazila sa ho utisit. Plny stav cez 20 deti som tam NIKDY nezazila, pretoze to je tak v kazdej skolke, chorobnost atd. Maximum deti co som zazila bolo 16. Dcera bola od januara chora presne 7 dni a to chodi k malkacom. Cize mozno Vam to nesadlo, ale inym to sadne. Nepisem to v zlom, len teda aby to niekoho neodradilo 🙂 Drzim palce s vyberom skolky a najma nech ste spokojna.

katulka94
autor
3. máj 2023

@missi123 ja som dva mesiace chodila na adaptacny proces kedy som tam osobne ostávala od 7:30-7:45 celé dopoludnie a teda môj syn tam bol jediný vzdy a prvý. Trieda prázdna, niekedy som za bránou stala ešte s malým 10-15 min kým niekto vykukol . Ale však to nie je nejak dôležité. Syna síce vždy niekto držal na rukach keď plakal ale každý deň mi volali nech si po neho prídem lebo plače - keď rodič pracuje ma si chodiť po placuce dieťa ? To som teda ešte nepočula . 20 deti tam bolo bežne a hovorím to, lebo som v tej škôlke strávila teda vela dni na adaptacnom a ano deti boli stále choré - mesiac december až január väčšina deti chorých mesiac až dva - začiatkom decembra sme boli v triede 3 deti… raz covid, raz 6 choroba, raz osýpky, raz mononukleoza. Ranný filter sa nerobil ani raz 😌 a teda aby mi v škôlke navrhli že koli kapacite učiteliek si mám hľadať asistentku keďže syn v škôlke plače a keďže na ňu zdravé dieťa nemá nárok mám si skúsiť po známosti u psychologa vybaviť papier na hocijakú diagnózu tak to je pre mna vrchol všetkého a to bola aj posledná kvapka pred tým než sme syna vzali preč 😌 Ja sama som detsky psychológ a teda prístup 0 bodov.
Nehovoriac o tom že v triede majú chlapčeka ktorý ma očividne zdravotný problém a nikto ho nerieši nikto sa mu nevenuje. Až mi srdce stiskalo keď som videla ako sa sám túla po triede, pozerá z okna alebo len tak sedí niekde “pohodeny” a pozerá do steny. keďže nerozpráva nikto si ho nevšíma. Všetky detičky jedli každý deň raňajky za stolom len on nie a nikto to ani neriešil že neje.
Človek ani netuší čo sa deje za zavretými dverami škôlky každopádne môj syn ma za 3 mesiace čo tu chodil akurát tak traumu a vždy keď prechádzame autom po Cintorinskej kričí aby sme pri škôlke nezastavovali. A to mi stačí. Nech si každý utvorí obraz aký chce.
Taktiež si skúste prečítať recenzie na googli - pri návšteve botanickej záhrady sa im stratilo dieťa a ani si to nevšimli 🙏🏽 strašne….