icon

Súkromné sono počas prvého trimestra v Bratislave

kristaboha
16. okt 2025

Ahojte, som v ôsmom týždni tehotenstva, včera som bola na prvom sone a všetko dopadlo fajn. Doktorka ma však na ďalšie sono objednala až na to veľké, prvotrimestrálne, a až o 5 týždňov. Je to normálny postup, no ja by som chcela ešte jedno sono medzitým, napríklad o dva a pol týždňa.
Mám mierny stres lebo moje prvé tehotenstvo skončilo zamlčaným potratom (plod sa prestal vyvíjať v 6. týždni, ale prirodzene som potratila až v 10. týždni, čiže zostal so mnou bez môjho vedomia fakt dlho) a mám des, že keď o 5 týždňov prídem na ten veľký ultrazvuk, tak sa situácia zopakuje. Preto by som chcela aspoň nejaké malé uistenie medzitým.
Neboli ste niektoré na súkromnom sone mimo svojej lekárky v BA a viete odporučiť? Keď pozerám zahraničné fóra, tak mamičky chodia na súkjromné ultrazvuky stále, ale tu to asi nie je veľmi bežné.
Ďakujem za rady.

pribinak
16. okt 2025

Ale veď väčší vyber ako v BA nemáš nikde na Slovensku, stačí prebehnúť zopár starších diskusii a najviac odporúčaní sú tu MUDr. Cunderlik a MUDr. Holaň
Zavolaj a uvidis či majú voľnú kapacitu. Zaplatíš si hocikde

conta22
16. okt 2025

@kristaboha skús Koch, zaplatíš za pohotovosť napr. Ale mali by ťa vyšetriť. Ja som napr po spontánnom potrate v 6tt, znova tehotná a moja dr. pre môj pokoj ma objednala na kontrolu po 2tyzdnoch presne kvôli môjmu kľudu, hovorila že inac by ma až za 4…

terry658
16. okt 2025

@kristaboha čo tak nájsť doktora čo to robí bežne? Môj doktor pri každej kontrole robí sono. Na konci trhotenstva robí aj pasy a vždy skontroluje prietoky či placenta funguje ako má.

kristaboha
autor
16. okt 2025
@terry658

@kristaboha čo tak nájsť doktora čo to robí bežne? Môj doktor pri každej kontrole robí sono. Na konci trhotenstva robí aj pasy a vždy skontroluje prietoky či placenta funguje ako má.

@terry658 aj moja dr robí sono pri každej kontrole. Ale objednala ma na kontrolu až o 5 týždňov a ja hladám možnosti, ako ísť na sono skôr.

terry658
16. okt 2025
@kristaboha

@terry658 aj moja dr robí sono pri každej kontrole. Ale objednala ma na kontrolu až o 5 týždňov a ja hladám možnosti, ako ísť na sono skôr.

@kristaboha a keby si jej normálne povedala, že máš strach kvôli minulému potratu? Môj s tým problém fakt nemal. Pre pokoj v duši spravil.

dixitka
16. okt 2025

Asi by som tiež radila skúsiť sa objednať normálne u tej tvojej - ak tam o 2 týždne zavoláš a povieš, že máš veľký stres a nevieš sa upokojiť, podľa mňa ťa normálne vezme. Prípadne ak by nechcela, navrhni, že si to zaplatíš… asi lepšie ako u cudzích doktorov vysvetľovať, čo chceš a prečo nejdeš na kontrolu k svojej dr.

kristaboha
autor
16. okt 2025

Ďakujem baby, úprimne som to chcela riešiť tak, že napíšem svojej dr, ale posmelili ste ma!