Súkromné sono počas prvého trimestra v Bratislave
Ahojte, som v ôsmom týždni tehotenstva, včera som bola na prvom sone a všetko dopadlo fajn. Doktorka ma však na ďalšie sono objednala až na to veľké, prvotrimestrálne, a až o 5 týždňov. Je to normálny postup, no ja by som chcela ešte jedno sono medzitým, napríklad o dva a pol týždňa.
Mám mierny stres lebo moje prvé tehotenstvo skončilo zamlčaným potratom (plod sa prestal vyvíjať v 6. týždni, ale prirodzene som potratila až v 10. týždni, čiže zostal so mnou bez môjho vedomia fakt dlho) a mám des, že keď o 5 týždňov prídem na ten veľký ultrazvuk, tak sa situácia zopakuje. Preto by som chcela aspoň nejaké malé uistenie medzitým.
Neboli ste niektoré na súkromnom sone mimo svojej lekárky v BA a viete odporučiť? Keď pozerám zahraničné fóra, tak mamičky chodia na súkjromné ultrazvuky stále, ale tu to asi nie je veľmi bežné.
Ďakujem za rady.
@kristaboha skús Koch, zaplatíš za pohotovosť napr. Ale mali by ťa vyšetriť. Ja som napr po spontánnom potrate v 6tt, znova tehotná a moja dr. pre môj pokoj ma objednala na kontrolu po 2tyzdnoch presne kvôli môjmu kľudu, hovorila že inac by ma až za 4…
@kristaboha čo tak nájsť doktora čo to robí bežne? Môj doktor pri každej kontrole robí sono. Na konci trhotenstva robí aj pasy a vždy skontroluje prietoky či placenta funguje ako má.
@kristaboha čo tak nájsť doktora čo to robí bežne? Môj doktor pri každej kontrole robí sono. Na konci trhotenstva robí aj pasy a vždy skontroluje prietoky či placenta funguje ako má.
@terry658 aj moja dr robí sono pri každej kontrole. Ale objednala ma na kontrolu až o 5 týždňov a ja hladám možnosti, ako ísť na sono skôr.
@terry658 aj moja dr robí sono pri každej kontrole. Ale objednala ma na kontrolu až o 5 týždňov a ja hladám možnosti, ako ísť na sono skôr.
@kristaboha a keby si jej normálne povedala, že máš strach kvôli minulému potratu? Môj s tým problém fakt nemal. Pre pokoj v duši spravil.
Asi by som tiež radila skúsiť sa objednať normálne u tej tvojej - ak tam o 2 týždne zavoláš a povieš, že máš veľký stres a nevieš sa upokojiť, podľa mňa ťa normálne vezme. Prípadne ak by nechcela, navrhni, že si to zaplatíš… asi lepšie ako u cudzích doktorov vysvetľovať, čo chceš a prečo nejdeš na kontrolu k svojej dr.
Ďakujem baby, úprimne som to chcela riešiť tak, že napíšem svojej dr, ale posmelili ste ma!

Ale veď väčší vyber ako v BA nemáš nikde na Slovensku, stačí prebehnúť zopár starších diskusii a najviac odporúčaní sú tu MUDr. Cunderlik a MUDr. Holaň
Zavolaj a uvidis či majú voľnú kapacitu. Zaplatíš si hocikde