Tipy na používanie MHD v Bratislave: Kde nájsť zastávku a lístok na batožinu?
ahojte mam otazky. som na hl. stanici a nevidim tu zastavku elektricky. som slepa? kde sa priblizne nachadza?
mam so sebou velky kufor. kde sa na batozinu da kupit samostatny listok? potrebujem ho vobec?
Ked vyjdes z vlaku do tej velkej haly, kde sa predavaju listky, tak dole po par schodoch, potom dolava, su tam nalavo automaty s kavou, prejdes cez taky koridor, potom dole po eskalatoroch.
@majka99999 viem ze mam kupit, ale kde? daju sa kupit z automatov?
V automate na zastávke električky.
Elektrickova zastavka je pod stanicou - vojdes do haly, pojdes dolava po schdoch dole ktore ustia priamo na zastavku elektriciek. V automate si kupis listok, listok sa da kupit aj priamo v elektricke, naklikas si tam na automate co potrebujes a zaplatis kartou
sorry, ale najrýchlejšie by bolo spýtať sa priamo na mieste
Nasla si?
@majka99999 ano nasla. zistila som ze ten zlavneny listok z automatu za 0,55€ plati aj na batozinu. co dava zmysel lebo je pri nom znazornena tasticka.
To už na stanici nie sú tie čiary pokreslené po zemi ze ako sa kam dostať?
@janai1 ja sa na zem nepozeram lol
ale je pravda ze na budove hl. stanice je napisane "elektricky" a tam je vchod. mala som to rovno pod nosom. vsimla som si to az potom ako som napisala tu.
V Bratislave je to schované, po prestavbe stanice na začiatku 80-ych rokov. Pred tým bolo obratisko električiek priamo pred stanicou ako je to vo väčšine miest. Po prestavbe ich dali nižššie a kto nevie tak to hneď nezbadá.
Len tak pre info: lístky sú časové prestupné.

treba si dole eskalátorom, tam je zastávka električky, nie je tam, ako je autobusová