V nemocnici na urgente bez rúšok - nezodpovednosť rodičov
Ospravedlňujem sa, no idem si sem len vypustiť paru od jedu. Večer sme boli na urgente detskej fakultnej nemocnice na Kramároch, BA. Čaká sa minimálne tri hodiny, včera vraj až sedem hodín, kým vás zavolajú do ambulancie. Milión ľudstva s chorými deťmi vo vysokých horúčkach, zápaloch, čo ledva dýchajú. Lekári robia čo môžu, nie je ich vina, že sú kapacitne poddimenzovaní.
No v čakárni sedela asi tretina rodičov ignorantsky bez rúšok, prípadne s rúškom pod ksichtom, o povinnom respirátore ani nehovoriac.
Sme najtupší národ zemegule, keď dospelí neberú ohľad ani na najmenšie deti? Že si potrebujú janeviemčo dokazovať, keď je všade medializovaná silná chrípková epidémia, zatvárajú sa školy, nedostať potrebné lieky a sedia na urgentnom príjme detskej nemocnice? To tak veľmi bolí dať si na chvílu na papuľu kus papiera, nech to neroznosím ďalej? Fakt smutné.
Inak a takto dajme tomu pred 4 rokmi si takéto niečo tiež riešila? Len tak sa pýtam
preco ma mat zdravy rodic rusko? 🤔
Dospelí neberú ohľad na deti? Veď to bola detská pohotovosť a teda predpokladám, že choré boli deti a nie dospelí 🤷♀️ už sa zobud z toho sna, že ťa rúško pred niečím ochráni.
@klarissa25 a ja si zase vravím, prečo to takto nemohlo fungovať už dávno predtým? Snáď to už takto ostane. 😏
Ak ho nemalo to choré dieťa, tak podľa mna na zdravom rodičovi nepotrebná vec. I keď je to “povinne” mat v zdravotníckych zariadeniach.
Pokiaľ to bola detska pohotovosť a rodič zdravý tak ako ťa ohrozil, že to ruško nemal?
@klarissa25 ahoj, no ale teraz je vraj najhorsia epidemiologicka situacia za poslednych 20 rokov + podstav lekarov-pediatrov, a kebyze tam musim takto ist s malym babatkom nastvalo by to aj mna.
Pred 4 rokmi to taketo nebolo a aj lieky aspon proti horucke bolo dostat.
Je to cele zle teraz 😥. Vela zdravia vsetkym.🙏
Posledný mesiac a pol som v nemocnici pomerne často minimálne 1x za týždeň a poviem ti, že teda dost samotných doktorov a sestričiek beha bez respirátora či ruška.
@bloger dakujem
dufam,ze si tam ako spravna hysterka urobila cirkzs a budes v spravach
takáto epidemiologická situácia je presne kvôli noseniu rúšok. Ľudia, ktorí ich nosili majú oslabenú netrénovanú imunitu. Aspoň niektorí sa držia zdravého rozumu.
A z čoho sú tie deti choré? Si myslíš, že tie respiračné ochorenia (take agresívne) sú z čoho? Z toho, že sme nosili tie rúška! Ja osobne si rúško nedávam a môjmu synovi tým dupľom! Ani náhodou, len to oslabuje imunitu. A mimochodom doteraz mi nikto nič nepovedal, či už lekár alebo sestrička 😉
@zuzanaam zaujimave, ze odkedy sa nosia ruska, tak som este ani raz nebola chora. ani covid som nemala, nic. predtym v jednom kuse respiracne choroby. takze toto mi fakt nesedi
@miiceencoovaa
@kiwi3 to si asi jediná výnimka 😄
@klarissa25 , uz aj pred patnastimi rokmi. Zila som dlho mimo SK a najma azijska kultura pouziva ruska uplne bezne roky rokuce. V mhd, v nemocniciach, porodniciach, skolach, v akomkolvek verejnom priestranstve ak je clovek chory, pripadne sa tam mozu nachadzat zdravotne zranitelne osoby. Nie je az tak extremne narocne pochopit ucel prekryvania dychacich ciest, ale niektori to zjavne nezvladaju pochopit dodnes napriek dvojročnej informacnej kampane pocas covidu.
@evaachesa suhlasim,tiez sa divim, preco sa to zaviedlo az pri korone
aziati nosia rúška kvôli smogu, bez nich bz neprežili. A v rúšku si ľudia pestujú solídne spektrum plesní. Ďakujem, neprosím,
Ázijská kultúra? Myslíš tú kultúru, čo ma problém so smogom a preto nosia rúška od plienky?
@kiwi3 tak ja ti drzim palce. Robim v skole a nechces vidiet, kolko malo deti mame. A nieco dodam - ochorelsom aj ja. Dva tyzdne som bola doma. Prvykrat v zivote tak dlho. 8 dni teploty, syn 9, dalsi skoncil s vysokym crp na ATB. Deti idu v pondelok do skoly po 3 tyzdnoch. Nepamatam si v minulosti nic podobne. 39, zabaly atd. Tak to nezakrikni. Vela zdravia.
@zuzanaam vďaka bohu za očkovanie ktoré zastavilo umieranie na infekčné choroby vo veľkom.Trochu súdnosti by nezaškodilo, váž slová.Buď rada že sa nedusíme napríklad na čierny kašel.Ty ilúzia
je to netolerantne a nefer hlavne voči lekárom, keďže s dieťaťom tam už idú predpokladam chorým, ale ten lekár sa snaži ošetrovať a ostatni chori to nerešpektujú. To je totálne nefer

V nemocniciach by to malo byť povinné. Máš pravdu v tomto.