V nemocnici na urgente bez rúšok - nezodpovednosť rodičov
Ospravedlňujem sa, no idem si sem len vypustiť paru od jedu. Večer sme boli na urgente detskej fakultnej nemocnice na Kramároch, BA. Čaká sa minimálne tri hodiny, včera vraj až sedem hodín, kým vás zavolajú do ambulancie. Milión ľudstva s chorými deťmi vo vysokých horúčkach, zápaloch, čo ledva dýchajú. Lekári robia čo môžu, nie je ich vina, že sú kapacitne poddimenzovaní.
No v čakárni sedela asi tretina rodičov ignorantsky bez rúšok, prípadne s rúškom pod ksichtom, o povinnom respirátore ani nehovoriac.
Sme najtupší národ zemegule, keď dospelí neberú ohľad ani na najmenšie deti? Že si potrebujú janeviemčo dokazovať, keď je všade medializovaná silná chrípková epidémia, zatvárajú sa školy, nedostať potrebné lieky a sedia na urgentnom príjme detskej nemocnice? To tak veľmi bolí dať si na chvílu na papuľu kus papiera, nech to neroznosím ďalej? Fakt smutné.
preco ich pouziva??,,lebo ich smog a neciste ovzdusie “zabija”
Pred covidom kolko chorych ludi nosilo ruska k lekarom, resp.na LSPP?
Myslim, ze nikto...
@macko_usko222 odporúčam navštíviť skupinu rodičov, ktorých deti majú z očkovania doživotné náskledky, a že ich nie je málo. A potom rozprávaj o vďake bohu. Žiaľ tiež patrím medzi nich.
Hovorí sa, že každý nosí rúško podľa výšky svojej inteligencie. Tí s vyšším IQ si zakrývajú aj nos, s nižším IQ si zakrývajú len ústa, tí ešte nižším IQ nosia rúško pod bradou a tí bez IQ nenosia rúško vôbec. Takýmto to ani nevysvetlíš, žiaľ.
@kiwi3 😄teraz som sa zasmiala... Moja mama sa dala zaočkovať na chripku a vieš čo? Schytala takú, že ledva utiekla hrobárovi z lopaty. Viac ju na to nik neukecal. Tak isto pri korone. Prekonala raz, dala sa zaočkovať a tú druhú ledva ledva zvládla. Toľko k očkovaniu a názoru, že keď som zaockovany tak ma choroba len lizne. Podotýkam, že oba razy to bolo , že mala mať super imunitu po očko.
@elizabet173 a ty si si niekedy aj niečo čítala o epidemiách v minulosti?a aky bol svet v minulosti a teraz?ci ti vieš aj porovnať..
@elizabet173 ja nevravím o tom, že tu nikdy neboli. Len, že neboli take agresívne. Stačí si prečítať s porozumením...každý druhý človek ma oslabenú imunitu a z čoho? No z tých rúšok ! Lebo nedychame vzduch ale nejakú latku! Stačí sa zamyslieť.
@loliki to je trefne 😃
@loliki podľa tohto nemám žiadne IQ, ale stále ho mám viac ako ty 😉😂
@elizabet173 ale prosím ťa, si myslíš, že doktori majú to rúško na sebe stále? 😅 si dobre naivná. Pacient odíde a už ho má dole, kým nepríde další 😄 a niektorí lekári ho ani nenosia. Bola som na alergologii a doktorka ani sestrička nemali na sebe nič!
ak je niekto chory bez imunity etc-mal by nosit rusko a chranit sam seba .. to ze ludia pri nachladnuti nemaju rusko- nic zle na tom nieje .. choroby s sirili a sirit budu a ludia si budu budovat imunitu ... tak to bolo a aj bude .. sama robim pre nhs . a rusko je nam na 2 veci .. ak chces chranit seba nos ho -nik ti nezakazuje .. ak druhy nepotrebuje "ochranir" nestaraj sa donho ..
Staré dobré časy sú späť, hádky kvôli ruskam 😂
Autorka, ja som počas covidu bola (ako ma ľudia nazývali) "rúškofil" 🤣 ale tak momentálne nevidím dôvod, aby zdravý rodič, človek nosil rúško, respirátor 🤷♀️.
Ale mňa neskutočne vytáča iná vec - štvrtok som bola taktiež s dieťaťom u Dr (ja som rúško mala, lebo som rovnako chorá a "infekčná" ako synátor) a tam ma nasrala jedna vec - ani jedno decko (a to ich bola plná čakáreň) nevedelo kychať a kašľať do vreckovky, rukáva, ruky a následne si ju utrieť. Každé jedno kašľalo, kychalo jak tuberak na všetko a všetkých 🤮🤧😡🤬 a ich matere nič nepovedali...
Minuly týždeň som bola u nás v kauflande a takto choré chrchlave decko kašľalo na chleby v tých pultoch a rodičia zas ticho... Ľuďom chýba základná slušnosť v tomto 🤮😡
@miiceencoovaa Tak určite vieš o tom, aký je rozdiel medzi prázdnym a plným klasom. Trafená hus zagága. 🙂 Super, že si sa ozvala.
Inak vtipné že tu riešime ne/nosenie rúšok v čakárni a potom tu je denne plno diskusií na tému: "Čo je to za strašnú chrípku?" alebo "Ako zvládajú vaše deti túto hroznú chrípku?" Možno by stačilo zopár respiratorov na ústach aspoň v tej čakárni či lekárni a nemuselo by to byť až také zlé. 😏
@elizabet173 môj zubár ho nenosí vôbec...asi záleží od lekára asi, ale ja som sa stretla len s tými, čo ich nenosia 🤷♀️
@loliki Nemienim sa tu hádať, len som vyjadrila svoj názor na rúška.
@miiceencoovaa Detto.
@luba28 tam bola urcite tisko a prisla sa tu ,,vykricat".

Cest vynimkam, vacsina doterajsich odpovedi ma utvrdila v smutnej hypoteze. Ked sa niekto dokaze opytat, ze naco ma mat rodic v cakarni rusko, pripadne sa pochvalit, ze zo zasady v zdravotnych zariadeniach sebe ani dietatu rusko nedava, tak evidentne sme najtupsi narod na svete.