icon

Výber najlepšieho gymnázia v Bratislave pre budúcich lekárov

nina30
16. sep 2024

Dobrý deň, mám doma 15 ročnú dcéru. Chcela by ísť po základnej na gymnázium, keďže v budúcnosti chce byť lekárka. Problém je taký že sa nevieme zhodnúť na výbere gymnázia. Ja by som najviac chcela aby išla na Vazku, keďže je to najbližšie od nášho domu, ale ona tvrdí že tam nechce ísť lebo sa tam nepočítajú známky do bodov a ona mala počas druhého stupňa čisté jednotky a to by jej pomohlo. Na Vazku sa tiež hlási dosť veľa ľudí. Ona by chcela ísť na Bilíkovu, čo je však dosť ďaleko, keďže byvame v starom meste BA, tam sa hlási aj výrazne menej ľudí a vraví že tam má väčšiu šancu ako na Vazke. Náš výber je zatiaľ: Bilíkova, Einsteinova, Metodova a Hubeného ( tieto dve ako bilingval). Škola jej nerobí problém, jediný predmet s ktorým sa musí trochu viac potrápiť je matika ale okrem toho nemá s ničím tak výrazny problém. Vedel by nám niekto poradiť?

Strana
z2
pribinak
22. sep 2024

@cacianka myslím že keď zisti aká je realita tak rýchlo prehodnotí názor 😁

korytnacka22
2. okt 2024

@nina30 z týchto jedine Metodova. Biliková veľmi upadla, Hubenka to isté a Einsteinová nikdy nemala vysokú úroveň. Premyslala by som ešte nás Novohradskom alebo Matky Alexie, tam majú dobre zastúpené predmety, ktoré vaša dcéra potrebuje na medicínu

aellea
29. nov 2024

@guudy ahoj, prosim mozem len otazku, ako sa da vybavit ta skola v UK, to ste riesili cez skolu ci sukromne platili? najmladsi syn je 2. na Teplickej, len teda o tychto moznostiach nemam este info. Ale tiez premyslam, ze native speaker by bol lepsi. Chodil len na ABC English v priestoroch skoly

guudy
29. nov 2024

@aellea ahoj, A level studium (maturitne pre 16-18r) sme riesili cez slovensku agenturu, ale da sa v pohode oslovit aj priamo skola v UK. Riesili sme si to po vlastnej osi. Bezne deti chodia okolo kvinty-sexty na studijne pobyty do zahranicia.
Skalicka priamo sprostredkovava pre niekolko deti iba rocne kombo studium do Viedne (tusim 3 dni vo Viedni, 2 dni v Ba), je to velmi narocne s dochadzanim a dobiehanim uciva v Ba. A nie je to teda anglictina. Klasifikovane su v Ba. Ak by ta zaujimalo viac, ozvi sa sukromne 🙂

aellea
2. dec 2024

@guudy ano, dakujem velmi pekne za info, no syn je este len druhak a ma len anglictinu, tak zatial to nie je velmi aktualne, mozno potom uz na Skalickej, dovtedy sa to este moze menit 🙂

bleelka
6. feb 2025

@nina30 no ako ste sa rozhodli teraz keď zmenili podmienky a keď dieťa akceptuje bilingval, nemôže ísť na prijímačky na 4-rocné gymnázium? Kam dávate prihlášky?

ullala
7. feb 2025

@guudy prosim ta, pamatas si este z akych jazykov si tvoje decka vyberali ten druhy jazyk? 🙂 Teda ake jazyky je mozne neskor studovat na gymnaziu na skalickej.

guudy
7. feb 2025

@ullala momentalne je na vyber nemcina a spanielcina 🙂

ullala
7. feb 2025

@guudy dakujem 🙂

Strana
z2