Ako si vybrať bilingválne gymnázium v Bratislave?
Mam záujem o bilingválne gymnázium z 8,od septembra by som sa pripravovala ale neviem na aké v Bratislave lebo nemam zase najlepšie vedomosti ucim sa dobre 1-2ky ale tie 2ky sa na gymnáziu neočakávajú mohli by ste mi prosím poradit nejaké kde sa hlási veľmi malo ludi??? Ide o to že prijmacky ako take by som urobila ale s vysokým pretlakoch nemam sancu
@lolalo50 v BA je totálny pretlak deti, všade hlási obrovské množstvo deti
Od budúceho školského roka sa nebude dať ísť na bilingválne z 8. ročníka, až z 9.r. Podľa nového zákona
Od budúceho školského roka sa nebude dať ísť na bilingválne z 8. ročníka, až z 9.r. Podľa nového zákona
@anonym_d82f1f nie, budúci školský rok má byť predbežne posledný, ked ešte budů môcť isť aj ôsmaci na bilingvále. Píšem predbežne, pretože s týmto ministrom školstva sa situácia s prijímačkami mení každý školský rok.
@lolalo50 talianske, spanielske, ruske. Na inych je velmi vysoky pocet zaujemcov.
@simsalabim tak to si asi nevidela pocty prihlasenych
talianske - beru 36, hlasi sa 404
spanielske - beru 60, hlasi sa 537
ruske - beru 28, hlasi sa 174
@lolalo50 dcerini spoluziaci (tiez skusali teraz z osmeho rocnika) sa dostali - jeden na anglicke (tusim Grosslingova, ale nie som si ista) a jedna na to spanielske Lorcu. Este ide jeden chalan niekam na nejaku talentovu, ale nie je to bilingval. Chcem tym povedat, ze urcite treba skusit aj anglicke.
@simsalabim tak to si asi nevidela pocty prihlasenych
talianske - beru 36, hlasi sa 404
spanielske - beru 60, hlasi sa 537
ruske - beru 28, hlasi sa 174
@anonym_6ac0d8 no ale tie anglicke to maju este zaujimavejsie, napr. Metodova mala takmer 21-nasobok, Vazovova 19nas., Papanka 16nasobok, J.Hronca tiez 15nasobok, takze ak otvoria jednu triedu s kapacitou 30 deti a hlasi sa viac ako 600, tak potom sa ram dostane iba elita
Tu je clanok k prihlaskam https://dennikn.sk/5280035/nove-data-kolko-deti...
no, ved o ANJ je najvacsi zaujem, ale ani ine jazyky nezaostavaju, osobne si myslim, ze je za tym hlavne snaha rodicov to skusit, kym sa da z 8. rocnika
@lolalo50 tak v prvom rade si ujasni, v ktorom jazyku chces studovat a hladaj skoly, ktore su dostupne z tvojho bydliska, aby si nemusela 3x prestupovat a travit hodiny cestovanim. Pozri su mapku, co ti tu postli, tam vidis ktora skola kolko prijima a kolko sa hlasilo uchadzacov. Ked budes mat vybrane 2 skoly, nastuduj si na ich stranke, z coho sa robia prijimacky a podla toho si naplanuj pripravne kurzy. Bez kurzov nemas velku sancu. Vacsina bilingvalov v BA robi prijimacky zo Vseobecnych studijnych a jazykovych predpokladov. Niektore ale robia zo SJL a MAT, pripadne cudzieho jazyka. Na strankach skol najdes aj ukazky testov z minulych rokov.
@lolalo50 talianske, spanielske, ruske. Na inych je velmi vysoky pocet zaujemcov.
@simsalabim na talianskych je vzdy pretlak, a asi to bude aj na inych.
@lolalo50 dcerini spoluziaci (tiez skusali teraz z osmeho rocnika) sa dostali - jeden na anglicke (tusim Grosslingova, ale nie som si ista) a jedna na to spanielske Lorcu. Este ide jeden chalan niekam na nejaku talentovu, ale nie je to bilingval. Chcem tym povedat, ze urcite treba skusit aj anglicke.
@vikusjk aj dcera sa dostala na anglicke. Na oboch bola nad ciarou.