icon

Ako si vybrať bilingválne gymnázium v Bratislave?

lolalo50
16. máj 2026

Mam záujem o bilingválne gymnázium z 8,od septembra by som sa pripravovala ale neviem na aké v Bratislave lebo nemam zase najlepšie vedomosti ucim sa dobre 1-2ky ale tie 2ky sa na gymnáziu neočakávajú mohli by ste mi prosím poradit nejaké kde sa hlási veľmi malo ludi??? Ide o to že prijmacky ako take by som urobila ale s vysokým pretlakoch nemam sancu

simsalabim
16. máj 2026

@lolalo50 talianske, spanielske, ruske. Na inych je velmi vysoky pocet zaujemcov.

anonym_5efe78
16. máj 2026

@lolalo50 v BA je totálny pretlak deti, všade hlási obrovské množstvo deti

anonym_d82f1f
16. máj 2026

Od budúceho školského roka sa nebude dať ísť na bilingválne z 8. ročníka, až z 9.r. Podľa nového zákona

uhnakova
16. máj 2026
@anonym_d82f1f

Od budúceho školského roka sa nebude dať ísť na bilingválne z 8. ročníka, až z 9.r. Podľa nového zákona

@anonym_d82f1f nie, budúci školský rok má byť predbežne posledný, ked ešte budů môcť isť aj ôsmaci na bilingvále. Píšem predbežne, pretože s týmto ministrom školstva sa situácia s prijímačkami mení každý školský rok.

70katka70
16. máj 2026
@uhnakova

@anonym_d82f1f nie, budúci školský rok má byť predbežne posledný, ked ešte budů môcť isť aj ôsmaci na bilingvále. Píšem predbežne, pretože s týmto ministrom školstva sa situácia s prijímačkami mení každý školský rok.

@uhnakova áno, beriem späť. Sekla som sa o 1 rok

anonym_6ac0d8
16. máj 2026
@simsalabim

@lolalo50 talianske, spanielske, ruske. Na inych je velmi vysoky pocet zaujemcov.

@simsalabim tak to si asi nevidela pocty prihlasenych
talianske - beru 36, hlasi sa 404
spanielske - beru 60, hlasi sa 537
ruske - beru 28, hlasi sa 174

vikusjk
18. máj 2026

@lolalo50 dcerini spoluziaci (tiez skusali teraz z osmeho rocnika) sa dostali - jeden na anglicke (tusim Grosslingova, ale nie som si ista) a jedna na to spanielske Lorcu. Este ide jeden chalan niekam na nejaku talentovu, ale nie je to bilingval. Chcem tym povedat, ze urcite treba skusit aj anglicke.

zirafkasaska
26. máj 2026
@anonym_6ac0d8

@simsalabim tak to si asi nevidela pocty prihlasenych
talianske - beru 36, hlasi sa 404
spanielske - beru 60, hlasi sa 537
ruske - beru 28, hlasi sa 174

@anonym_6ac0d8 no ale tie anglicke to maju este zaujimavejsie, napr. Metodova mala takmer 21-nasobok, Vazovova 19nas., Papanka 16nasobok, J.Hronca tiez 15nasobok, takze ak otvoria jednu triedu s kapacitou 30 deti a hlasi sa viac ako 600, tak potom sa ram dostane iba elita
Tu je clanok k prihlaskam https://dennikn.sk/5280035/nove-data-kolko-deti...

anonym_6ac0d8
26. máj 2026

no, ved o ANJ je najvacsi zaujem, ale ani ine jazyky nezaostavaju, osobne si myslim, ze je za tym hlavne snaha rodicov to skusit, kym sa da z 8. rocnika

iwesska
26. máj 2026

Na ziadne. Na vsetky gymple v BA je brutalny pretlak.

kp7333
26. máj 2026

@lolalo50 tak v prvom rade si ujasni, v ktorom jazyku chces studovat a hladaj skoly, ktore su dostupne z tvojho bydliska, aby si nemusela 3x prestupovat a travit hodiny cestovanim. Pozri su mapku, co ti tu postli, tam vidis ktora skola kolko prijima a kolko sa hlasilo uchadzacov. Ked budes mat vybrane 2 skoly, nastuduj si na ich stranke, z coho sa robia prijimacky a podla toho si naplanuj pripravne kurzy. Bez kurzov nemas velku sancu. Vacsina bilingvalov v BA robi prijimacky zo Vseobecnych studijnych a jazykovych predpokladov. Niektore ale robia zo SJL a MAT, pripadne cudzieho jazyka. Na strankach skol najdes aj ukazky testov z minulych rokov.

kp7333
26. máj 2026
@iwesska

Na ziadne. Na vsetky gymple v BA je brutalny pretlak.

@iwesska pretlak je, na bilingvaly beru v priemere jedneho z 10, ale ak je dieta sikovne a ma kvalitnu pripravu, tak to da.

anega79
26. máj 2026
@simsalabim

@simsalabim na talianskych je vzdy pretlak, a asi to bude aj na inych.

kp7333
27. máj 2026
@vikusjk

@lolalo50 dcerini spoluziaci (tiez skusali teraz z osmeho rocnika) sa dostali - jeden na anglicke (tusim Grosslingova, ale nie som si ista) a jedna na to spanielske Lorcu. Este ide jeden chalan niekam na nejaku talentovu, ale nie je to bilingval. Chcem tym povedat, ze urcite treba skusit aj anglicke.

@vikusjk aj dcera sa dostala na anglicke. Na oboch bola nad ciarou.