icon

Výživné cca 1000 eur na dieťa - Bratislava

10. jan 2021

ahojte mamicky, poprosim nebagatelizovat 🙂
EX ma velmi vysoke prijmy, dokazatelne a pravnicka odporuca ziadat vyzivne trosku nad 1000 EUR na kazde dieta...sucasne naklady na to aj sedia, dokazat sa to da
EX aj vie ze kolko sa mina atd, ale urcite bude zapierat

mate niektora osobne skusenosti, ze v BA taketo vyzivne odklepli?

Pravnicka mi povedala, ze sa to bezne schvaluje vzhladom k jeho prijmu, ale chcem vediet a poznat nejake nazory z praxe

Pripadne ake mate vyzivne, tie co mate trosku vyssie ako 100-200 EUR na dieta

DAKUJEM

zooeynka
11. jan 2021

@majkeel Bali je trosku drahsie...3 ludom ho z 2000 nezaplatis :D

majkeel
11. jan 2021

@zooeynka Prenajmes si velky apartman na dlhsiu dobu, nemyslim, ze vyjde drahsie ako 3izbak v Blave, ci niekde v Düsseldorfe za 800 eur mesacne. 🙂
https://www.longtermlettings.com/find/rentals/i...
https://www.longtermlettings.com/r/rent/hms_181... 800 usd, s bazenom
https://www.longtermlettings.com/r/rent/hms_151... 5 izieb, max 9 hosti, 410 usd na mesiac
alebo sa dohodnut s niekym, co vacsinu roka nie je na Bali, byvat u nich a starat sa o ich vilku 🙂

zooeynka
11. jan 2021

@majkeel este si letenky nekupil ;) A asi som fajnova, ale hentak si dovku na bali nepredstavujem....kde zostal all inclusive? ;)

karelova
11. jan 2021

@zooeynka
@majkeel
myslím, ze autorke zbytočne spamujete tému... 🙂

majkeel
11. jan 2021

@zooeynka Ja som typ domace prostredie, domaca strava, poznavanie, all in hotel a prezieranie by ma bavilo prve 3 dni. 🙂
@karelova ved uz sa dozvedela vsetko, ideme preberat, kam pojdeme, ked prejde covid. 🙂

lianka123
11. jan 2021

Mam skusenost. Kamaratka vysudila 1200euro, kolega manazer ma 5000euro plat. Ale u nich to slo, lebo on si nasiel milenku a chcel to rozviest v pokoji. Dokonca si brava chlapca na tyzdnovky a zene prenechal dom, aj auto. Postavil sa k tomu celom.

autor
11. jan 2021

@majkeel ty tu komentujes z cesty 🙂 augorka, teda ja z 2000 eur pre deti mesacne az tak nenavyskakujem...su to realne naklady ... a bez dovoleniek. A pri nasom zivotnom style by nam Bali za 2 litre teda nevysli ... mozno chorvatsko na tyzden 🙂

majkeel
11. jan 2021

@lianka123 Zbavit sa blbca, dostat od neho dom, auto, deti, 1200 eur. V buducom zivote si objednavam byt zenska. 🙂

autor
11. jan 2021

@majkeel ty tu kazdu temu dehonestujes
Kto kde pise ze sa zbavujrm chlapa a ze mi nieco z menovaneho nechal?
Nevies o tom nic tak suchaj nohami tam kde si

soldi
11. jan 2021

@draik dakujem pekne za odpoved

majkeel
11. jan 2021

Zelam ti, aby si nakoniec nezazila sok a sa ti zivotny styl prilis neznizil. :D Potom by sme este suchali nohami v kute obaja.

lianka123
11. jan 2021

@majkeel asi nie je vcelku od veci spomenut ze kamoska je vcelku rozumna zena, cele to u nich fakt prebehlo v pohode. Holt, maju sa ludia na slovensku aj dobre, aj su ferovi manzelia

darkswan
12. jan 2021

@soldi realne to sud neriesi...u nas manzel utajoval polku prijmu, aj sa poukazalo deklarovane ze mu vydavky nesedia s prijmom...sudkynu to nezaujimalo

luccija
12. jan 2021

@darkswan tiez mam taku skusenost kamaratka sa rozvadzala on mal na papieri inu sumu pritom realne viac x viac.Za roky co bola doma boli viac x na dovolenke, kupili auto, bolo zrejme, ze z toho platu to platit nemohol.Potom mu pravnik poradil nech mu otec posle na ucet peniaze urobili to este par mesiacov predtym ako prislo k sudu a nech povie, ze to dostal od rodicov ako pozicku, lebo im nevychsdzsli financie a, ze tak isto to robili roky predtym....rodicia stari ludia stsra skola davali im to vraj predtym do ruky az potom na ucet
A mala aj ona pravnika nic sa nevybojovalo, vsetci vedeli, ze klame a zatajuje prijem je to tazke este, ked dnes vela podnikatelov nepriznava vsetko
@soldi
A k otazke kto ma taky plat?ekonomicky riaditel mojho muza v praci🙂danovy auditor pre dobru firmu kamaratkin muz,...su take platy bezne vo vyssich funkciach, dozorne rady, susedin muz pracuje na vysokej pozicii v Palme deti chodia na medzinarodne skoly vela ludi ma vysoke pozicie aj vysoke ziv.naklady

rawmamka
12. jan 2021

@pupavka89 Napr. aj taký obyčajný všeobecný lekár, u nás v rodine máme troch a ani jeden nemá čistý mesačný zisk pod 10 000 eur mesačne. Treba dať dieťa napr. na medicínu.

misinka26
12. jan 2021

Pani JUDr. Niku mňa obhajovala, je veľmi dobrá aj jej tím ... odporúčam...

hefo
12. jan 2021

@rawmamka To je aj s úplatkami? Lebo mi to nijako nevychádza, pri tom, aké sú bežné kapitačné platby.

baccio
12. jan 2021

2000 eur výdavky na dieťa mesačne? Fuuha ....ale tak držím palce

mariska1989
12. jan 2021

Nerubež vysoko? Teda tvoja právničká je rozdiel živiť celú rodinu a mať náklady len dieťa ...to tvoje dieťa minie 1000€ na jedlo,cestu,drogériu,oblečenie ? Cestu myslím ak treba voziť do školy či škôlky,oblečenie sa nekupuje každý týždeň .takže mne to príde nereálne také € nepíšeš koľko máš deti , vek ....ak teda zarába tak si myslím že hypotéku či pôžičku asi neplatíte . A keď su také peniaze tak isto máte niečo svoje .a keď chces až platí aj na teba si požiadaj na seba ale to je myslím len na určitú dobu neviem na 100% ...ale ak máš 2 tak za 2 deti by som žiadala dokopy keď tak tých 1000€ vekom bude treba viac máš možnosť neskôr navýšiť keď tak .

zooeynka
12. jan 2021

@mariska1989
Keby tvoj muz zarabal cca 7000e tak ty ako rozvedena exmanzelka by si bola uspokojena keby ti posielal 200e? Super, ty si nenarocna....

misinka26
12. jan 2021

@mariska1989 ... dieťa má mať rovnaký štandard ako jeho rodičia, čiže ak bolo zvyknuté na drahú školu, krúžky a dovolenky a muž má nadštandardný príjem je primerané, že žiada také výživne... a bola by blbá keby nie...

mariska1989
12. jan 2021

@zooeynka určite nie 200 ale určite nie 1000€ to mi príde dosť cez hlavu .áno som nenáročná chlap zarába pekne a nežiadal od neho drahé šperky .darčeky a tď .nekupujem drahé veci .vždy sa niečo pokašle a to potom si mám napr z 2000€ zvyknúť na povecme 800€ .treba tiež rozmišlať keby si pýtala 500€ za dieťa a napr aby platil 500€ na sporiaci účet by bolo lepšie .ako chlap by som si bol istý že ich neminie ex ale získa ich moje dieťa napr na 18 alebo 20 rokov ..

mariska1989
12. jan 2021

@misinka26 a ten nadštandard zahŕňa napr aby malo v 5 /10rokov už auto alebo 1000€ telefón ? Píšem len príklad zdravý a normálny človek uzná že 1000 na dieťa je dosť .keby môj zarábal toľko tak jednoznačne by som si chcela žiť ako doteraz ostať doma napr a nech platí na deti však z toho sa dá žiť . ...zas ale záleží aké sú staré deti ,dôvod rozvodu či bola nevera a tď vtedy by som sa nečudovalz aby si z hnevu pýtala také peniaze ...chlap sa zas môže hneď postaviť a riešiť aby nemal na seba nič až si na nič nenarokuje ex .treba pohľad z dvoch strán

autor
12. jan 2021

@mariska1989 spisane naklady mam a predstavuju cca 1500 eur na 1 dieta ...

mariska1989
12. jan 2021

A to čo jedáva kaviár 🤔 krúžky teraz niesu takže tam náklady niesu ... troška do obrazu by sa dalo dostať že prečo sú také náklady ?

autor
12. jan 2021

@mariska1989 klasicky zivot v Ba - kruzky teraz nie su ale boli a budu ... kruzok na cely rok cca 700 eur na dieta 🙂
Statna skolka cca 100, sukromna cca 700
Takze aj bez kaviaru

mariska1989
12. jan 2021

Tak v tom prípade to je samozrejme niečo iné

mariska1989
12. jan 2021

Ďakujem Bohu že nežijem v BA a že na rok ma stojí na dieťa krúžok 70€ . Školu štátnu len školné 20€ 🙏

zooeynka
12. jan 2021

@mariska1989 ok, tak inak. Tvoj exmanzel zaraba 7000e. Tebe posle na dieta 400 (super prachy na slovenske pomery,nie?). On so svojou novou milenkou minie 6.600 e. Stale mas pocit ze skromnost je na mieste?

sonnenshein
12. jan 2021

Mne schvalili 10%, ani nie polovicu dokazatelnych nakladov na dieta, ziadala som 20%. Bratislava. Zial.
Zalezi od posudenia sudu, osobne ale nepoznam nikoho s takym vyzivnym (300e a viac), napriek prijmom povinneho rodica 3tisic a viac.