icon

Výživné cca 1000 eur na dieťa - Bratislava

10. jan 2021

ahojte mamicky, poprosim nebagatelizovat 🙂
EX ma velmi vysoke prijmy, dokazatelne a pravnicka odporuca ziadat vyzivne trosku nad 1000 EUR na kazde dieta...sucasne naklady na to aj sedia, dokazat sa to da
EX aj vie ze kolko sa mina atd, ale urcite bude zapierat

mate niektora osobne skusenosti, ze v BA taketo vyzivne odklepli?

Pravnicka mi povedala, ze sa to bezne schvaluje vzhladom k jeho prijmu, ale chcem vediet a poznat nejake nazory z praxe

Pripadne ake mate vyzivne, tie co mate trosku vyssie ako 100-200 EUR na dieta

DAKUJEM

mandarinka555
12. jan 2021

Pozerám, že sú aj ženy, ktoré by chlapa "zdrali" aj o posledné spodky...väčšinou ide o vymenené žienky za mladší model....

autor
12. jan 2021

@zooeynka ano on zarobi 7-8000 a ja s detmi nebudem nat co jest ... rozvod je jeho rozhodnutie...

majkeel
12. jan 2021

Ty nepracujes? Preco si nenajdes pracu s podobnym zarobkom a mas pokoj.

cee_68
12. jan 2021

@majkeel Jasne, super rada, asi by to aj slo, len deti (a OCRky) by si musel nechat on. A on sa chce rozvadzat a (zrejme) nema zaujem sa full time starat... Praca kde tolko zarobis nie je na 8 hodin denne. A ze viem o com hovorim.

majkeel
12. jan 2021

@cee_68 Ved prave, o to ide. Bud sa rozhodnem robit na taky plat 12-16 hodin denne (a znasam pripadne dosledky, ze v 40tke som vyhoreny clovek a musim neskor zit z uspor z tych dobrych cias), alebo kaslem na taky plat. Ale neda sa mat oboje. Aj sediet doma, uzivat volny cas, aj chciet mat taky plat, resp. velku cast platu niekoho druheho.
Na dieta by mal otec prispievat slusne, v ramci moznosti aspon 300-400 eur mesacne a zaujimat sa on. Az ked na deti kasle, nech vynahradi peniazmi svoj nezaujem a odklada im navyse na ich ucet.

autor
12. jan 2021

@cee_68 ano presne
... cela domacnost aj deti iba iba na mne ... v praci si karieru budovay nebudem mat sancu popri detoch ...
Necien ci mam verit v spravodlivost sudov...
Ako to tam beru?
Neodsudia ma hned ze tato pyta vela co jej sibe ??
Lebo vien ze tie sumy sa mozu vidiet vysoke ludom ktori zarabaju 1000 eur netto ale u nas je ina situacia
Ake mate skusenosti?

autor
12. jan 2021

@majkeel 300-400 eur mesacne je slusne? 🤣 asi pri plate 1000 eur ... chlap ktory len a len robi a ide mu len a len o peniazky a preferuje svoj zivot pred rodinnym by mal vediet ze ma minimalne povinnost tie deti zivit ... ked uz jne ho nezaujima

majkeel
12. jan 2021

Ale ved si si ho sama vybrala. Alebo ti ho vybrali rodicia? 🙂 Je kopec normalnych slusnych chalanov, na tych baby za mlada kaslali, lebo hladali takych muzov, co maju peniaze. A potom sa na nich stazuju ale nezabudnu si zase od nich pytat peniaze, lebo si uz zvykli byt doma a zit si na vysokej nohe. 🙂

cee_68
12. jan 2021

@majkeel Ked ich tatinko dal do sukromnej skoly resp. skolky a na kruzky, nech ju plati. A ked je charakter, tak to ma byt automaticke, nie ze sa bude sudit. Trosku pomery v BA poznam a vacsinou je taketo rozhodnutie toho, kto zaraba viac. Lebo “co povedia ludia”... Autorka: chvalabohu nemam takuto skusenost, ale ak mas doklady k starostlivosti o deti, a dokladovanie prijmu muza, tak snad to pricetny sudca zhodnoti realne 🙏

majkeel
12. jan 2021

@cee_68 No ak tatino ich dal do dobrej skoly, lebo sa hral na snoba, nech ju plati, s tym nemam problem. 🙂

maciatkolulu
12. jan 2021

Úprimne ti okrem inéhi idporúčam sa poobzerať po nejakej práci, lebo sudkyne tiež nemajú radi, ženy, čo sa ihanahu, že sú matkami a ocr a a a a... Jasne, otec ma platiť, keď sa rozhodol odísť, ale matka tiež nemá sedieť doma na riti a zatrpknuto čakať až sa oslicek otrase. Inak nechápem otázke, keď raz muž zarába 8000 je absolútne ôk pýtať tých 25 až 30 %z platu, to nemáš advokátku? Rovnako, ak sú tie príjmy dokázateľne sudkyňa by nemala mať problém to odkleonut, na stretávani ste dohodnutí? Deti sú bábätká?

cee_68
12. jan 2021

@majkeel Jezis to su take kydy... autorka sa pyta, ci je 2.000 z 8.000 adekvatne - ano je. Moj muz by sa prepadol od hanby sa o tento pomer sudit 🙈. A mozno zdaleka tolko nezarabal, ked sa spoznali. To nevieme a vlastne je to v tejto situacii uplne jedno.

mariska1989
12. jan 2021

@zooeynka však preto som napísala že ak bola nevera by som sa nečudovala že však ho treba vytrestať...ako máš pravdu osobné by ma to stálo že mne ostali na krku deti a on si užíva a minie viac v tom súhlasím treba brať čo najviac pýtala by som si výživné aj na seba 😂 ale na to koľko stojí škola sa nečudujem tým výdavkam

rawmamka
13. jan 2021

@hefo Nie, úplatky sú bonus navyše 🙂. Počet pacientov je dosť výrazný faktor, ak je lekár v oblasti, kde je lekárov akútny a dlhodobý nedostatok, tak mu stačí mať v evidencii zopár obcí a je "za vodou". Bez toho, aby kohokoľvek vyšetril alebo si vykázal akýkoľvek úkon, tak len za kapitáciu na jedného pacienta má okolo 3 eur mesačne, stačí 5 000 pacientov a počítaj. Nehovoriac, že väčšina "dedinských" ľudí chodí k lekárovi až v neskorej starobe, inak sa sa snažia liečiť doma a "neotravovať pána doktora ". Takže od roboty sa určite nepretrhne, ordinačná doba 7:00 - 12:00. Náklady na ambulanciu a zdravotnú sestru minimálne, keďže všetko sa dosť významne odvíja od lokality, v ktorej lekár pôsobí.

maciatkolulu
13. jan 2021

@zooeynka nebuď hamtava, pol roka vo vilk s bazénom e ti nestačí???? Sem tam tresknut niečo z mrazaku, pripadne nejaké cestoviny zbuchat? Nooo 😉😂😂😂snáď sa tam nájde nejaká restija, pripadne mekac

maciatkolulu
13. jan 2021

@soldi môj ex, zázračne pri rozvode vykazovali nulový zárobok, sudkyňa do neriešila, ale odklepla rovno, síce nie veľa, ale na tu dobu, pred 10 rokmi 200 eur na každú. Osobná skúsenosť, záleží asi od sudkyne. A samozrejme, na otázku z čoho žije, tak rodičia sa len usmievala...

autor
13. jan 2021

@maciatkolulu
Dievvcata takze sudkybe su viacmenej z realneho sveta ...
Mne advokatka radila aj radi ale chcem pocut nazory zien ktore si tym presli same
A ano aj vyzivne na manzelku mi radila pytat si
Mate to niekyota?

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
autor
13. jan 2021

@ahoj0 dakujem za podporu
Ano, malo by to byt bez ohladu na to
Tu ide o to ze chlap je pomstivy a odisiel od nas on - stale na pocit ze ja musim byt potrestana - a tym ze tresta aj deti to ho nezaujima (dovod trestu? Napriklad odlisny nazor alebo nespravny usmev)

maciatkolulu
13. jan 2021

Ako staré sú deti?

autor
13. jan 2021

@maciatkolulu 3a5
Preco?

mariska1989
13. jan 2021

Tak aby nedostal nesprávny úsmev on ty brdo keď odklepnúť koľko musí platiť .dievča smelo do toho pekne nech platí a pekne ešte navyše aspoň 200€ mesačne dať sporiaci účet až sa dá nazbierať čo sa dá lebo on to hovado ešte môže urobiť že zníži zárobok a potom bude zas dávať na súd o zníženie

darkswan
13. jan 2021

a ty robis?

maciatkolulu
13. jan 2021

Tak to ti ťažko niekto odklepne výživné na teba, nie sme v USA. Deti sú v škôlkach, súkromných, kvalitných a ty môžeš pracovať. Rodičia ste obaja. Prečo by ti mal platiť výživné? Jasne, na decká ma platiť v rámci zárobku, ktorý má vysoký, takže aj vysoké výživné, ale pre teba? Nerozumiem z akého titulu? Si chorá? Invalidna?

majkeel
13. jan 2021

@maciatkolulu Ak ma starsie dieta 5, tak uz je asi 6 rokov doma, ak nebola doma aj predtym a vysokym vyzivnym riesi, aby nemusela (v najblizsej dobe) do prace.
Mna by skor zaujimalo, aky kruzok pre 5 rocne dieta stoji 700 eur. To uz tak male deti chodia hravat tenis alebo na sportove plavanie?

sonnenshein
13. jan 2021

@majkeel Ono to vyzivne ma zabezpecit rovnaku zivotnu uroven, ako maju rodicia. Cize ak otecko chodi na Maledivy kazdy rok, a v zime na 2 tyzdne do Alp, nosi len Hugo Boss a vozi sa v Bentley, potom aj dieta ma pravo na tricko nie za 5, alebo 10e, ale za 100e.
A tak je to aj so stravou, da sa kupit kilo za 3e, ale aj 30e, atd...

fadama
13. jan 2021

@majkeel 😁

majkeel
13. jan 2021

@sonnenshein No jo. Ale o zivotnu uroven sa maju starat obaja rodicia, nie ze jeden pracuje za dvoch a druhy sedi doma za dvoch. A jedinu namahu vynalozil na najdenie niekoho s prachmi.
Bavim sa o beznom lepsie zarabajucom muzovi, co zarobi 3-4-5 tisice eur a robi na ne 12-14 hodin 7 dni v tyzdni. Nikto mu to neda, nenajde to na ulici, musi si to zarobit. Taky potrebuje zaplatit svoju hypo, najom, jedlo, zaplati vyzivne 400 eur na dieta, zaujima sa o svoje deti, berie ich so sebou na dovolenky, kupuje im veci, darceky.... a odklada na horsie casy, starobu, aby mal na vyzivne, aj ked strati pracu a aby mal za co zit, ked ho po 50tke nikto v praci nebude chciet zamestnat.
A nebude robit 24 hodin denne a platit tisice mesacne, aby ex a jej frajer mohli sediet doma bez prace, valat si one ize, lebo jej/im dnes este nedochadza, ze ked nepracuju, nebudu mat ani narok na dochodok.

leuchtturm
13. jan 2021

@ahoj0 to z nich hovori zavist 😉

sonnenshein
13. jan 2021

@majkeel Ja Ti absolutne rozumiem, a ver mi, ze z takych zien mi je... Budem slusna. Nanic.