icon

Výživné cca 1000 eur na dieťa - Bratislava

10. jan 2021

ahojte mamicky, poprosim nebagatelizovat 🙂
EX ma velmi vysoke prijmy, dokazatelne a pravnicka odporuca ziadat vyzivne trosku nad 1000 EUR na kazde dieta...sucasne naklady na to aj sedia, dokazat sa to da
EX aj vie ze kolko sa mina atd, ale urcite bude zapierat

mate niektora osobne skusenosti, ze v BA taketo vyzivne odklepli?

Pravnicka mi povedala, ze sa to bezne schvaluje vzhladom k jeho prijmu, ale chcem vediet a poznat nejake nazory z praxe

Pripadne ake mate vyzivne, tie co mate trosku vyssie ako 100-200 EUR na dieta

DAKUJEM

gabrielkaa
14. jan 2021

@majkeel no nemusi to byt take jednoznacne ako pises. pri rozdvodoch vacsinou pripadnu deti matke, tak aj vascinou cela opatera je na nej. Z toho vyplyva, ze jej kariera je do znacnej mierny limitovana a nema sancu zarobit tak ako muz, który je bez deti a teda sa more naplno venovat praci a konickom, nemusi sa starat, ci su deti naucene, najedene, chore, zdrave... A ked hovoris o strachu muzov mat deti, tak ti ja poviem, ze aj zeny maju strach, ze sa na nich muz vykasle a necha ich s detmi same a vela krat plati len nizke vyzivne. Mam pripad v mojho velmi blizkeho okolia ked jedna moja kamaratka napisala polovicu domu, ktory mala po rodicoch na svojho muza....po po sobasi...vraj tak chcel a ona mu doverovala a mali sa radi a bla bla...po piatich rokoch manzelstva sa s tipka vyvinul psychopat tak podala na rozvod. A on ju obral o polovicu chalupy...

gabrielkaa
14. jan 2021

Ospravedlňujem sa za chyby. Mám autocorect a niekedy si nevšimnem tie nezmysly čo mi tam “poopravuje”

maciatkolulu
14. jan 2021

@gabrielkaa ako môže niekto, čo len trochu súdny prepísať na niekoho polku"chalupy"

luccija
14. jan 2021

@gabrielkaa tak, ale ved nebolo zbavena svojpravnosti ci?ja som vydata roky a taku blbost by som nespravila co je moje je iba moje🙂)

bluka2
14. jan 2021

To na Slovensku nie je žiadna playboy hranica? Napríklad v rakúsku je to dvojnásobok priemerných nákladov na dieťa podľa ich tabuliek, takže povedzme pre menšie dieťa je to tak 500 eur.

luccija
14. jan 2021

Anonymka vystupujes velmi arogantne.nechce sa mi kopirovat tvoje slova udus sa zavistou a pod🙂nikde nie je pisane, ze, ak deti chodia do sukromnych zariadeni musi tak aj zostat, aby si sa nedivila, ked muz zmeni pracu, majetok daruje rozne spinavosti sa robia.Strasne zalezi aky bude sudca ani nie tak pravnik naklady si vies obhajit aj sama tam nemas co vymyslat, ale ked sudca uzna, ze to nie je nutne, tak mozes zostat prekvapena.mojej ksmaratke tiez pri muzovi s takmer 8 t eur neuznali vela veci.Aj kruzky, ze mozu byt lacnejsie, aj skola sukromna nemusi byt anglicka, ale staci ina.Oni sa doslova handrkovali o kazdu 100 ku pravnika mala dobreho, draheho.Muz uz zrazu nedostaval v praci bonusy, odmeny, plat mu o nieco ponizili cakaj velke zvady.A co by si spravila, ak povie, ze chce striedavu starostlivost?u nich to bola tiez jedna z verzii, ze mu bude pomahat opatrovatelka a mama, aby sa vyhol plateniu vyzivneho.

gabrielkaa
14. jan 2021

@maciatkolulu @luccija no to ja vam neviem povedať čo ju k tomu viedlo. Zdravý rozum asi nie. Ale to nebolo to hlavne čo dom tým prispevkom chcela povedať.....Ale tak aj ja mám na seba napísaný byt , ktorý z polovice financoval partner. Skratka mi dôveruje 🙂

autor
14. jan 2021

@luccija on o deti nema zaujem

fcuk
14. jan 2021

Pokial je 1500,-/mesiac na jedno dieta, tak vy by ste mali dat polovicu z toho, ci? Ci nepracujete a nemienite pracovat? Ano, deti by nemali zit pod “uroven” ako rodicia, ale mate tu vysoku uroven obaja alebo skor uspesny a pracujuci ex? V tomto pripade by sa to ,asi, malo spriemerovat.

mondolina
14. jan 2021

Normálne som rada, že môj ex bol "chudobný" a platí mi len 150.😂 Človek by si zvykol na luxus a zrazu nič. Len oštara.

vroni
14. jan 2021

@bluka2, nie je. A aj v AT je o niečo vyššia, na nejakých 650 začína a od tisíckou konci (pre študentov na VŠ) Len na Slovensku je to tak, že výživné môže byť od 30 Euro, ale zase môže ist do tisícov... A zase Rakusania sú o čosi velkorysejsi pri vyzivnom na manželku, ale tiež to pomaly zaniká....

majkeel
14. jan 2021

@mondolina Peniaze kazia charakter 🙂

draik
14. jan 2021

@fcuk
Úplne sa mýlite.

karelova
14. jan 2021

Mna by zaujímalo, co si právnici, ako napr draik myslia pri čítaní týchto subjektívnych hypotéz a múdrostí od náhodných okoloidúcich na MK 😀

bluka2
14. jan 2021

@vroni Tak to som nevedela, zaujímavé, takže sa v niektorých prípadoch oplatí presťahovať na Slovensko 🤣

draik
14. jan 2021

@karelova
Výnimočne som nezrušil alerty na túto diskusiu. Keď som ale videl úplný úlet z hľadiska práva, akým je jeden z posledných príspevkov, tak som zareagoval. V skupine sa snažíme reagovať vecne, ale toto je bežná diskusia - je ale zaujímavé čítať niektoré príspevky.

mondolina
14. jan 2021

@draik
Skôr si myslím, že to bola subjektívna domnienka a nie právny výklad 👍

fcuk
14. jan 2021

@draik , veru. Z pravnickeho hladiska sa mylim. Ale z moralneho pohladu moc nie.

vroni
14. jan 2021

@bluka2, neoplatí 🤣🤣🤣 Rakusania síce nemajú určené minimálne výživné, ale majú premakane tabulky, kedy, koľko a akemu dieťaťu (kolkemu v poradí) patrí. A ta percentuálna tabuľka ta nepusti pod nejakú sumu x (okolo 150 euro to býva), výnimku tvoria experti, ktori vyrobili 10 + deti, tam už tabuľky zlyhávajú. 🤣

1975renca
14. jan 2021

Mne povedal pravnik ze môžem ziadat az 35% vysky jeho platu nezavisle od jeho vydavkov,ak take aj vydokladujete je to vec plus

darkswan
14. jan 2021

@fcuk pani sa odpovede na otazku ci pracuje zatial sikovne vyhyba🙂

maciatkolulu
14. jan 2021

@darkswan ved napísala, že pracuje z doma a ma plat normálnej ženy.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
darkswan
14. jan 2021

@maciatkolulu tak potom nechapem preco rozmysla nad vyzivnym pre seba🤷‍♀️

sonnenshein
14. jan 2021

@maciatkolulu Len sme sa nedozvedeli co je plat normalnej zeny, ani preco by nemohla popri detoch pracovat aj na svojej kariere 🤔

draik
14. jan 2021

@nikolka1986
Aspoň trochu slušnosti by to chcelo....zjavne nie každá rodina musí počítať každé euro

draik
14. jan 2021

@fcuk
Ani z morálneho ste sa zrovna veľmi netrafili.

maciatkolulu
14. jan 2021

Pozrite dievčatá, každá z nás, kebyže ma muža, ktorý má peniaze a mate vysoký štandard, tak rozhodne by ste chceli pri rozvode patrične výživné, to je ôk, tiaz by väčšina z vás hľadala cestíčku ako co najviac vytlct, to sa tu robí aj keď chlap zarába 660😉a najmä, keď bud odíde za iným modelom😉to ze autorka je trochu teda jej prezentovanie je aké je, neznamená, že nemajú jej deti nárok na vysoké výživné. Ostatne je v rukách dobrých právnikov a dobrej vôle ex.

bluka2
14. jan 2021

@vroni ja som myslela, ze sa oplati, lebo na Slovensku nie je maximalne, ze by som sa inspirovala autorkou 🤣 (zas nie úplne vážne...) ale videla som v AT raz dohodu na Jugendamte s nejakym 18 ročnym rumunským školákom na 50 eur mesačne, takých 5 rokov dozadu. Takže aj v AT sa dá takýto neslávny peniaz na dieťa ako výživné mať

fcuk
14. jan 2021

@draik, az citim vase sebavedomie z tohto komentu. Dakujem, vycarili ste mi usmev na tvari. Pekny vecer prajem .