Zdržanie autobusov z Bratislavy do Viedne kvôli slintačke
Prosim vas, ti co chodite busom z bratislavy smer vieden (regiojet, slovaklines, flixbus), zdrzia sa teraz nejak zasadne busy na hranici kvoli opatreniam v suvislosti so slintackou? Lebo o dva tyzdne musime byt nacas na letisku a neviem, ci zrusit bus, co som uz zaplatila a kupit nejake listky so skorsim odchodom...
Šli sme Slovák Lines
Pred dvoma týždňami žiadne zdržanie. Ako tam tak ani naspäť. 🙂
Vlak to isti.
@yanni vlak z Bratislavy priamo na letisko do Viedne nechodi. Treba prestupovat (vlaky tiez chodia len z Petrzalky) a ta cesta je dlhsia ako ked sa ide priamo autobusom.
@muchotrafka298 dakujem, uz som mala rozpisane, ci chodi nejaky vlak
My sme mali menšie zdržanie, ale neviem či to bolo presne opatreniami, lebo však vždy sa môže niečo prihodiť 😅 koľko máte teraz rezervu??
Vlaky chodia, ale momentalne (nikto nevie dokedy) iba z BA Petrzalka. Nasledne musis vystupit na Wien Hauptbahnhof a nasledne ist dalsim vlakom na letisko. Toto Ti zaberie dost casu, minimalne 2 hodiny. Takze nad tym by som na tvojom mieste ani neuvazovala. Tiez mam kupeny listok na autobus, ale tak, ze aj keby sa nieco stalo, mam dostatocnu rezervu. Autobus odchadza z BA o 9,15 a odlet mam 12,20. Nemam ziadnu batozinu, len prirucnu. Radsej pockam. Ja to sledujem, ak by bola rapidne zla situacia na hraniciach, den vopred listok stornujem a kupim si iny.
@muchotrafka298 ja len vlakom. Mne je to pohodlnejsie. Ano prestup je vo Viedni na Hauptbahnhof. Ale tam nie je Ziadany Problem. A v BA tiez nie. To uz je Jedno ci indem na Nivy Alebo do petrzky. Ale ano, s tou hl.st. To Posr….
@yanni kazdemu ako vyhovuje. Pre mna je konfortnejsia moznost sadnut do autobusu a neriesit ziadne prestupy, meskania vlakov a podobne. Alebo odrieknute, to sa dost casto deje tiez. Nehoviac o tom, ze autobus je lacnejsi ako 2 vlaky.
@muchotrafka298 Ved jasne, keby som bola priamo v Ba, tak neriesim. Ale z BB je mi lepsie vlakom. Este lepsie bolo, ked isiel ten viedensky priamo z hl.st. A ja mam vlak lacnejsi, kedze mam zlavu a deti cestuju so Mnou zadarmo. Ale keby bol na hraniciach Problem, tak Radsej vlakom, lenze vlakom neriesia. My sme Napr. Prisli na Sk v Sobotu a zajtra Ideme spät.
@yanni bohuzial vlaky z hlavnej stanice uz minimalne 1rok nechodia. Cize ty sa musis dostat z hlavnej stanice na stanicu Petrzalka. Odtial vlaky chodia, pokial nie su rusene (a to su dost casto). Jasne, je to na zvazenie, ale na OBB zlavu na vlaky nedostanes ako na Slovensku, bez ohladu na to, ci ju mas alebo nemas. Kolegyna zila vo Viedni, kvoli praci svojho muza a dochadzala do BA a z BA. Ona bola na prasky, ze hocikedy bol vlak odrieknuty, bez nahrady. A toto by som ja osobne neriskovala, ked potrebujem stihnut lietadlo.
Ja to sledujem denne na Stella Centrum, kde je pisane, ake je aktualne zdrzanie na hraniciach.
@muchotrafka298 ved ja to velmi dobre viem. A je to uz Viac ako rok. Ja cestujem na SK cez Vieden Dost casto. Mam zlavu z DE aj v Rakusku, aj na SK. Vlak z Viedne na SK bol Zruseny zatial len raz. Ale BA—Vieden a spät Chodia dva vlaky za Hodinu. Takte Ziatial som nemala Problem.
@yanni kazdy ako mu vyhovuje. Tebe vyhovuje vlak, niekomu nemusi. Ja ked mam ist na stanicu do Petrzalky, cakat na vlak (ktory mozno pojde a mozno aj nie), potom na Wien Hbf ist na dalsi vlak, tak to sa mi casovo neoplati. Lebo mi to zaberie minimalne 2 hodiny. Pricom cesta autobusom je hodina (za normalnych okolnosti), pri tychto kontrolach neviem odhadnut o kolko viac.
@lindous o 10tej odchod spod most snp a odlet je 13:20
Moje deti chodia na letisko vlakom z Wolfstahlu. Je to priamy spoj.
@muchotrafka298 nestelo sa mi Este. A to Takto cestujem uz roky a niekolkokrat za rok a aj len tak na otocku. Len raz nas z Rakuskej Strany vylozili tesne pred hranicami. To bolo Este, ked Rakusania robili vstetky Stanice na tejto trase Nanovo. Ale ani to nie je Problem. Ako vravim vlak ba—Vieden a spät Chodi 2 Razy za hodinu. Skorpion cestovat po Slovensku je ako na heslo.
To máš v pohode. Príchod na letisko by mal byť 1100. Ak aj bude meškať, bude to Max 20-30 min, takže do 1320 máš dosť času
8.4. sme odchádzali na letisko tiez spod mosta SNP (odchod 12:00 a leteli sme 15:30) a na hraniciach sme nečakali vobec. ja som v to ráno pre istotu volala na infolinku Slovak lines, kde ma informovali, ze maximalne meskanie je 30 min, ale nebolo žiadne. skus deň predtym radšej zavolať, ale podľa mna to uplne v pohode stihate aj keby ste nahodou čakali.
@ivana9191 super, dakujem za skusenost
Tvoje časy bohate stačia.
Včera sme išli síce autom, ale smer Rakúsko bez zdržania - len spomalenie (pri prechádzaní cez dezinfekciu), kamióny, autobusy na hraniciach žiadne. Smer Slovensko - mierne zdržanie, do 5 minút kvôli prejazdu cez dezinfekčnú bránu. Tiež som nepostrehla žiadne odstavené autobusy a kamióny. Myslím, že máte dostatočnú rezervu. 😉

Šli sme šli sme a nečakali vobec