icon

Cestovanie z Nemecka na Slovensko: Vlakom alebo autobusom?

12. sep 2024

Ahojte, potrebujem ist na SR vybavit nejake veci. Cez leto som sla s flixbusom, ale oni tam menia ceny pomaly asi kazdy den.kupovala som si v predstihu asi 3 tyzdne som pozerala kazdy den sa menili😱 nakoniec par dni pred terminom som uz bola rozhodnuta ze sa na to vykaslem zlacnili zo dna na den o 10€ … menia aj vlakove listky tak casto ceny? Mate niekto skusenost? Oplatilo by sa mi to?
Trasa Mannheim- Bratislava
Ďakujem vopred

anjelicek26
•
12. sep 2024

ano menia sa velmi ceny.. najlacnejsia je fixacia na urcity vlak aj cas bez moznosti storna.. casto polovica usetrena... kupujem casto listok otcovi ked k nam do de ide

vevesh
•
12. sep 2024

Ano, menia sa aj ceny listkov vlakov- zvacsa cim dlhsie cakas, tym drahsie- ak nahodou nenaplanaju nejaku akciu, ktoru ani cvrcok netusi....

annm81
•
12. sep 2024

Ceny sa v čase menia, ale nie nejako drasticky. Čím menej je voľných miest, tým vyššie sú ceny, teda ušetríš, ak kúpiš skôr (na lacnejší lístok, než ti ponúka teraz, nečakaj). No a potom závisí cena od druhu lístka- je veľký cenový rozdiel, či si kúpiš fixný lístok na konkrétny vlak alebo voľný lístok s možnosťou stornovania. Ale teda pribaľ si poriadnu dávku trpezlivosti, lebo tvoj vlak môže meškať hodiny, alebo aj vôbec nemusí prísť, ale tak o tom asi vieš.

tinatitti
•
12. sep 2024

Rozhodne radšej lietadlom. Naposledy som šla vlakom z Karlsruhe. Samé meškanie. Niekoľko hodinové. Katastrofa

marcellka32
•
12. sep 2024

Naposledy sme šli do Berlína vlakom, nemeskal nikde, lístky šli cenovo hore vždy bližšie k termínu odchodu....máme úžasný zážitok...vlaky na Slovensku stále meškajú

annm81
•
12. sep 2024

@marcellka32 Ver mi, slovenské vlaky sú na tom s meškaním lepšie ako nemecké. Mali ste veľké šťastie. To, čo sa stalo z DB za posledné desaťročie je katastrofa - vlaky nielen neustále meškajú, ale je úplne bežné, že vlak úplne zrušia 10 minút pred tým, ako má plánovaný odjazd. A ak autorka ide z Mannheimu, tak to je jedno z najhorších miest v tomto ohľade v celom Nemecku.

marcellka32
•
12. sep 2024

@annm81 tak to je sila

darkswan
•
12. sep 2024

@marcellka32 nie vlaky v DE meskaju, respektive ich zrusia na poslednu chvilu, teraz intenzivne cestujem s DB a je to katastrofa, mala si stastie

darkswan
•
12. sep 2024

Ja by som isla z Manheim do Stuttgartu, tam su fajn ceny na letenky do Viedne

katulienkax
•
12. sep 2024

Ja mám skúsenosť z Nemecka ze nás vyhodili z vlaku 29 km pred našou stanicou kvôli nejakej poruche, potom poslali dajake autobusy ale my sme šli taxíkom, lebo to platila firma

autor
•
13. sep 2024

Dakujem baby za typ. Takze ak pojdem vlakom asi velke casove okno na prestup budem hladat… akoze nocne vlaky vraj celkom dobre ..

autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
hara_vara
•
13. sep 2024

vlak

annm81
•
13. sep 2024

Nočný vlak Stuttgart-Viedeň má myslim veľmi dlhú prestávku v Rakúsku, takže sa tam to prípadné meškanie stratí.

bluka2
•
19. sep 2024

ÖBB nightjet do viedne, chodime stale a je to naj sposob

autor
•
19. sep 2024

@bluka2 a odkial cestujete prosim?

bluka2
•
19. sep 2024

Z Köln