icon

Život v Bratislave

21. aug 2023

Ahojte, chcela by som počuť od ľudí, ktorí žijú v Bratislave aký je tam život, čo sa týka aj gastra, nakupovania, cenovo ( celkovo život v BA) ale hlavne ako je to s prácou v Bratislave či tam je dostatok práce a ako je približne platená, keďže môj snúbenec má možnosť odísť pracovať do BA a chce aby som išla s ním a keďže mňa u nás v meste nič nedrží tak by som šla s ním tak preto sa pýtam aké to je žiť v Bratislave keďže mám z toho aj trochu strach väčšie mesto, viac ľudí a ako sa mi tam vôbec bude žiť, keďže som tam nikdy nebola takže to tam ani nepoznám vôbec.
Ďakujem za odpovede. 🙂

Strana
z2
erikavesela
30. aug 2023

@katulienkax super, ze mas vlastnu definiciu velkomesta, takze ak budes mat vlastny svet, v kt.budu platit tvoje definicie, tak gratulujem...definicia velkomesta neobsahuje pritomnost metra
Btw.aj karachi v pakistane, ma 17 mil.obyvatelov, nema metro...podobne bogota v columbii (10 mil), bagdad v iraku (7,7 mil.)... evidentne sa bavime o malych dedinkach bez metra

zmrzlinka2021
30. aug 2023

@vroni
@katulienkax
Baby mne staci prist do BA z nejakeho Neapola a citim sa tu ako "na samote u lesa" 😀

vroni
30. aug 2023

@zmrzlinka2021, tak po Neapole by som sa cítila ako na samote u lesa aj na Vaclavaku. To nie je dobrý príklad 🤣🤣🤣

vroni
30. aug 2023

@katulienkax, riadna blbosť. Metro nemá ani Dublin ci Canberra, aby sme zostali v hlavných mestách a vyspelých krajinách. Pripúšťam, ze metro bez veľkomesta nie je (aspoň ja o žiadnom neviem), ale naopak ta definícia neplatí.

kvetinka75
30. aug 2023

@vroni je to uhol pohľadu. Ak niekto žil celý život niekde na dedine, tak BA mu príde ako veľkomesto. Ak niekto precestoval Neapol, Londýn, Paríž, tak BA mu príde ako väčšia dedina. Ja osobne BA nepovažujem za veľkomesto. Len preto, že niekto stanovil hranicu 100tis. ľudí? Čo je to 100tis. ľudí?

zoja1234
30. aug 2023

Ak si po skole tak chod/choďte s priateľom, po bývajte par rokov, pracujte co to dá, užite si veľkomesto, pokiaľ ste bez deti a bez iných starosti tak si jednoducho vychutnajte co veľké mesto ponúka. Popritom ale je dobre, si mesačne usporiť aspoň niečo, do rezervy. A keď sa neskor rozhodnete založiť rodinu ci zobrať sa, von z BA. Do nejakého satelitu, domy v poli po okolitých dedinách alebo Senec/Pezinok..

vroni
30. aug 2023

@kvetinka75, to nie je uhol pohľadu, to je vec sociologickej definície. Aj v prípade, ze by som tvrdila, ze veľkomesto je až od 500 000 obyvateľov, tak mi tam Bratislava spadne. Tým, ze je Bratislava roztahana pomedzi kopce a lesy, ma veľa menej zastavaných časti a iný charakter ako Paríž ci Londýn. Napriek tomu je počtom obyvateľstva, infraštruktúrou, množstvom priemyslu ci službami veľkomestom. A napriek chýbajúce u metru s niektorými službami nad úrovňou mnohých iných veľkomiest.

Strana
z2